Nikon toob turule NIKKOR Z 85mm f/1.2 S

By in
610
Nikon toob turule NIKKOR Z 85mm f/1.2 S

Nikon toob turule NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, esmajärgulise ja kiire kesk-telefoto objektiivi Nikon Z-kinnitussüsteemi jaoks. Erakordne optiline jõudlus, mis pakub suurepäraseid renderdusvõimalusi ja sujuvat ning kaunist bokeh-efekti.

TOKYO – Nikon Corporation (Nikon) teatab uhkusega, et toob turule esmajärgulise ja kiire kesk-telefoto objektiivi NIKKOR Z 85mm f/1.2 S, mis sobib peeglivabade täiskaader-/FX-formaadis kaameratega, kus kasutatakse Nikon Z kinnitust.

NIKKOR Z 85mm f/1.2 S on osa seeriast S-Line*1, millega saavutatakse nii suurepärane renderdus kui ka suur ja ilus bokeh-efekt. Objektiiv disainiti samade põhimõtete alusel nagu NIKKOR Z 50mm f/1.2 S, seega pöörati arendamisel erilist tähelepanu bokeh-efekti renderdamisele. ED klaaselemendi kasutuselevõtt pärsib bokeh’i puhul värvilise äärte tekkimist ning objektiivi ülesehituse optimeerimine võimaldab saavutada suure ja pehme bokeh-efekti. NIKKOR Z 85mm f/1.2 S pakub ka erakordset renderdusvõimet, mis on vajalik naha ja juuste tekstuuri kauniks väljatoomiseks, laiendades veelgi kasutajate võimalusi portreede jäädvustamiseks sellistes valdkondades nagu pulmad ja mood.

Mitmefookuselise süsteemi*2 kasutuselevõtt tagab kiire ja täpse fookuskauguse määramise isegi väikese teravussügavusega f/1.2 maksimaalse ava juures. Lisaks pakub samm-mootorite (STM) integreerimine sujuvat ja vaikset fookustamist, lubades kasutajal soovimatute tööhelide pärast muretsemata fotode ja videode jäädvustamisele paremini keskenduda, mis on eriti kasulik näiteks pulmades.

Nikon jätkab püüdlemist optilise jõudluse uute dimensioonide poole, tulles samal ajal vastu kasutajate vajadustele ja aidates pildistamisvõimaluste laienemisega kaasa fotokultuuri arendamisele.

Nikkor-Z-85-mm-f-1-2

*1 S-Line on NIKKOR Z objektiivide klass, millel on silmapaistvad optilised omadused ja mis järgib kõrgeid disainipõhimõtete ning kvaliteedikontrolli standardeid.
*2 Mitu fookuskauguse määramise ajamit töötavad koos, et juhtida mitmefookuselise objektiivide rühma asendit äärmise täpsusega, moodustades suurepärase pildi olenemata pildistamiskaugusest.

Põhifunktsioonid

  • Tasakaalustab suurepärast eraldusvõimet ja sujuvat ning kaunist bokeh-efekti, kasutades f/1.2 maksimaalse ava väikest teravussügavust.
  • Saavutab bokeh’i kauni järjepidevuse, mis muutub järk-järgult vastavalt fookustasapinna kaugusele, ning uskumatult pehme bokeh-taustaefekti. Värviliste äärte puudumine bokeh’i ümber aitab põhiobjekti veelgi rohkem rõhutada.
  • Samm-mootoreid (STM) kasutava mitmefookuselise süsteemi kasutuselevõtt võimaldab kiiret, täpset ja vaikset fookuskauguse määramist nii fotode kui ka videote puhul.
  • Nikoni algupärase nanokristallkatte kasutuselevõtt vähendab tõhusalt jääkkujutisi ja peegeldusi.
  • Ühe ED klaasi ja kahe asfäärilise läätseelemendi kasutamine aitab objektiivi eri kõrvalekaldeid tõhusalt korrigeerida.
  • Suurepärase tolmu- ja tilgakindlusega*1 ning varustatud erakordselt mugava elektromagnetilise diafragmamehhanismiga.
  • Disain, mis peab silmas videosalvestuse vaikset tööd ja stabiilset säritust ning funktsioone, sealhulgas teravustamispausi kompenseerimist,*2 mis vähendab teravustamisel tõhusalt vaatenurga nihkumist.

*1 Täielik tolmu- ja tilgakindlus ei ole kõigis olukordades ega tingimustes tagatud.
*2 Objektiivi omaduste tõttu võib teravustamispaus olla märgatav olenevalt objektiivi ja objekti vahelisest kaugusest.

Article in English