Koduste varutoiteallikate turg kasvab 6 aastaga 70% võrra

By in
226
Koduste varutoiteallikate turg kasvab 6 aastaga 70% võrra
USA keskmine elektrienergia klient koges 2021. aastal kokku 7 tundi ja 20 minutit elektrikatkestusi, kusjuures föderaalvalitsuse kõige värskema statistika kohaselt oli 72% katkestuste ajast tingitud rasketest ilmastikutingimustest. Ehkki elektrikatkestuste määr oli veidi madalam kui 2020. aastal, oli see siiski viimastel aastatel suurim ning jätkab kasvavat suundumust, kus ilmastikunähtuste tõttu toimuvad elektrikatkestused kestavad kauem ja on sagedasemad.

Selle tõsiasja, akude ja päikeseenergia kiire arengu ning kodus töötamise järsu tõusu tõttu kasvab nõudlus uue põlvkonna vaiksete ja puhaste kodumajapidamise varutoiteallikate järele.

Kuna varutoiteallikate jõudlus paraneb ja kulud vähenevad, ostab üha enam koduomanikke süsteeme, mis elektrivarustushäirete korral varustavad kodusid kas osaliselt või täielikult elektrienergiaga. Turu-uuringute firma Fortune Business Insights hiljutises aruandes prognoositakse, et ülemaailmne koduste varutoiteallikate turg kasvab 2022. aasta 10,3 miljardilt dollarilt 2029. aastaks 17,3 miljardi dollarini.

Akutoite tõhusus võrreldes tagavarageneraatoritega

Ülemaailmsel koduste varutoiteallikate turul moodustavad fossiilkütusel töötavad tagavarageneraatorid (propaan, bensiin, maagaas) 69%-ga enamuse. Akudel põhinevad salvestussüsteemid moodustavad umbes 30% turust, kuid nende osakaal müügis kasvab kiiresti.
Akutoitega varuenergiasüsteemid on võrreldes tagavarageneraatoritega tavaliselt kallimad, kuid generaatorid vajavad kütust, mis suurendab märkimisväärselt tegevuskulusid. Tegelikult on akutoitega varuenergiasüsteemid enamikus kulu- ja jõudluskategooriates pikas perspektiivis parimad. Nende kasutamine on odavam ja neil on tavaliselt pikem garantii kui tagavarageneraatoritel.
Kui kodumajapidamises on valitud soodsaimal kasutusajal põhinev elektripakett, võib akutoitega varuenergiasüsteem säästa elektriarveid, kui tipptundide ajal kasutada salvestatud energiat ja tipptundide välisel ajal, mil hind on madalam, võrguenergiat. Akutoitega varuenergiasüsteem omab keskkonnamõju, paigaldamise lihtsuse, pikaajalise maksumuse ja garantii pikkuse poolest tagavarageneraatorite ees eelist.

Koduste varutoiteallikate esilekerkiv liider

EcoFlow, üks kõige uuenduslikuma ja kiiremini kasvav ettevõte koduste varutoiteallikate turul, teenis 2022. aastal ligikaudu 1 miljardi dollari suuruse tulu, mis on võrreldes 2018. aastaga 80-kordne kasv. Ettevõttel on praegu üle 2500 töötaja, mis on kolmekordistanud kahe aasta taguse töötajate arvu.
EcoFlow’i Kickstarteri kampaania kaasaskantava elektrijaama DELTA Pro jaoks oli 2021. aastal kõige rohkem rahastatud tehnoloogiaprojekt ja kuues kõige rohkem rahastatud projekt üldiselt. Üle 40% EcoFlow töötajatest tegeleb tooteuuringute ja arendustegevusega.
DELTA Pro-l põhinev EcoFlow Whole-home kodune varutoiteallikalahendus, mida esitleti 2022. aastal ja 2023. aasta alguses, pakub kõige võimsamat omataolist lahendust. See toob turule mitu kodumajapidamiste jaoks olulist tagavaraaku toitefunktsiooni, sealhulgas 240 v võimsuse, paigaldusvaba seadistuse ja ülikiire laadimise.
EcoFlow DELTA Pro võimaldab koduomanikel ülekandelüliti või sisendkarbi abil ühendada varutoiteallika otse oma elamu peakaitsekilbi külge ning läbi maja tõmmatud pikendusjuhtmed jäävad minevikku. Elektrikilp saab DELTA Pro-st kuni 7200 W ja 240 V voolu ja seega toodab 7,2 kWh võimsusega ja lausa 21,6 kWh-ni küündiv EcoFlow Whole-home varutoiteallika täiustatud komplekt piisavalt elektrit, et varustada kodu kuni üheks nädalaks vajaliku energiaga. Pere saab elektrikatkestuse ajal kasutada energiamahukaid seadmeid, nagu elektrilised kuivatid, puurkaevupumbad ja õhukompressorid. EcoFlow Whole-home koduse varutoiteallikalahendust esitleti 2023. aasta tarbeelektroonikamessil.

EcoFlow uuenduslik seade

2022. aastal tõi EcoFlow turule oma uue nutigeneraatori (Dual Fuel), milles kasutatakse lisaks tavalisele gaasile kütuseallikana ka propaani. Tänu suuremale energiatõhususele ja väiksematele heitkogustele suudab nutigeneraator toota propaaniga piisavalt elektrit, et katta keskmise pere energiavajadust hädaolukorras umbes 5 päeva.
Kahe kütusega EcoFlow generaator on kooskõlas kogu ettevõtte ökosüsteemiga. Võrreldes teiste generaatorite ja energiasalvestustoodetega säästab see kuni 40% kütust. Generaator suudab DELTA Pro akuelektrijaama täielikult laadida vaid 2,7 tunniga ja DELTA Maxi 1,5 tunniga.
„Nutigeneraator näitab EcoFlow soovi anda energia inimeste kätte ja ehitada üles keskkonnasõbralik tulevik,“ ütles EcoFlow tegevjuht Bruce Wang. „Sellega tagatakse pikemate elektrikatkestuste ajal meelerahu ning samas kasutatakse selles vähem kütust, tekitatakse vähem heitkoguseid ja vähem müra.“

Tarbijaelektroonika messi auhinna võitja

2023. aasta tarbijaelektroonika messil Las Vegases esitles EcoFlow nelja uut kodu- ja välitingimustes kasutatavat lahendust, sealhulgas kahte messi innovatsiooniauhinna laureaati. Kaks uuenduslikku toodet, sisseehitatud jäämasinaga kaasaskantav külmkapp ja robotniiduk, mis kogub esimese niidukina automaatselt lehti ja niidab täpselt servi, pälvisid ülemaailmsel konkursil erilise tunnustuse. Tarbijatehnoloogiatoodete iga-aastasele üritusele, kus hinnatakse silmapaistvat disaini ja inseneritehnikat, esitati lausa 2100 toodet.
EcoFlow jätkab energialahendustega tegeleva ettevõttena praegusel energia suhtes ebakindlal ajal piiride avardamist,“ ütles Wang. „Selleks, et anda üksikisikutele ja peredele tõeline võim, peame muutma elektrienergia mitte ainult kättesaadavaks, vaid ka hõlpsasti kasutatavaks kodus, õues ja teisaldatavates ruumides, ning just seda me oma uute uuendustega ka teeme.“
EcoFlow peakontorid on praegu Ameerika Ühendriikides, Saksamaal ja Jaapanis ning ettevõttel on üle 2 miljoni kliendi enam kui 100 turul kogu maailmas. Ettevõtte tooted on saadaval kõigis Euroopa 44 riigis ja piirkonnas, kus on tekkinud üle 800 kohaliku jaemüüjaga võrgustik.