Nikon avaldab muljet nelja EISA auhinna võitjana

By in
586
Nikon avaldab muljet nelja EISA auhinna võitjana

Nikonil on heameel teatada, et neli tema toodet on saavutanud edu EISA 2022–2023 auhindade jagamisel. Nikoni lipulaevaks olev peeglita kaamera Z 9 avaldas kohtunikele muljet ja see krooniti aasta kaameraks. Samuti võidutsesid NIKKORi objektiivid: NIKKOR Z 800 mm f/6.3 VR S, mis võitis telesuumobjektiivi auhinna, NIKKOR Z 400 mm f/2.8 TC VR S, mis tõi koju profi telesuumobjektiivi auhinna ja NIKKOR Z MC 105mm f/2.8 VR S, mis saavutas võidu makroobjektiivide kategoorias.

Oma valdkonnas revolutsiooniliseks peetav Z 9 on väidetavalt „kõige täiuslikum ja võimekam kaamera, mida praegu osta saab” ning seda on kiidetud silmapaistva pildikvaliteedi, ülikiire autofookuse ja 8K videovõimaluste tõttu. Samal ajal leidis tunnustust NIKKOR Z 800 mm f/6.3 VR S oma „kompaktsete mõõtmete, väikese kaalu ja taskukohase hinnasildi“ eest, mille tõttu on see objektiiv populaarne loodusfotograafide hulgas. 

NIKKOR Z 400 mm f/2.8 TC VR S tunnistati esimeseks omataoliste seas tänu sisseehitatud 1,4-kordsele telekonverterile ja kiirele autofookusele – täiuslik valik spordifotograafidele. Kuna NIKKOR Z MC 105 mm f/2.8 VR Si kirjeldati lühikese minimaalse fookuskauguse ja STM-i autofookusega „peaaegu täiusliku makroobjektiivina”, tagas see kaamera esiletoomise oma kategoorias.

Need neli auhinda näitavad, et Nikon loob jätkuvalt pühendunult uuenduslikke ja valdkonnas juhtival positsioonil olevaid seadmeid, mis võimaldavad foto- ja videograafidel nihutada oma töös esinevate võimaluste piire. 

EISA-Award-Nikon-Z-9

EISA kommentaarid Z 9 Aasta kaamera auhinnale 2022–2023

Nikon Z 9 on kõige täiuslikum ja võimekam kaamera, mida praegu osta saab. Selle virnastatud 45,7 miljoni pikslise täiskaadri CMOS andur ja kiire EXPEED 7 protsessor pakuvad silmapaistvat pildikvaliteeti ja suurt pildistamiskiirust kuni 30 kaadrit sekundis JPEG-vormingus ja 20 kaadrit sekundis RAW-vormingus, seda täisresolutsiooniga. Kiire autofookussüsteem koos Nikoni täiustatud 3D-jälgimisega lukustub liikuvatele objektidele pingutusteta. Videograafidele pakub Z 9 laia resolutsioonide ja kaadrisageduste valikut, seespidiselt kuni 12-bitise töötlemata 8K/60ni. Tänu oma kahe käepideme kujutegurile ja tugevale ehituskvaliteedile on Z 9 teedrajav ja võimas tööriist.

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-800mm-F6.3-VR-S
EISA kommentaarid NIKKOR Z 800 mm f/6.3 VR S telesuumobjektiivi auhinna kohta 2022–2023
Ülimad telesuumobjektiivid seostuvad tavaliselt tohutu suuruse, raske kaalu ja kopsaka hinnaga. Sellest lähtuvalt on Nikoni uus 800 mm telesuumobjektiiv oma kompaktsete mõõtmete, väikese kaalu ja taskukohase hinnasildiga meeldivaks üllatuseks. Nikon on selle saavutanud Faas Fresneli elemendi abil, mis võimaldab objektiivi pikkust oluliselt vähendada. Lisaks on mitmed objektiivielemendid paigutatud nii, et raskuskese nihkub kere lähedale, mis teeb käelt pildistamise päriselt võimalikuks. Vaatamata oma vähendatud suurusele pakub see siiski suurepärast pildikvaliteeti, tehes sellest uuest telesuumi pakkumisest kindlalt enimmüüdud toote loodusfotograafide seas.

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-400mm-F2.8-TC-VR-S

EISA kommentaarid NIKKOR Z 400 mm f/2.8 VR S profi telesuumobjektiivi auhinna kohta
400 mm f/2.8 objektiiv on spordifotograafide jaoks valdkonna standard ja seda kasutatakse sageli koos telekonverteriga. NIKKOR Z 400mm f/2.8 TC VR S on spordivaldkonnas esimene seda tüüpi kaamera sisseehitatud 1,4x telekonverteriga, mis aktiveeritakse käepäraselt paikneva lülitiga. See võimaldab fotograafidel suurendada kiiresti fookuskaugust kuni 560 mm. Vaatamata sellele on objektiiv 20% kergem kui tema F-kinnitusega eelkäija. Nagu professionaalseks kasutamiseks väljatöötatud objektiivilt oodata võib, pakub see mitmekülgne telesuumobjektiiv kõrget ehituskvaliteeti, kiiret autofookust ja suurepärast optilist jõudlust.

EISA-Award-Nikon-NIKKOR-Z-MC-105mm-F2.8-VR-S

EISA kommentaarid NIKKOR Z 105 mm f/2.8 VR S makroobjektiivi auhinna kohta 2022–2023
See on peaaegu täiuslik makroobjektiiv. Tänu täiesti uuele optilisele disainile on see märkimisväärselt teravam kui F-kinnitusega vaste. Jõudlus on maksimaalse avatuse juures juba niigi suurepärane, moonutused puuduvad ja vinjettimine on peaaegu märkamatu. Fookustamine on kiire tänu kahekordsele STM-i autofookuse mootorile, mis liigutab kahte objektiivide rühma, ja 4,5-astmeline vibratsioonivähendus muudab käelt pildistamise lihtsaks. Objektiiv pakub lühikest minimaalset fookuskaugust 0,29 m ja sisaldab piirlülitit, mis vähendab tööulatust maksimaalselt kuni 0,5 m. Viimase omadusena välja tuues on objektiiv ilmastikukindel, sobides kasutamiseks ka ebasoodsates tingimustes.
Igal aastal tunnustatakse EISA auhindadega neid uusi tooteid, mis ühendavad endas kõige täiuslikuma tehnoloogia ja ihaldusväärsed funktsioonid koos oma klassi parima jõudlusega. EISA auhinnad hõlmavad tooteid kõige taskukohasematest kvaliteettoodetest kuni nüüdisaegse olmeelektroonika kõige auahnemate väljendusteni. Auhinnakategooriad on aastate lõikes erinevad, peegeldades toote disaini ja ühenduvuse arengut, kuid iga EISA auhinna võitja on oma klassis see kõigist kõige parem.

Lisateabe saamiseks külastage EISA veebisaiti.