Uus innovatiivne Nanlite RGBLAC LED valgusti

By in
441
Uus innovatiivne Nanlite RGBLAC LED valgusti

2019. aastal alanud Forza 60 valgustite seeria edulugu jätkub. Neid kompaktseid ja piisava valgusjõuga valgusteid on enda tööde teostamiseks valinud väga paljud hobi- ja professionaalsed foto- ja videograafid. Uus Nanlite Forza 60C toob rea täiendusi, millest olulisimaks on RGBLAX kuue värvitooniga LED elementide kasutamine, et viia valguse spektri kvaliteet uuele tasemele, mille toob eriti hästi esile uus mõõtestandard TM-30.

Nanlite-Forza-60C-RGBLAC-led-spotlight

Nanlite kasutab uues Forza 60C valgustis nutikalt optimeeritud valguse hajutamise lahendust ning valgusvoo ühtlustamiseks kalibreeritakse iga eri värvi LED elemendi võimsust parima tulemuse saavutamiseks eraldi. Valgusti kaalub vaid 1,08 kilo, kuid suudab koos reflektoriga pakkuda siiski eeskujulikku pinna valgustatust (12 810 Lux @ 1m).

Nanlite-Forza-60C-RGBLAC-led-spotlight

Forza 60C valgustis kasutatav RGBLAC kuue eri värvi LED elemendi süsteem tõstab LED valguse spektri kvaliteedi uuele tasemele. Valguse laiem spekter saavutatakse üldlevinud RGB LED´idele kolme täiendava lisamisega. Lime, amber ja cyan valgust emiteerivad valgusdioodid täiendavad valguse spektrit nendes osades, mis olid senise RGB ja RGBWW lahendusega nõrgemad. Uue Forza 60C värviedastusindeksid on eeskujulikud: CRI/TLCI keskmiselt 96/95 ning TM-30 järgi Rf keskmiselt 95 ja Rg keskmiselt 100. Saavutatud on eeskujulik tasakaal seni saavutamatu värvitäpsuse ja eriti laia CCT värvustemperatuuri vahemiku 1 800 K – 20 000 K vahel ning seda koos ±100 G/M seadmise võimalusega ümbritsevale valguskeskkonnale vastavaks.

Nanlite-Forza-60C-RGBLAC-led-spotlight

Forza 60C jaoks loodi ka täiesti uus tarkvara- ja riistvaraplatvorm, mis suudab rakendada kõiki uudse RGBLAC LED elemendi võimalusi. Forza 60C pakub professionaalsel tasemel HSI / RGBW / XY värvide kalibreerimise võimalusi ning soovitud värvitooni valik on nüüdsest veelgi sujuvam. Sisseehitatud 2,4G WiFi kaudu saab juhtida valgusti põhilisi funktsioone. Täpsemate seadistuste jaoks saate kasutada nutirakendust või DMX/RDM juhtseadet.

L-tähe kujulise Forza 60C kinnitusaasa saate ühendada akukäepidemega, et vabaneda tülikatest toitejuhtmetest. Komplektis on kaasas võrgutoite adapter, millega saate kasutada vastavalt vajadusele NPF või 14,8 V V-mount akusid, kui võte toimub väljaspool stuudiot. Toites valgustit kahe NPF-970 akuga, saate Forza 60C´d kasutada täisvõimsusel kuni 1,5 tundi.

Automaatse kiiruse reguleerimisega jahutusventilaator muudab pöörlemiskiirust vastavalt jahutusvajadusele. Kui vaja, saate jahutusventilaatori pöörlemiskiiruse viia eriti madalaks – näiteks siis, kui salvestate intervjuud mõnes väiksemas ruumis. Menüüst leiate ka „zero noise“ valiku, kui vajate täielikku vaikust. Välja lülitatud ventilaatoriga saab valgustit kasutada kuni 25 % võimsusega.

Uus Forza 60C jõuab müügile mai 2022 lõpus.

Nanlite-Forza-60C-RGBLAC-led-spotlight

Olulisimad omadused

  • RGBLAC kuue värvi LED element, milles on standardsele RGB värvisüsteemile lisatud lime, amber ja cyan valgusdioodid.
  • Eriti kerge valgusti kaalub vaid 1,08 kg.
  • Võimaldab pinna valgustatust kuni 12 810 Lux mõõdetuna 1 m kauguselt.
  • 15 kohandatavat valgusefekti.
  • Parima võimaliku tulemuse saavutamiseks on iga LED element eraldi kalibreeritud.
  • CCT ulatus 1800 – 20 000 K koos ±100 G/M seadistamise võimalusega.
  • CRI ja TLCI keskmisena 96 ja 95 ning TM-30 Rf keskmisena 95 ja Rg väärtus keskmisena 100.
  • FM kinnitus hajutite ja valguse suunajate kasutamiseks. Adapteriga saab kasutada Bowens süsteemi tarvikuid.
  • Professionaalsed HSI, RGBW ja XY seadistusvõimalused täpse värvitooni saavutamiseks.
  • Võrgu- ja akutoite võimalused erinevateks võttekeskkondadeks.
  • Jahutusventilaatori automaatne seadistumine vajaliku jahutusvõimsuse saavutamiseks ning välja lülitamise võimalus eriti müratundlikeks olukordadeks.
  • Erinevad valgusti juhtimise võimalused, sh 2,4G WiFi, nutirakendus, DMX ja RDM.