S-sarja: NIKKOR Z objektiivide aumärk

By in
378
S-sarja: NIKKOR Z objektiivide aumärk

Kui räägitakse algupärastest NIKKORi objektiividest, mida kasutatakse Z-seeria korpustel, siis külvab tavaliselt segadust küsimus, kuidas neid nimetada.

Nikkor-S-line

  • Kas neid võiks nimetada S-sarja objektiivideks?
  • Kas neid võiks nimetada NIKKORi Z-objektiivideks?
  • Kas mõlemad nimed on samaväärsed?
Lihtne vastus on selline, et kõik NIKKORi objektiivid, mida saab Z-korpuse külge kinnitada, on NIKKORi Z-objektiivid.
NIKKORi Z-seeria tootevaliku tipus on objektiivid, mis töötati välja kõrgetasemeliste optiliste omaduste saavutamiseks: S-sari.
Nikoni standardid on väga kõrged iga turule lastava toote osas, kuid S-sarja objektiividele kehtivad veelgi rangemad ootused ja standardid. Nende eesmärk on olla sammu võrra teistest eespool ja tänu disaini paindlikkusele, mis on nüüd võimalik tänu suuremale Z-kinnitusele, suudavad need pakkuda reaalajas pildistamisel selgelt nähtavaid eeliseid:
  • täisavaga pildistamine – S-sarja objektiive kasutades saab fotograaf nüüd pildistada täisavaga, kusjuures teravus väheneb ainult veidi või üldse mitte;
    NIKKOR-S-line
  • servast servani teravus – maastiku- ja arhitektuurifotograafidele meeldib tõsiasi, et serva teravus säilib kõigi NIKKOR Z S-sarja objektiivide puhul.
NIKKOR-S-line
Võib tunduda vastuoluline, et suhteliselt „aeglasel“ f/1.8 fiksobjektiivil võib olla nii suurepärane kvaliteet, kuna paljud fotograafid peavad elitaarseteks ainult eksootilisi f/1.4 või f/1.2 objektiive. Kuid taaskord on selle põhjuseks uue Z-kinnituse paindlikkus ja S-sarja objektiivides kasutatavad uusimad optilised tehnoloogiad. Olles loonud f/1.8 objektiivi, mis pakub paremat kvaliteeti kui selle f/1.4 F-kinnitusega analoog, pakub Nikon enneolematut kvaliteeti, võimaldades samal ajal seda, et laiema avaga objektiiv on väiksem ja kergem.
Kaks head korraga!
S-sarja objektiivid pakuvad ülihead eraldusvõimet. Objektid, mis on õhukesed nagu juuksekarv, on teravalt eraldatud ilma värviliste servadeta. Neid objektiive iseloomustab ülihea punktpildi reproduktsioon isegi kõige laiema ava korral. Bokeh-efekt on loomulik ja ühtlane, andes objekti rõhutava sügavuse tunde. Väiksemate detailide eraldusvõime taasesitatakse loomulikul teel lähikaugustel kuni lõpmatuseni.
Filmitegijate jaoks pakuvad S-sarja objektiivid täiustatud funktsioone, sealhulgas hõlpsasti kasutatav juhtrõngas membraani sujuvaks kontrollimiseks; filmimise ajal tekitab objektiiv minimaalset heli ja fookuse hingamise kompensatsioon tähendab seda, et vaatenurk ei nihku fookuspunkti muutmisel pildistamise ajal.
Näited paljudest S-sarja objektiividest leitavate uusimate tehnoloogiate kohta
Nano Crystal Coat (nanokristallkate)
– Nikoni väljatöötatud peegeldusvastane kate, mis praktiliselt välistab siseobjektiivi elemendi peegelduse laias vahemikus lainepikkustel. Nano Crystal Coat lahendab punase valguse tekitatud nn kummitusefektid ning vähendab tõhusalt objektiivi diagonaalselt siseneva valguse tekitatud nn kummitusi ja helki.
ARNEO-kate
– Nikoni väljatöötatud peegeldusvastane kate, mida kasutatakse koos nanokristallkattega, et veelgi vähendada objektiivi vertikaalselt sisenevast valgusest põhjustatud kummitus- ja helgiefekte. See võimaldab silmapaistvalt selget kujutiste jäädvustamist isegi siis, kui valgusallikas paikneb raamis sees.
Tolmu- ja pritsmekindlus
– suurepärasel tasemel kaitsetihend tolmu ja niiskuse eemalhoidmiseks, eriti kõigi teleskoobi liikuvate osade ümber, et tagada kaamera murevaba vastupidavus.
Mitmefookuseline süsteem
– peenelt viimistletud suure eraldusvõimega fotograafia võib olla mõnikord vastuvõtlik objektiivi hälvetele, nagu näiteks värvilised ääred, eriti lähikaugustel. Selleks on välja töötatud täiesti uus mitmefookuseline süsteem, mis koosneb kahest täpselt sünkroonitud automaatteravustamise ajamist, et tagada kiire ja täpne automaatfookustamine ning vähendada märkimisväärselt kõrvalekaldeid kogu suumivahemiku ulatuses.