Virtuaalne võtteplatsiotsing Disney filmi jaoks koos Shane Hurlbutiga (ASC)

By in
350
Virtuaalne võtteplatsiotsing Disney filmi jaoks koos Shane Hurlbutiga (ASC)

Võtteplatsiotsingu tulevik on meie ees. Korduvad külastused kohtadesse tegemata jäänud piltide tõttu, tuhandete piltide sirvimine ning reisile kuluva aja ja raha põletamine võivad peagi jääda minevikku.

Virtuaalne võtteplatsiotsing 360-kraadise kaameraga muudab mängu, muutes võtteplatsiotsingu COVID-19 ajal turvalisemaks ja muutes kaose korraks. Kaasaskantavad 360-kraadised kaamerad, nagu Insta360 ONE X2 ja ONE R, võimaldavad produktsioonimeeskondadel kohti eemalt ja tõhusamalt otsida. Tunnustatud Ameerika operaator Shane Hurlbut (ASC) kasutas oma hiljutistes projektides, sealhulgas Disney+ eksklusiivse filmi „Safety“ jaoks, võtteplatsiotsinguks kaamerat ONE X. Intervjueerisime Shane’i, et saada rohkem teada tema töö kohta selle põneva filmiga, mille režissöör on Reginald Hudlin. 

„Omada selle kaamera võimsust oma käes on kuramuse muljetavaldav.“

SHANE HURLBUT (ASC)

Vaadake allpool ühte Shane’i virtuaalse võtteplatsiotsingu videot Disney+ eksklusiivse filmi „Safety“ jaoks.

1. Palun rääkige meile veidi sellest filmist ja kohtadest, mida otsisite?

Film jälgib Ray-Ray McElrathbey‘d ja tema nooremat venda Fahmarri. Ray on Clemsoni ülikooli uustulnukast tagakaitsja, kes võtab Fahmarri oma hoole alla, sest nende ema võitleb sõltuvusega. See sunnib Ray‘d leidma tasakaalu õppetöö, jalgpalli ja lapse kasvatamise vahel.

See on fantastiline film, mis tõuseb jalgpallimängust kõrgemale. See näitab sügavamat lugu, kus Clemson ja selle jalgpalliorganisatsioon võtavad Ray ja Fahmarri soojalt omaks kui osa Clemsoni perest.Safety jaoks otsisime erinevaid kohti alates Atlanta vaesunud piirkondadest kuni Clemsoni ülikoolini. Clemson asub Atlantast umbes kahe tunni autosõidu kaugusel, mis on üks peamistest põhjustest, miks meil oli vaja võtteplatsiotsingu protsessi sujuvamaks muuta. Tegemata mõõtmiste ja piltide pärast erinevate kohtade vahet edasi-tagasi käimine oleks olnud õudusunenägu.

Milline-oli-tavaline-asukohaotsija-enne-360-kraadiseid-kaameraid

2. Milline oli tavaline asukohaotsija enne 360-kraadiseid kaameraid?

Võtteplatsiotsingu protsess pole rohkem kui sajandi jooksul eriti muutunud. Kõik hüppate kaubikutesse ja sõidate mõnda kohta ning tavaliselt olete seal koos kunstniku ning oma rekvisiitorite ja elektrikute meeskonnaga. Seejärel hakkate kohta otsima, tehes sadu pilte ja mõõtmisi.

Mõõtmiste ja piltide tegemiseks 10 ja 12 korda mitme koha vahel edasi-tagasi liikumine ei ole haruldane. Pole midagi kurnavamat kui filmi ettevalmistamine ja nagu te ilmselt mõistate, pole see kõige tõhusam viis tegutsemiseks.Enne 360-kraadiseid kaameraid oleksin pidanud võtma aega, et proovida teha oma digikaameraga 360-kraadiseid pilte ja videoid. Kogu materjali allalaadimine oli mahu ja suurte failide tõttu tõeline piin. Seejärel pidime proovima leida pildid, et panna need kokku sujuvaks panoraamiks, mis oli uskumatult aeganõudev ja väga ebaefektiivne tegevus. 

3. Kuidas aitavad 360-kraadised kaamerad võtteplatsiotsingut muuta?

Esiteks on jäädvustamise kiirus ja lihtne töövoog uskumatud. Panen selle sõna otseses mõttes selfipulga otsa ja kõnnin kogu ruumi läbi ning dokumenteerin ruumi täismahus. Tavaliselt saan ühe ruumiga valmis vähem kui 45 sekundiga. 

Eelproduktsioonis kihutame ajaga võidu, seega on selline lahendus hiiglaslik. Kuna veedame nüüd kohtades oluliselt vähem aega, häirime otsimise käigus ka vähem. Selle tulemusel on meil palju paremad suhted kohtade haldurite ja kinnisvaraomanikega.Teiseks on meeliülendav omada oma käsutuses nii palju võimsust. Insta360 ONE X teeb 360-kraadiseid videoid 5,7 K eraldusvõimega ja 360-kraadiseid pilte 18 MP HDR-ulatusega. Olen juba seda meelt, et kui ma näen head virtuaalset võtteplatsiotsingu tulemust, ei pea ma isiklikult seda kohta nägema.

360-kraadiste kaamerate abil saate kogu koha põhjalikult ja tõhusalt dokumenteerida ning seejärel seda kohe kõigiga jagada.

SHANE HURLBUT (ASC)

Samuti pildistame kohti Matterporti abil. Matterport integreerub sujuvalt Insta360 kaameratega ning võimaldab meil kiiresti jäädvustada ja luua virtuaalse jalutuskäigu läbi selle koha.

Skannimise käigus saame teha täpseid mõõtmisi ja huvipakkuvaid objekte hõlpsalt sildistada ning isegi lisada pilte ja videoid, kasutades Mattertag-funktsiooni. See teeb sellest unelma rekvisiitorite ja elektrikute meeskondadele, kes saavad skannimise ajal teha mõõtmisi ja üksikasjalikke märkmeid. Kõik see saab tehtud nii kaunilt. Virtuaalne võtteplatsiotsing saab olema suur osa meie tulevikust.

4. Kui palju 360-kraadine kaamera nüüd teie produktsioonidelt aega ja raha säästab?

Virtuaalne võtteplatsiotsing 360-kraadise kaameraga on uskumatult tõhus. See annab mulle palju rohkem aega filmitegemise protsessile keskendumiseks ja võimaldab mul anda endast parim.

Ma ei raiska tunde piltide kokkupanemisele ega proovi välja mõelda, mis oli laes ja mis põrandal. Ma ei ole enam paanikas, et pidime toast välja tormama ja et ma ei saanud piisavalt fotosid. Korduvad reisid kohtadesse puuduliku dokumentatsiooni tõttu on kurnavad. Need suurendavad produktsiooni kulusid ja põhjustavad viivitusi.

Kui skannimine on tehtud, saan kohe virtuaalse asukohaotsingu tulemuse alla laadida ja hakata tööle skeemide, ajakava, valgustusloendite, kaamerate või testimisseadmetega. See lahendus annab mulle rohkem aega muudele olulistele tegevustele keskendumiseks.

Kui_palju-360-kraadine-kaamera-nüüd-teie-produktsioonidelt aega-ja-raha-säästab

Lisaks tähendab virtuaalne võtteplatsiotsing 360-kraadise kaameraga, et saate virtuaalse otsingu läbi viia ilma rekvisiidi-, valgustus-, kunstiosakonnata ja transpordivajaduseta. Kõiki meeskondade töö saab ära teha virtuaalselt, kasutades 360-kraadist salvestatud materjali. Vähem inimesi kohapeal vähendab oluliselt produktsiooni kulusid.Jätkame oma meeskondade koolitamist, kuidas neid tööriistu tõhusalt ja tulemuslikult kasutada. See on teinud meie kõigi elu palju lihtsamaks, säästes samal ajal protsessis hulga aega ja raha.

5. Kuidas on COVID-19 mõjutanud võtteplatsiotsingu protsessi?

Nagu enamiku majandusharude puhul, on COVID-19 meid tõsiselt raputanud ja ka meie tööviisi muutnud. Me ei saa enam kõik koos suurde kaubikusse hüpata ja mõnda kohta suunduda.

Minu viimase filmi tegemisel sõitsime kõik ise ja pidime parkimise eest maksma. Maksin ligi 200 dollarit parkimistasusid ja see olin ainult mina. Kujutage ette kõigi otsinguga seotud inimeste kulusid kokku. Meie valdkonna spetsialistide ohutuse tagamine on kõige olulisem. See tööriist mitte ainult ei säästa meie aega ja raha, vaid aitab meil töötada ohutult ja hoida suhtlemisdistantsi, sest saame teha asukohaotsingut virtuaalselt. 

6. Kuidas te hiljem 360-kraadise materjali üle vaatate?

Kannan materjali kaamerast oma arvutisse, rakendusse Insta360 Studio. Kui ma tahan faile jagada, siis ma lihtsalt lukustan video positsiooni, laadin alla 1080p resolutsioonis ja saadan. Kohtun ka osakonnajuhtidega ning istume suure ekraaniga televiisori ees ja vaatame iga koha põhjalikult läbi, võttes selle omadused üksipulgi lahti. 

Rakendust Insta360 Studio kasutades saan plokkideks jagada ja koostada kogu filmi võtete loendid, mis kõik põhinevad virtuaalsetel videotel.

Insta360-Studio-App

Alternatiivina kasutame Matterporti virtuaalsete ringkäikude loomiseks, nagu eespool mainisin. Nende jaoks laadime ringkäigu lihtsalt Matterport Cloudi üles ja jagame seejärel linki sellele ligipääsuks.

7. Mida soovitate teistele filmitööstuses, kes soovivad hakata kasutama 360-kraadiseid kaameraid?

Esiteks on oluline tagada, et produktsioonimeeskond oleks õppinud seda tööriista kasutama ja kuidas seda oma töövoogu integreerida. See kehtib eriti rekvisiitorite ja elektrikute meeskondade kohta. Üldiselt on nad endiselt seda meelt, et kui nad kohta isiklikult ei näe, ei saa nad sellele pühenduda. See muutub.

Rekvisiitorite ja elektrikute meeskonnad tuleb koolitada kasutama selliseid rakendusi nagu Matterport, mida nad saavad kasutada mõõtmiste tegemiseks ja 360-kraadistelt skaneeringutelt põrandaplaanide saamiseks. See võimaldab neil siis muude ülesannete seas mõõta kaablivisanguid ja välja mõelda, kuhu generaatorid paigutada. 

Samuti julgustan katsetama 360-kraadiste kaameratega sellepärast, et need on ülimalt mitmekülgsed. Selle tööriista kasutusvõimalused ulatuvad kaugemale kui võtteplatsiotsing. Järgmine tase on dekoratsioonimeeskondade, kujundajate ja kunstnike veenmine kasutada 360-kraadiseid kaameraid, et asukohti virtuaalselt korraldada ja ette valmistada. 

Tulevaste produktsioonide jaoks kavatsen kasutada 360-kraadiseid kaameraid mitmel erineval viisil jäädvustamiseks. Eriti paljude spordidraamade puhul, mille kallal ma töötan, saan selle tööriista abil publikut kaasata ja pakkuda neile kaasahaaravamat elamust.

360-kraadise kaamera kasutamise omandamine on lihtne, kuid peame andma oma meeskondadele aega õppimiseks ja kohanemiseks. Tehnoloogia arenedes peame seda tegema ka meie. See on tulevik ja me peame pühenduma õppimisele ja koolitusele.

„Safety” on nüüd vaatamiseks saadaval kanalis Disney+. Vaadake filmi treilerit siit:

Article in English.