TIPA auhinnad 2024

By in
138
TIPA auhinnad 2024

TIPA World Awards on auhinnad, mida annab välja Technical Image Press Association (TIPA), mis on rahvusvaheline liit, koosnedes fotograafia ja pildistamisega seotud meedia esindajatest. Auhinnad on tunnustuseks parimatele foto- ja pildistamistehnoloogia toodetele erinevates kategooriates.

Auhinnad on tuntud kui ühed prestiižseimad fototööstuses ning neid peetakse märgiks kvaliteedist ja uuenduslikkusest. TIPA World Awards aitab tarbijatel teha teadlikke otsuseid, pakkudes neile teavet toodete kohta, mis on ära teeninud ekspertide heakskiidu.

TIPA WORLD AWARDS 2024: PARIM TÄISKAADER EKSPERT KAAMERA
Nikon Z f

TIPA 2024 Nikon Z f

TIPA liikmed kiitsid 24,5MP Nikon Z f kaamerat kui suurepärast näidet klassikalise disaini ja kaasaegse tehnoloogia ühendamisest. Nikon Z f kaamera ühendab endas Nikon SLR-i retrostiili välimuse ning fotode ja videote funktsioonid, mis ergutavad loovat mõtlemist. See on osutunud väga populaarseks nii noorte kui ka vanade fotohuviliste seas. Kaamera juhtnupud hõlmavad täpseid seadistamise nuppe ja lihtsat lülitit foto- või videorežiimi valimiseks. Kompositsiooni ja vaatenurga paindlikkust suurendab muudetava nurgaga LCD-ekraan otsevaate pildistamiseks, mida saab kasutada ka kiirete menüüvalikute tegemiseks. Lisaks on olemas pentaprisma-stiilis OLED 100% katvusega. Edasijõudnud video salvestamise ja vlogimise võimalused hõlmavad UHD 4K 30p ja Full HD 120p salvestust ning SnapBridge, Bluetoothi ja WiFi ühenduvust.

TIPA WORLD AWARDS 2024: PARIM TÄISKAADER PROFESSIONAALNE KAAMERA
Nikon Z 8

TIPA 2024 Nikon Z 8

Jagades paljusid omadusi lipulaevaga Nikon Z 9, tabab Z 8 ideaalselt märki suuruse ja kaalu osas nii fotoentusiastidele kui ka professionaalsetele fotograafidele ja videograafidele, kes on tihti liikvel. Valik nende kahe vahel sõltub rohkem fotograafi eelistustest, professionaalsetest nõudmistest ja vajadusest sobituda tootmisrutiiniga, mitte olulistest funktsioonide kompromissidest. Kaaludes vaid umbes 0,90 kg, on Z 8 ideaalne kasutamiseks gimbaliga videote tegemisel ja olles 30% väiksem, sobib see suurepäraselt terve päeva kestvateks töödeks, kus fotokoti kaal on oluline kaalutlus. Kuigi väiksem ja kergem, ei tähenda see funktsioonide kadumist võrreldes Z 9-ga, jagades sensori suurust, jäädvustamiskiirust ja kõiki AI ja jälgimisfunktsioone, teiste spetsifikatsioonide hulgas.

TIPA WORLD AWARDS 2024: PARIM PROFESSIONAALNE PORTREEOBJEKTIIV
NIKKOR Z 135mm f/1.8 S Plena

TIPA 2024 Nikon Z 135mm Plena

On haruldane, et Nikon objektiivile nime annab, seega uurisime ja “Plena” on määratletud kui “täielikkuse seisund või kvaliteet”. Kui üle maailma fotograafidelt saadud kiidusõnad selle objektiivi kohta on mingi näitaja, siis nimetus on asjakohane. Suunatud kommertsfotograafidele, pulmafotograafidele, portreefotograafidele ning isegi maastiku- ja loodusfotograafidele, on professionaalide reaktsioonid ülemaailmselt väga positiivsed. See objektiiv on saanud eriti palju kiitust oma sametise bokeh’i eest, mis ulatub servast servani. Selline efekt on saavutatud tänu 11-labalisele diafragmale, mis on ideaalne nii fotode kui ka kinematograafilise video jaoks. Objektiiv tagab ereduse servast servani ning vähendab “kummituslikke” kujutisi, sähvatusi ja värvide laialivalgumist tänu erilistele elementidele ja kattekihtidele. Lisaks on objektiivil kohandatavad juhtimis- ja funktsiooninupud, mis on hinnatud kinofotograafide seas nende sujuvate avaüleminekute ja Nikoni Multi System Focus AF sooritusvõime tõttu.

TIPA WORLD AWARDS 2024: PARIM SUPER-TELE SUUM OBJEKTIIV
NIKKOR Z 180-600mm f/5.6-6.3 VR

TIPA 2024 Nikon Z 180-600mm

See pika vahemikuga suumobjektiiv on spetsiaalselt disainitud looduse, metsiku loomastiku ja spordifotograafia harrastajatele, ühendades endas fookuskauguste ulatust, kiiret ja tundlikku automaatset teravustamist, STM mootorit vaikseks ja sujuvaks video jäädvustamiseks. TIPA toimetajad rõhutavad, et professionaalsete toodete puhul mängivad suurt rolli väikesed detailid, mis välitööd oluliselt paremaks muudavad. See super teleobjektiiv võimaldab kasutada 1.4x ja 2x telekonvertereid, hoides objektiivi suuruse muutumatuna isegi suumimisel. Objektiivi saab suumida maksimaalsele fookuskaugusele vaid 70-kraadise pöördega, lisaks on sel 5.5 EV pildistabilisatsioon ja mitmed juhtnupud režiimide ning seadistuste kiireks vahetamiseks või lukustamiseks.

TIPA WORLD AWARDS 2024: PARIM ULTRA LAINURK OBJEKTIIV
Laowa 10mm f/2.8 Zero-D FF

TIPA 2024

Objektiivi vahetamine võib sageli muuta seda, kuidas maailma näeme, mõnikord isegi üsna radikaalsel viisil. See ülilainurk-täiskaader objektiiv Venus Optics’ilt julgustab kindlasti maailma uutmoodi vaatama ja teeb seda ehituse ning konstruktsiooniga, mis on ära teeninud selle “Zero D” (null moonutus) hüüdnime, tänu objektiivielementidele, mis piiravad aberratsioone ja tõstavad teravust. Saadaval mitmesuguste kinnitustega, on see esimene objektiiv Laowa valikus, mis pakub automaatset teravustamist (Sony E ja Nikon Z kaameratele, teistega manuaalne). Teravustamiskaugus võib olla nii lähedal kui 12 cm ja selle 130-kraadine vaatenurk ning f/2.8 kuni f/22 ava loovad huvitavaid kompositsioone alates loodusest kuni linnavaadeteni ning innustavad paljude fotograafide kujutlusvõimet.

TIPA WORLD AWARDS 2024: PARIM LED VALGUSTI
Godox P600Bi Hard KNOWLED LED Light Panel

Godox P600 Tipa Award 2024 Best LED light

Stuudio kommertsfoto- ja videoproduktsiooni keskkonnad nõuavad vastupidavat valgust, mis pakub laia valikut efekte, värve ja intensiivsuse väljundit. Vooluvõrgust toidetav KNOWLED P600Bi on 60 cm ruutpaneel U-kujulise kinnitusalusega, mida saab ühendada kahe või nelja üksusega kasutades Godoxi lisavarustust. Selle sisseehitatud dimmer, mida kasutatakse 93 8000 lux/meeter, 650 vatti valgustuse reguleerimiseks, võimaldab seadistada 0,1% sammudega ja tagab kogu vahemiku jooksul vilkumisvaba valgustuse. Olles LED, hõlmab see kogu värvitemperatuuri vahemikku alates 2800 kuni 6500 K, lisaks sisaldab see termopatja soojuse hajutamiseks ja jahutusventilaatorit. Seadeid saab kasutada ka Godox Light rakendusega kuni 30 meetri kauguselt või DMX512 juhtimisega.

TIPA WORLD AWARDS 2024: PARIM PROFESSIONAALNE KAASASKANTAV VÄLKLAMP
Godox V1Pro

Godox V1 Pro TIPA 2024 parim välklamp

Väike, kuid mitmekülgne välklamp teie varustuse kotis võimaldab loomingulisemat jäädvustamist ja on eriti kasulik kiirete situatsioonide ning spontaansete, sotsiaalsete ja tänavafotograafia puhul. TIPA toimetajatele meeldis välgukingale kinnitatava Godox V1Pro välklambi välimus ja omadused, sealhulgas selle eristuv ümmargune välgupea, eemaldatav esitäitevälgu moodul, mitmekülgsed pööramis- ja kallutamisvõimalused, ühilduvus Godoxi juhtmevaba raadiosüsteemiga ja kiire taastumisaeg. Atraktiivselt kujundatud V1Pro pakub 28–105 mm objektiivi katvust ning täielikku reguleeritavate väljundite menüüd, alates pilgutusest kuni täisvõimsuseni, sünkroonimisega kuni 1/8000 sekundit. Iga ülesande jaoks mõeldud V1Pro aku võimaldab ühel laadimisel teha kuni 500 täisvõimsusega välku.

TIPA WORLD AWARDS 2024: PARIM ANALOOGFOTO TOODE
HARMAN Phoenix 200

TIPA 2024 Harman Phonix ISO 200 analoogfoto film

Analoogfotograafia (filmifotograafia) kasvav huvi on ajendanud uut toodet firmalt HARMAN, mis on Inglismaal asuv ettevõte, omades aastatepikkust kogemust mustvalge fotograafia vallas. Erinevalt teistest värvinegatiivfilmidest ei ole Phoenix 200-l värvimaski, tavalist oranži kihti, mis on osa värvinegatiivi välimusest, ja mõneti sarnaneb see ristprotsessitud kroomvärvilise filmiga (slaidfilm, mida töödeldakse värvinegatiivi lahuses), pakkudes erksaid värve, kõrget kontrasti ja nähtavat tera. Nad pakuvad laboratoorseks ja koduseks skanneerimiseks parameetreid ning säritussoovitusi, et leevendada võimalikke “kahjulikke” mõjusid, kuigi ettevõte peab seda eksperimentaalfilmiks ja tõdeb, et toote arendamiseks on vaja veel tööd teha. Siiski tuleb öelda, et unikaalsed välimused on kõik osa analoogfotograafia lõbust.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)