Google Street View äritegevuseks: Edu saladus

By in
591
Google Street View äritegevuseks: Edu saladus

Google Street View, mis pakub tänava tasandil vaateid maailmast ühe nupuvajutusega, võeti esmakordselt kasutusele Ameerika Ühendriikides 2007. aastal. Alates selle käivitamisest on 90 riigis tehtud enam kui 170 miljardit Street View pilti, millest on saanud üldsuse jaoks oluline tööriist ning õlekõrs ettevõtetele ja turismiametitele.  Kuigi algselt olid kõik Street View pildid jäädvustatud Google’i töötajate poolt, annab tehnoloogia areng nüüd kõigile võimaluse alustada Google Street View äri. Praegu on turul saadaval erinevaid kvaliteetseid, soodsa hinnaga ja täielikult integreeritud Google Street View kaameraid. Võimalus jäädvustada Street View pilte ja panna need raha teenima Google Street View äri kaudu on nüüd suurem kui kunagi varem. Infrastruktuuri ja keskkondade kiire muutumise tõttu on pidevalt vaja ajakohaseid ja täpseid pilte. Ainuüksi 2019. aastal aitasid Google Street View ettevõtted ja fotograafid määrata aadressid ligi seitsmele miljonile hoonele varem vähekaardistatud kohtades. Nende kohtade hulka kuuluvad SansibarPrantsuse PolüneesiaZimbabweYosemite‘i Rahvuspark ja paljud teised. Kui Eestis oleme näinud Google Street View autosid liikumas, siis tegelikkuses sõidavad need autod ringi kord mitme aasta tagant ja seda on linnade mõistes liiga vähe. Pilt linnatänavatel muutub, uued majad kerkivad. Kui sa oled kinnisvaraarendaja ja sul saab uus objekt valmis, siis telli Google Street View fotograaf, kes jäädvustab sinu arenduse piirkonna ja muudab selle Google Street View keskkonnas nähtavaks.

„Nendele piltidele võite saada fenomenaalse arvu vaatamisi — miljoneid, isegi miljardeid.“

STAFFORD MARQUARDT, GOOGLE STREET VIEW TOOTEJUHT

Vaadake meie põhjalikku GSV meistriklassi veebiseminari, kus osalevad partnerid ettevõtetest Google ja Miles Partnership:

Google Street View kaameravalikud

Ennekõike on teil vaja kaamerat.

Õige kaamera valik oleneb teist ja teie projektidest. Kui olete Google Street View‘s uus ja soovite mõista selle toimimist, sobib teile tõenäoliselt kõige paremini ONE-seeria kaamera.

Kõigile, kes soovivad jäädvustada professionaalse kvaliteediga Street View pilte oma Google Street View äri jaoks, on asjalik valik LabPano Pilot ONE (EE) ja Insta360 Pro 2 või Titan.

Vaatame lähemalt mõningaid 360-kraadiseid Street View kaameraid koos nende eeliste ja töövoogudega.

Minu isiklik lemmik kaamera

Kui ma pildistan Google Street View jaoks, siis ma eelistan LabPano Pilot ONE (EE) kaamerat. Ennekõike just tema kompaktsuse ja ilmastikukindluse (IP65) poolest. Tegemist on kaameraga, mis salvestab 8K7F.

Vaadake allpool Insta360 Pro 2 kasutaja poolt tehtud GSV-pilte:

ONE-seeria kaamerad

Kui olete algtasemel, saate Street View‘sse üles laadimiseks kasutada taskuformaadis 360-kraadist kaamerat.

Insta360 ONE X2 ja Insta360 ONE R on kaks ONE-seeria kaamerate lipulaeva. Insta360 ONE R on kõik-ühes tööriist vahetatavate 360-kraadiste ja lainurkobjektiividega, samas kui Insta360 ONE X2 on taskuformaadis võimas seade, mis on spetsialiseerunud 360-kraadisele pildistamisele.

ONE-seeria kaameraperekond on hõlpsalt kasutatav ja täielikult integreeritud. Lihtsalt jäädvustage oma pildid nutitelefoni või GPS-puldiga paaritatult, eksportige rakendusega Insta360 ja seejärel laadige üles Google Street View rakendusega.

Google-Street-View-workflow-tööjaotus

Profikaamerad

Neile, kes loodavad luua Google Street View äri ja pakkuda klientidele professionaalse kvaliteediga Street View pilte, soovitame kvaliteetsemat Google Street View kaamerat. Mõlemal Insta360 professionaalsel kaameral on sisseehitatud GPS koos riistvaraliste funktsioonidega, mis hõlbustavad 360-kraadiste kaadrite jäädvustamist. Lisaks on neil Street View jaoks spetsiaalsed funktsioonid, mis muudavad töövoo sujuvamaks ja optimeerivad jäädvustamise kvaliteeti.

Insta360-PRO-2-Titan

Pro 2

Insta360 Pro 2 on kõik-ühes 360-kraadiste kaamerasüsteemide tööstusharu standard. Pro 2 pakub täiuslikku tasakaalu võimsuse, lihtsuse ja kinnitatavuse vahel, tänu millele on see paljude GSV-spetsialistide jaoks eelistatud valik. 

Pro 2 hõlbustab kvaliteetsete materjalide jäädvustamist ning lisaks sellele muudab ka järeltöötluse lihtsaks ja tõhusaks. Kaaludes vaid 1550 g, on see kergesti autosse või monopole-seljakotile kinnitatav, mistõttu sobib see jäädvustamiseks igal maastikul. 

Kaamera seadetes pakub Insta360 Pro 2 spetsiaalset GSV-režiimi, mis jäädvustab 8K@5F ja salvestab selle otse teie kaartidele.Vaadake allpool Insta360 Pro 2 kasutaja poolt tehtud GSV-pilte:

Google-Street-View-Fotograaf

Titan

Insta360 Titan on kõrgeima taseme kõik-ühes 360-kraadine kaamera turul ja seda kasutatakse praegu Google’i üleilmses 360 Street View kaamerapargis.

Titanil on kaheksa andurit Micro Four Thirds, mis tagavad 11K resolutsiooni ja erakordse jõudluse hämaras. Titaniga saab jäädvustada Street View kaadreid 11K@5F. 11K Titani pildi üleslaadimine on kindel viis teiste kasutajate olemasolevate Street View piltide asendamiseks. Google võtab jätkuvalt vastu kõrgema kvaliteediga ja uuemaid Street View andmeid, kui need on saadaval. Fotograafid peavad konkureerima isegi selles sektoris parema kvaliteedi pakkumiseks.

Vaadake allpool Titaniga tehtud Street View pilte:

Street View sisu pildistamine Pro 2 ja Titani abil

Kui olete oma Google Street View kaamera käivitanud, järgige allolevaid samme, et jäädvustamine ja GSV-sse üleslaadimine toimuks tõrgeteta.

Sammud:

  1. uuendage kaamera püsivara viimasele versioonile;
  2. kinnitage GPS-antennid ja veenduge, et ükski objekt neid ei takistaks;
  3. ühendage kaamera oma juhtimisseadmega (telefon, tahvel või lauaarvuti) ja sisenege videorežiimi;
  4. valige sisutüübiks „360 Pano“;
  5. Pro 2 puhul seadke üksiku objektiivi resolutsiooniks 8K5F või 11K5F, kui kasutate kaamerat Titan;
  6. kui olete pildistamise lõpetanud, avage Insta360 Stitcher ja valige „Laadi sisu üles Google Street View‘sse“;

logige sisse oma Google’i kontole ja laadige üles GPS-teabega sisu. Ärge unustage valida näo ja numbrimärgi automaatset hägustamist.

Soovitatav Google Street View varustus ja töökorraldus

Nüüd, kui teil on Google Street View kaamera ja aimu töövoost, räägime lisaseadmetest ja töökorraldusest.

Teie varustus ja töökorraldus sõltuvad täielikult Google Street View sisu tüübist, mida kavatsete jäädvustada. Kas sõidate mööda tänavaid või maanteed? Kas jalutate kohas, kuhu ei pääse auto või jalgrattaga? Seda kõike tuleb lisaseadmete valimisel arvestada.

Siin on kaks kõige populaarsemat töökorraldust Google Street View kaameraga pildistamiseks.

Monopole-seljakott

Kaardistamata matkaradade kaardistamisel ja sissetallatud radadelt kõrvale minnes on monopole-seljakott taskukohane ja mugav viis Google Street View piltide jäädvustamiseks.

Tänu oma kergele konstruktsioonile sobib LabPano Pilot ONE (EE) ideaalselt selliseks pildistamiseks. Pildistamisel veenduge, et ühendamisprobleemide vältimiseks oleks kaamera peast 46–51 cm kõrgemal.

Lisaks valitud kaamerale vajate järgmisi seadmeid:
• telefon või tahvel, milles töötab vastav LabPano rakendus;
• nutikell, teine telefon või tahvel, milles töötab GPS-jälgimisrakendus;
• toiteallikas kaamerale, kui pildistate pikemat aega (üle 2 tunni).

Vaadake seda õpetust protsessi üksikasjaliku kirjeldusega:

Autokinnitus

Tänavate ja autoga ligipääsetavate suurte alade kaardistamiseks on õige valik autokinnitus. See tuleb valida kaamerale sobilik.

Autokinnitusega jäädvustamiseks vajate järgmisi seadmeid:

  • võrgukaabel, mis ühendab kaamera sülearvutiga, milles töötab vastav Insta360 rakendus (kui kasutate Insta360 kaamerat);
  • nutikell, telefon või tahvel, milles töötab GPS-jälgimisrakendus GPS-andmete varundamiseks ja teie läbitud teekonna jälgimiseks;
  • toiteallikas kaamerale, kui pildistate pikemat aega — ühendage see otse auto inverteriga.
VR-kaamera-Autokinnitus
FOTO: MytimesVR

Soovitatav töökorraldus ja näpunäited:

  • kahest inimesest koosnev meeskond, sealhulgas autojuht ja kaameraoperaator;
  • kaamera on paigutatud ligikaudu auto keskjoonele (laiuti ja pikuti);
  • kaamera asub umbes 51 cm auto katusest kõrgemal. Veenduge, et kaamera oleks täpselt horisontaalses asendis, sest seda ei saa postituses usaldusväärselt parandada;
  • soovitatav on lühem auto, umbes 3,66 m või vähem (pikemad autod võtavad rohkem saadaolevat pildiruumi);
  • selge Street View salvestuse tagamiseks peaks sõidukiirus olema alla 60 km/h;
  • faili suuruse piiramiseks pildistage 20–30-minutiliste lõikudena. See lihtsustab failide haldamist ja piirab failide kadumist probleemi korral.

Ülevaade Google Street View ärivõimalustest

Seega on teil oma Google Street View kaamera ja varustus ning te mõistate töövoogu. Nüüd olete valmis tegutsema ja kliente jahtima.

Esimene samm on saada usaldusväärseks Street View professionaaliks, et teid kantaks Google’i palgatavate professionaalide registrisse. See sertifikaat antakse väljapaistvatele kaasautoritele, kellel on 50 kinnitatud ja avaldatud 360-kraadist fotot.

Kuidas Google Street View’d müüa?

Street View väärtuse edastamine organisatsioonidele

Google Street View on äärmiselt võimas visuaalne tööriist, mis võimaldab potentsiaalsetel külastajatel enne reisi sihtkohta avastada ja seda mõista.

Street View pakub organisatsioonidele kolme peamist suurt väärtust:

  • Kontroll: valides, millal, kus ja mida jäädvustada
  • Atribuudid: jäädvustatud sisu bränding ja atribuudid (logo + veebileht allservas)
  • Jälgimine: võimalik mõõta Google Mapsi vaatamiste arvu
GSV-Google-Street-View-Photographer-Rene-Mitt

Lisateavet GSV väärtuse kohta organisatsioonidele vt jaotisest Google Street View äritegevuseks.

Matkarajad virtuaalseks

Autodega ei saa Google Street View fotograafid liikuda matkaradadel. Küll aga otsivad turistid ideid, kus värskes õhus liikuda. Google Street View fotograafid saavad kaardistada ja muuta matkarajad digitaalselt läbitavaks. VisitHarku on olnud siin eesrindlik ja muutnud mitmed Harku valla matkarajad virtuaalselt läbitavaks. Vaatame ühe näitena Suurupi matkarada.

Kuvatud matkaraja kaart:

Matkarada-Google-Street-View-kaardil

Kaardi paremas servas märkad “oranži mehikest”. Võta hiirega mehikisest kinni ja lohista ta kaardil märgitud sinisele matkarajale (soovitavalt mere äärsele rajale). Nüüd näed, kuidas avaneb Google Street View ja sa saad hakata matkarajal liikuma (kliki valgetel nooltel).

Väärtuspaketi“ lähenemisviis

Paljud Street View fotograafid on edukamad Street View müümisel osana laiemast teenuste „väärtuspaketist“. Seda saate pakkuda koos selliste teenustega nagu:

  • Virtuaaltuurid:
    360-kraadised tuurid ruumides.
  • Sisu loomine:
    Fotod ja videod kampaaniate ja avalike suhete jaoks.
  • Audit ja analüüs:
    veebis ettevõtte kohta olemasolevate piltide ja teabe auditeerimine.
  • Haridus ja koolitus:
    Ekskursioonide koostamine ja Google’i tööriistade ökosüsteemi kasutamine.

Siinkohal on oluline meeles pidada, et asi pole ainult Street View piltide tegemises. Asi on selles, mida muud te saate selle toetamiseks pakkuda. Nii saate pakkuda organisatsioonile laialdasemat väärtuste paketti. 

See on läbiproovitud ja katsetatud strateegia, mida olen viimastel aastatel järginud. Olen olnud keskendunud ainult reisimisele ja turismile. 6558-fotot on saanud üle 127 miljoni vaate.

GSV-Rene-Mitt-Google-Street-View-fotograaf

Pro-nõuanne

Ja lõpuks anname mõned soovitused, kuidas luua vaimustavaid kaadreid oma Google Street View äri jaoks:
• 360-kraadi puhul ei ole mõistet „kaamera taga“ — pidage meeles, et kõik jäädvustatakse
• Ei ole „parandamist postitamisel“
• Puhastage oma kaamera objektiive kirglikult
• Hoonete ja kuurortide jäädvustamisel pildistage sirgeid jooni ja loogilisi üleminekuid
• Veenduge, et võtted on loodis
• Pange valmis täiendavad mälukaardid, kui kavatsete läbida pikki vahemaid

Võta ühendust Google Street View fotograafiga.