Nikon esitleb monokroomset digitaalkaamerat Digital Sight 50M

By in
424
Nikon esitleb monokroomset digitaalkaamerat Digital Sight 50M

TOKYO – Nikon Corporation (Nikon) teatas, et turule tuuakse Digital Sight 50M monokroomne mikroskoopkaamera, mis on mõeldud ülitäpsete analüüside tegemiseks ja suure mahuga proovide võtmiseks sellistes rakendustes nagu süvendilised plaadid.

Uus 60-megapiksline kaamera võimaldab integreeritud pilditarkvara NIS-Elements (müüakse eraldi) abil hankimist ja analüüsi tõhusalt automatiseerida.

Edasiarenduse taust

Ravimite väljatöötamise uuringud nõuavad tõhusat, suure läbilaskevõimega sõelumist, kus soovitud toimega keemiliste ühendeid hinnatakse ja valitakse suure hulga kandidaatainete hulgast. Üks probleem ravimite väljatöötamisel on suurte andmemahtude tõhus ja kiire kogumine ning analüüsimine.

Nikon arendab välja tipptasemel uurimismikroskoope ja digitaalseid pildindussüsteeme ning on kasutanud seda tehnoloogiat mikroskoopkaamera Digital Sight 50M väljatöötamisel, mis on mõeldud rakkude suure mahu ja suure eraldusvõimega sõelumiseks ning millel on enneolematu 60-megapiksline eraldusvõime.

Kaamera kasutamine koos tarkvaraga NIS-Elements (müüakse eraldi) võimaldab automatiseerida piltide hankimise ja analüüsimise töövoogu ning täiustab suure läbilaskevõimega sõeluuringut, alates otsingust ja tuvastamisest kuni analüüsini.

Nikon, kes nimetab ühe oma kasvutegurina ravimite uurimise toetamist, töötab välja tooteid ravimite väljatöötamisega tegelevate asutuste toetamiseks ja keskendub uute ravimeetodite jaoks vajalike keemiliste ühendite täpsele ja tõhusale hindamisele.

Põhiomadused
Jäädvustab tõhusalt 60-megapiksliseid suure eraldusvõimega ja laia vaateväljaga pilte

Digital Sight 50M jäädvustab 60-megapiksliseid laia vaateväljaga pilte ja võimaldab teostada suure mahuga proovide, näiteks rakukultuuride kasvuplaadi ülitäpset analüüsi*1. See kaamera suudab ühe kaadriga jäädvustada üksikute süvendite*2 pilte ja teha võimsama suurendusega pilte huvipakkuvatest piirkondadest, võimaldades seega asukohti palja silmata määrata.

*1 Plaadikujuline vahend, millel on rida süvendeid. Iga süvend toimib nagu katseklaas või Petri tass.
*2 Kasutades 96 süvendiga plaati.Kontseptuaalne-kujutis-süvendiliste-plaatide-vaatlusest-erinevate-suurendustega-väikseimast-kõige-võimsamani

Kontseptuaalne kujutis süvendiliste plaatide vaatlusest erinevate suurendustega, väikseimast kõige võimsamani.

1,5 korda suurem fluorestsentsitundlikkus ja kiirete sündmuste jäädvustamine koos proovi vähema kahjustamisega

Eelmistest mudelitest suurema fluorestsentsitundlikkusega Digital Sight 50M suudab kiiresti ja suure eraldusvõimega pildistada ka hämaras. Säritusaja lühendamisega väheneb proovide kahjustumine.

Digital Sight 50M omab huvipakkuva piirkonna (ROI) režiimi, mis lubab kasutajatel määrata proovi piirkonna ja jäädvustada suurtel kiirustel pilte. Huvipakkuva piirkonna ja valitava binning-režiimi kasutamisel saab pilte jäädvustada maksimaalse kaadrisagedusega 225,9 kaadrit sekundis (640 x 480 pikslit, 3×3 binning), mis võimaldab tõhusalt jäädvustada liikuvate proovide kiireid signaale.

Leherootsudes-leviva-fluorestseeruva-värvitud-saatja-aegvõttega-pildistamine

Pildid Ca2+ ülekandest (GCaMP) Arabidopsis thaliana (harilik müürlook) sees, mille on esitanud professor Masatsugu Toyota Saitama Ülikooli loodusteaduste ja inseneritehnika teaduskonnast.

Leherootsudes leviva fluorestseeruva värvitud saatja aegvõttega pildistamine.

Töövoo täiustamine integreeritud tarkvara ja automatiseeritud analüüsi abil

Kui seda kasutatakse koos integreeritud pilditarkvaraga NIS-Elements (müüakse eraldi), saab kasutaja automatiseerida töövoo alates pildi saamisest kuni analüüsini, asetades süvendilise plaadi lihtsalt mikroskoobi alla. Digital Sight 50M on varustatud arvukate tarkvarafunktsioonidega, mis tuvastavad kiiresti ja tõhusalt automaatselt piirkondi ja aitavad pildistada alasid, mis vastavad teatavatele eelnevalt seatud tingimustele. Ravimiuuringute elluviimisel aitab see kaasa rakkude sõelumise töövoo parandamisele.

Kontseptuaalne-pilt-NIS-elementsi-juhtekraanist

Kontseptuaalne pilt NIS-elementsi juhtekraanist
Automatiseeritud voog pildi hankimisest kuni analüüsitulemuste kuvamiseni – sisestada tuleb lihtsalt süvendiline plaat.

Toote spetsifikatsioon:

Mudel: Digital Sight 50M
Pildiandur: Nikon FX formaadis monokroomne CMOS-pildiandur.
Mõõdud: 35,8 x 23,8 mm
Piksli suurus: 3,76 µm
Salvestatavad pikslid: 9552 x 6336 pikslit
Reaalajas kuvarežiim* (max kaadreid sekundis): Täisekraani pikslirežiim (9552 x 6336 pikslit): 6 kaadrit sekundis
Huvipakkuva piirkonna režiim (640 x 480 pikslit): 225,9 kaadrit sekundis
Säritusaeg: 150 µs–120 s
Objektiivi kinnitus F-kinnitus
Liides: USB 3.2 GEN 1 x 2 (1 arvutiga ühendamiseks ja 1 välise sisendi/väljundi sünkroonimiseks)

* Maksimaalne kaadrisagedus sõltub säritusajast.

Article in English