Esimesed päevad tema elus

By in
591

Tekst ja pildid: Teesi Zeemann

Minu nimi on Teesi Zeemann,  esindan Eestis üht aina kasvavat fotograafia valdkonda. Täpsemalt on tegemist vastsündinud beebide pildistamisega. Alguse on see saanud USA-st ning tänapäeval on selle ala kõige nimekamad tegijad leitavad just sealt ning Austraaliast. Eestisse jõudis vastsündinute pildistamine just sellisel viisil umbes 10-aastase hilinemisega.

Kuna minu alatine unistus oli tulevikus tegutseda just fotograafina, siis sai selleks ka mindud fotokooli ning omandatud vastav kutsetunnistus. Puudu oli vaid teadmine, millises fotograafia valdkonnas ma tööd teha sooviksin. Minult on tihti küsitud, et miks just beebid? Üritan seda isegi meenutada, miks säärane valik tehtud sai ning tõenäoliselt sai saatuslikuks just nende välismaisete tegijate nähtud töö sotsiaaldmeedia vahendusel. Mind paelus see mõte, kuidas on võimalik beebisid sättida säärastesse poosidesse ning see kunst kogu žanri taga. Kuna mina usun, et fotograafi edukuse tagab pühendumine ühele žanrile ning stiilile, siis teadsin, et just vastsündinute fotograafias ennast arendama hakkangi.

Eestis vastaval alal tõsisemaid tegijaid polnud ning koolitusi ei tehtud, seega tuli asi ise kätte võtta ning harjutada, harjutada ning veel kord harjutada. Aegamööda avastasin, et võtan neid imepisikesi inimesi aina kindlamalt kätte ning poosidesse sättimine õnnestub aina edukamalt. Kõige võtmeks on varuda palju aega ja kannatust.

Nagu igas valdkonnas, on ka vastsündinute fotograafias omad reeglid, mida tuleb ettevalmistusel ja pilte tehes järgida. Mina pildistan vastsündinuid täiesti paljalt. See tähendab omakorda väga sooja ruumi. Lisaks pean ma ennast üsna pedantlikuks pooside viimistlejaks. Minu jaoks tähendab see seda, et beebi sõrmed võiksid olla lõdvestunud ja mitte rusikas, kõhuli poosis peaks küünarnukk olema kontaktis põlveotsaga jne. Mis puudutab fotode järeltöötlust, siis ka siin ei tee ma järelandmisi ning pühendan sellele ka hulgaliselt aega ja energiat.

Kui aga jätta kõrvale asja tehniline pool, siis beebide esimeste elupäevade jäädvustamine on ikka enneolametult kaunis ja aukartust äratav amet. Olen iga päev äärmiselt õnnelik, et leidsin endale töö, mis on samal ajal ka mulle eneseteostuseks. Lisaks meeldib mulle nende sessioonide rahulik tempo ja võimalus suhelda ning tutvuda värskete vanematega lähemalt. Kuna ma olen nüüd aktiivselt beebisid pildistanud vaid 3 aastat, siis õppimist ja arenemisruumi on veel palju ning see lisab ainult põnevust juurde.

Loodan, et fotograafia paneb teil silmad samamoodi särama!
Palju päikest!

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply