Marveli universumi ehitamine

By in
688
Marveli universumi ehitamine

Intervjuu Shang-Chi kunstliseijuhi Jacinta Leongiga
Article as original provided by Brinno. Article in English

Hästi kavandatud film köidab ja loob maailma, milles keegi ei kahtle. Jacinta Leong on Austraalias elav kunstiline juht, kes on filmitööstuses töötanud üle 25 aasta. Tema muljetavaldav CV sisaldab paljusid Hollywoodi filme, nagu The Matrix, Star Wars – Attack of the Clones and Revenge of the Sith, X-Men Origins: Wolverine ning viimati Marveli Shang-Chi ja The Legend of the Ten Rings. Shang-Chi kunstilisejuhina juhtis Jacinta lavakujunduste loomist, mis tasakaalustasid traditsioonilist Hiina arhitektuuri ja disaini fantastiliste elementidega Marveli universumist.

Viimased paar aastat on Jacinta kasutanud Brinno Time Lapse kaameraid, et dokumenteerida oma võttepaikade ehitust. Mõned tema varasemad timelapse videod hõlmavad  San AndreasPirates of the CaribbeanPacific Rim: Uprising, and Alien: Covenant võtteid. Loomulikult seadis ta oma Brinno kaamerad üles, et jäädvustada kogu telgitagust maagiat, mis Shang-Chi loo ellu äratamiseks toimus.

Meil oli võimalus Jacintaga veidi rääkida tema tööst Shang-Chiga ja kuulda mõningaid tema näpunäiteid teistele kunstilistele juhtidele ja produktsioonidisaineritele, kes võiksid soovida kasutada timelapse videot, et jäädvustada oma lavakujundust.

Kust sai Shang-Chi disainimeeskond inspiratsiooni?

Filmiprodutsent vastutab kogu filmi välimuse eest. Meie produktsioonijuht Sue Chan andis Concept Illustratorsile ülesandeks luua komplektidest pilte, et edastada oma ideid olustiku, atmosfääri ja tegevuse kohta. Sealt saame täiendavat inspiratsiooni ja uurimistööd raamatutest, ajakirjadest, Internetist (ettevaatusega) ja organisatsioonidest. Väljas liikumine on üks parimaid vaatlusvõimalusi. Sue külastas templeid USA-s ja mina Austraalias templeid ja Hiina aedu.

Mis on teie lemmik disainidetail Shang-Chi võtteplatsilt?

Kindlasti hindan Hiina mõju arhitektuurile, sisekujundusele, graafikale, värvidele ja rekvisiitidele. Lapsepõlvekodus, kus ma üles kasvasin, oli üsna palju Hiinast pärit mööblitükke. “Shang-Chi” kallal töötamine muutis juba üsna tuttava veelgi kaasahaaravamaks.

Wenwu tarastatud õue ja Ta Lo küla uuriti põhjalikult nende proportsioonide ja detailide osas. Isegi fantaasiafilmide puhul usun, et põhjalik reaalsuse uurimine on stseeni ja filmi usutavaks muutmise aluseks. Kavandid pidid mahutama ka meeskonda, kaamerat ja valgustust.

Milliseid tööriistu kasutate teie timelapse video loomiseks? Kas teil on tarvikuid, mis peavad olema?

Näete, et kasutan endiselt TLC200 Pro (BCC200), kuid mulle meeldib väga ka kõige uusim mudel – Brinno TLC2020. Menüüs on nii palju navigeeritavust ja mugavust pakuvad uuendatud funktsioonid, nagu ajakava (päevas), intervallid, LED-ekraan – see on nagu unistus. Eemaldatavad suumobjektiivid on samuti suurepärased ja mul on ATH2000 16-patarei korpus pikaajaliseks välitingimustes jäädvustamiseks. Mul on [ka] Brinno Clamp Plus ja taskuformaadis Takeaway T1 Clamp.

Kasutan autopoest pärit käepärast tööriistakasti ja sellel on läbipaistev kaas, millel on 16 eemaldatavat sektsiooni. See sisaldab kaablisidemeid, magneteid, juhtmeköidiseid, kiile, taskulampi, taskunuga, objektiivipuhastusvahendeid, kruvikeerajat, kleeplinti, teravilja, silikageeli kotikesi, patareisid, SD- ja mikro-SD-mälukaarte. Nutikad töökaaslased valmistasid kaameratele ka kronsteinid ja kinnitused; see on nii imeline – neile meeldib ka videoid vaadata, seega on nad olnud oma leiutistes helded.

Tööristakohver
Photo original from Brinno

Leidsin Bunningsist magnetid ja kohandasin need kaameratele sobivaks; kui näitasin oma töökaaslasele Martin Crowtherile, kujundas ta selle veelgi uuele tipptasemele. Minu töökaaslased Carlo Capolupo ja Dillon MacEwan teraseosakonnast tegid 6 meetri kõrguse varda, mille tippu kinnitasid kronsteini ATH2000 korpuse hoidmiseks. Need tarvikud muudavad võtted saavutatavaks. Mul on väga vedanud, et mind ümbritsevad nutikad inimesed!

Kaamera_lipumast
Photo original from Brinno

Kas teil on näpunäiteid kaamerate seadistamiseks?

Minu esimene nõuanne kaamera seadistamisel on – ohutus ennekõike. See kõlab elementaarselt, aga – jah, see on esimene asi. Kontrollige oma ümbrust ja veenduge, et kaamera ei jääks kellegi teele; Küsin ehitusjuhilt, töödejuhatajalt ja kraanajuhilt, kas kaamera võib olla võtteplatsi lähedal või valgustussõrestikel. Sealt saate hallata kaardiruumi, akut ja jälgida, mida jäädvustate. Kui teil on võimalus päev või mõni hetk enne kaamerat eelvalgustada ja tööle panna, tehke seda, sest saate valgustust ja intervalle kontrollida.

Ennekõike – nautige seda!

Photo original from Brinno

Kes on teie lemmik Marveli kangelane ja miks?

Mul pole lemmikut – miks peatuda ühel? 😀

Mulle meeldivad Iron Man ja Captain America nende tausta ja isiksuste tõttu. Eriti meeldib mulle Captain America kilbi ja kiivri disain. Ja loomulikult on Shang-Chi nüüd lemmikute edetabeli hiljutine lisand. Filmi kallal töötamine oli väga nauditav kogemus. Selle loo keskmes oli keskendumine perekonnale. Kui imeline, et filmi sai nii palju südant ja hinge panna; selles on igaühele midagi. See on praegu voogedastusplatvormil!

Viimase 10 aasta jooksul on Jacinta täiendanud oma teadmisi timelapse videote kasutamisest võtteplatside ehituse jäädvustamiseks, kasvatades samal ajal oma Brinno kaamerate kollektsiooni. Nagu ta ütleb, “ühest Brinnost ei piisa kunagi”!

Avastage Jacinta lemmik timelapse kaamera TLC2020 ja vaadake vastupidavat BCC2000 ehitusplatsi komplekti välitingimustes filmimiseks.