Meie lemmikvarustus sai auhinna: DPReview Awards 2021

By in
610
Meie lemmikvarustus sai auhinna: DPReview Awards 2021

Võitja: Nikon Z9

Paadunud küünikutena ei satu me DPReview saidil sageli vaimustusse, kuid Nikon Z 9 on kaamera, mis avaldas meile kõigile muljet. Juba enne Z 9 käes hoidmist tundusid selle tehnilised andmed kõiki funktsioone sisaldava soovinimekirjana, millest professionaalne fotograaf võiks unistada. Oleme Z 9-t kirjeldanud kui DSLR kaamerale kõige sarnasemat peeglita kaamerat, suuresti tänu selle kõikehaaravale ja pimenduseta elektroonilisele pildiotsijale, mis ei tähenda aga, et see meenutab vananenud tehnoloogiat. Ehkki Z 9 sarnaneb suuruselt ja kaalult peegelkaamerale, edastab see nii funktsioonide kui ka jõudluse poolest D5 ja D6 kaameraid.

Kõige ilmsem edasiminek pildistamisel (mitte ainult võrreldes D6, vaid ka Z6/7 II-ga) on autofookus. Z 9 3D-autofookuse otsimise süsteem kasutab juba olemasolevat DSLR-i tipptasemel autofookussüsteemi, millele lisandub ala täielik kaetus ning üliintelligentne subjektituvastus. Kuni 20 kaadrit sekundis pidev pildistamine RAW-režiimil tähendab, et Z 9 pakub konkurentsi Sony a1 ja Canon EOS R3-le, ning see kasvab ainult JPEG-režiimis kuni 30 kaadrini sekundis ja kuni 120 kaadrini sekundis, kui sind ei häiri 11MP-ni langev resolutsioon.

Nikon-Z9-Product-Of-The-Year-2021

Ootasime Z 9-lt kiirust ja võimsust, kuid me ei osanud arvata, et see on ka väga võimekas videoplatvorm. Z 9 suudab jäädvustada videot kuni 8K/60p ning 4K ProRes RAW saadakse püsivara uuenduse kaudu. Kaamera virnastatud CMOS pildisensori kiirus aitab jooksva säriaja viia absoluutse miinimumini. Nikoni väitel suudab kaamera oma 4K/30 ülesämplimisega rohkem kui 2 tundi pildistada (normaalsel temperatuuril) ja seda kinnitavad ka meie senised kogemused.

Sony a1 võitis sel aastal meie parima tipptasemel kaamera auhinna tänu oma funktsioonide kombinatsioonile, tõestatud jõudlusele ja kompaktsele kujule. Z 9 on suurem ja raskem kaamera kui a1, kuid ka oluliselt odavam sama taseme DSLR või peeglita ILC kaameratest ning (meie arvates) ka paljudest kasutajasõbralikum. Konkurents on hea asi ja Z 9-ga näitas Nikon, et on võimeline uuesti mängu naasma. Fotograafe see muidugi rõõmustab (olenemata kaubamärgi eelistusest) ning Z 9 on käesoleva aasta DPReview parima toote auhinna vääriline võitja.

Aricle in English / Raksts latviešu valodā