EcoFlow kodumajapidamises kasutamiseks mõeldud varutoite akukomplektid võivad aidata teie energiaarvet vähendada

By in
835
EcoFlow kodumajapidamises kasutamiseks mõeldud varutoite akukomplektid võivad aidata teie energiaarvet vähendada

Akupangad võivad elektrikatkestuste ja elektri tipphindade ajal tervet teie kodu elektriga varustada. Hetkel on energiaturg ka Eestis läbimas uuenduskuuri. Siin tuleb väikeelamu omanikule appi Väikeelamute rekonstrueerimistoetus 2022-2023, mille eesmärk ja saavutatav tulemus on väikeelamute energiatõhususe ja parema sisekliima saavutamine, energiakulude vähendamine, taastuvenergia kasutuselevõtu soodustamine, paranenud energiatõhususega eluruumide arv ja primaarenergia aastase tarbimise sääst. Nii et praegu on võimalik Kredexi toetusega soetada enda majapidamisse akupangad ja päikesepaneelid. Üheks tingimuseks on, et päikesepaneelide ja akupanga soetamisel peab müüja andma vähemalt viie aasta pikkuse tootjagarantii kõigile komponentidele. Siin saate tutvuda EcoFlow garantiitingimustega.

Kui nüüd majapidamine on varustatud energiasalvestitega, siis on õige moment tõmmata paralleel Vehicle-to-grid (V2G) lahendusega, mis on arenev tehnoloogia ja võimaldab kahesuunalist energiavoogu elektrisõiduki ja elektrivõrgu vahel. Lihtsamalt öeldes võimaldab V2G elektriautost elektri ajutiselt elektrivõrku tagasi tuua, võimaldades tal toimida salvestussüsteemina, mis aitab ühtlustada nõudluse tippe. Kuigi see pole veel laialdaselt kättesaadav, on sellel tehnoloogial palju lubadusi. Ma arvan, et just praegu on õige hetk hakata mõtlema, kuidas Eesti majapidamised ühendada V2G lahendusega analoogselt elektrivõrguga.

EcoFlow-elektrijaam

See EcoFlow Smart Control Kit koosneb paneelist Smart Home Panel ja kahest Delta Prost väljundvõimsusega kuni 7200 W. Pilt: EcoFlow

Alustamiseks ongi kõige lihtsam viis soetada endale kaks Delta Pro akupanka, Smart Home Panel ja päikesepaneel. EcoFlow tooted on kaasaskantavad, et saaksite osa sellest ootel võimsusest endaga kaasa võtta.

Uued EcoFlow komplektid võimaldavad hõlpsalt valida oma vajadustele ja eelarvele sobiva varuvõimsuse. Nende toodete abil on võimalik üles ehitada lahendus ka juhuks, kui soovite piiramatut avariivõimsust. See on suur investeering võrreldes lärmakate elektrigeneraatoritega, kuid EcoFlow heitmevabad komplektid ei vaja hooldust ja võivad ühtlasi aidata vähendada ka teie energiaarvet.

EcoFlow-Delta-Pro-elektrijaam

Täiustatud komplektis on kaks Delta Prod, mis on ühendatud topeltpingejaoturiga, mis on omakorda ühendatud teie kodu elektritoite sisendkarpi. Pilt: EcoFlow

Kui plaanite enda elektrivõrguga siduda akupangad, siis soovituslik on ennekõike arutada see teema läbi elektrikuga. Just elektrik on see, kes ühendab Smart Home Panel teie majapidamise elektrikilbiga.

Kui Delta Pro akupanka ei ühendata peakilbiga, siis saate ainult piraka aku, mille saate näiteks oma kööki veeretada, et temaga ühendada külmkapp ja hulk muid seadmeid, nagu telefon, sülearvuti, lamp ja võib-olla ruumi küttekeha või mikrolaineahi. Delta Prod saab seinakontaktist laadida 2,7 tunniga ja see toetab kuni 4800 W päikeseenergia sisendit.

EcoFlow-elektrijaama-töövõimsus

EcoFlow varutoite hinnangud. Ekraanipilt EcoFlow

Omavahel on võimalik jadasse ühendada kaks Delta Pro akupanka. Selleks on vaja topeltpingejaoturit kuni 7200 W / 240 V väljundiks ja 7,2 kWh mahutavuseks. Samuti on vajalik generaatorikaablit topeltpingejaoturi ühendamiseks teie elektrikilbiga.

7200 W on piisav peaaegu kõigi võimsate kodumasinate, ka pesumasina ja kuivati toiteks. Komplekti saab laiendada, et lisada kaks EcoFlow Delta lisaakut 14,4 kWh kogumahutavuse jaoks või isegi neli lisaakut 21,6 kWh jaoks, mis on vastavalt EcoFlow arvutustele piisav mahutavus „oluliste“ seadmete toiteks tavalises kodumajapidamises umbes nädala jooksul.

Muidugi võite jätta asjad ka vanamoodi vähem kui 1500 Euro eest, kasutades traditsioonilist 9000 W elektrigeneraatorit, mis on ühendatud teie kodu elektrikilpi. Kuid need on lärmakad ja mustad ning eraldavad keskkonda mürgist heidet, mistõttu neid ei saa kasutada siseruumides, samas kui EcoFlow lahendus on vaikne ja puhas ning võib isegi säästa teie raha, kui kombineerida EcoFlow paneeliga Smart Home Panel.

EcoFlow-energiasääst

EcoFlow eeldatud sääst plaanilistest ümberlülitustest tipptundidel. Pilt: EcoFlow

EcoFlow Smart Home Panel (SHP) on loodud plaanipäraseks kasutamiseks tipptundidel ja ta suudab automaatselt pakkuda 20 ms ümberlülitamist katkestuse korral. Mõned elektrigeneraatorid saab samuti seadistada kiireks ümberlülitamiseks, kui paigaldada automaatne ümberlüliti. Kahjuks ei ole täna Smart Home Panelil 5-aastast tootjagarantiid.

 

SHP integreerub otse teie kodusesse vooluringi, et tagada 10 ühefaasilist toiteahelat (või viis jagatud faasi ahelat), mida saab hallata iseseisvalt ja prioriseerida EcoFlow rakenduse kaudu. Rakenduses näidatakse teile ka reaalajas energiaaruandeid ja võimaldatakse ajastada oma Delta Pro(de)le ümberlülitamist tundideks, mil energiahinnad on kõige kõrgemad. Seejärel saate akusid laadida võrgust, kui hinnad langevad, või oma vahelduvvoolugavõrguga ühendatud päikesepaneelidest.

2022. aastal võttis USA valitsus vastu inflatsiooni vähendamise seaduse, mille alusel saab taotleda 30-protsendilist maksusoodustust EcoFlow Whole-Home Backup Power komplektidele. Kredex tuli Eestis appi ja pakub väikeelamu omanikule Väikeelamute rekonstrueerimistoetus 2022-2023.

Article in English