NIKON VÕITIS 2016. AASTA TIPA AUHINNA KOLMES KATEGOORIAS

By in
528

NIKON VÕITIS 2016. AASTA TIPA AUHINNA KOLMES KATEGOORIAS DIGITAALSETE PEEGELKAAMERATE NIKON D5 JA D500 NING ÜHENDUVUSTEHNOLOOGIA SNAPBRIDGE EEST

Amsterdam, Holland, 12. mai 2016: Nikon Corporationil on hea meel teatada, et kolm ettevõtte toodet on pälvinud prestiižse fotograafiaajakirjade ühingu Technical Image Press Association (TIPA) 2016. aasta auhinna. Nikoni digitaalne üheobjektiiviline peegelkaamera D5 valiti parimaks professionaalseks digitaalseks peegelkaameraks, Nikon D500 parimaks eksperttaseme digipeegelkaameraks ja SnapBridge nimetati aasta uuenduslikumaks lahenduseks.

Ajavahemikul 1. aprillist 2015 kuni 31. märtsini 2016 turule tulnud foto- ja pildistamistoodete eri kategooriates TIPA 2016. aasta auhinna vääriliseks kuulutatud tooted selgusid üle maailma tunnustatud fotograafiaajakirjade toimetajate antud häälte põhjal.

Lisateavet leiate TIPA auhinnad 2016 veebilehelt.

TIPA KOMMENTAARID NIKON D5, PARIMA PROFESSIONAALSE DIGITAALSE PEEGELKAAMERA AUHINNA VÕITNUD KAAMERA KOHTA

Kaamerasse D5 ehitatud EXPEED 5 pilditöötlusprotsessor tagab madala mürataseme, suure kiirusega töötlus võimaldab 4K UHD-videoid jäädvustada ning pideva võtterežiimiga saab pildistada suure kiirusega, ligikaudu 12 kaadrit sekundis (koos automaatse teravustamise ja automaatse särituse jälgimisega). Ühe pideva võtterežiimi valanguga saab jäädvustada kuni 200 14-bitises kadudeta tihendamata RAW-vormingus kujutist. Automaatse teravustamise anduri moodul Multi-CAM 20K võimaldab 153 fookuspunkti tihedat konfiguratsiooni (99 neist on kesk- ja äärealadel asuvad risttüüpi andurid), mis katab suure osa kaadrist. Peale selle saab 4K UHD-videotest ligikaudu 8 Mpx suuruseid JPEG-kujutisi ekstraktida. Lisaks on D5 kaameral Nikoni ajaloo suurim standardne tundlikkus – ISO 102400 ja koos automaatse teravustamise funktsiooniga, mis algab –4 EV-st, on võimalik pildistada ka väga hämaras või vähekontrastseid objekte.

TIPA KOMMENTAARID NIKON D500, PARIMA EKSPERTTASEME DIGITAALSE PEEGELKAAMERA AUHINNA VÕITNUD KAAMERA KOHTA

Uue EXPEED 5 pilditöötlusmootori ja uue Nikoni DX-formaadiga CMOS-anduriga D500 on saavutatud lai standardne ISO-tundlikkuse vahemik – ISO 100–51 200, mis on laiendatav võrdväärseks ISO 1 640 000-ga (Hi 5-ni). D500 suure kiirusega pidev võtterežiim pildistab kuni 10 kaadrit sekundis (koos automaatse teravustamise ja automaatse särituse jälgimisega) ja teeb ühe valanguga kuni 79 kaadrit 14-bitiseid tihendamata RAW-vormingus pilte. Koos liikumatute piltidega toetab D500 ka 4K UHD-videote (3840 × 2160) / 30p, täis-HD-videote ja intervallvideote salvestamist. Sellel on 3,2-tolline ja ligikaudu 2 360 000-punktilise eraldusvõimega puuteekraan, mis lihtsustab pildistamist ning tulemuse vaatamist. Kaameraga saab samal ajal salvestada nii XQD- kui ka SD-mälukaardile ning ühilduvus SnapBridge’iga tagab kaamera sujuva ühenduse nutiseadmega, võimaldades kasutajatel pilte edastada ja jagada.

TIPA KOMMENTAARID ÜHENDUVUSTEHNOLOOGIA SNAPBRIDGE’I, AASTA UUENDUSLIKUMA LAHENDUSE AUHINNA VÕITNUD LAHENDUSE KOHTA

SnapBridge võimaldab energiatõhusa Bluetooth low energy tehnoloogia abil kaamera sujuvat ühendust nutiseadmega. Ühekordset installimist vajav SnapBridge võimaldab kohe edastada pilte kaamerast nutiseadmesse. Kaameraga saab paaristada kuni viis nutiseadet. Algseid JPEG-faile ja alla 2 Mpx suurusi (täis-HD) JPEG-koopiaid saab võtete ajal automaatselt nutiseadmele edastada ja salvestada. Peale selle saab kaasata kahte tüüpi teavet, sh autoriõiguse, pildistamise, kommentaaride ja logode kohta. Rakendus toetab ka nutiseadmega kaugpildistamist, võimaldades kasutajatel kaadreid nutiseadme ekraanil reaalajas kadreerida ja eelvaadelda ning kasutada mitmesuguseid funktsioone, näiteks taimerit.

Bluetooth®-i  sõnaline kaubamärk ja logod on ettevõtte Bluetooth SIG, Inc. registreeritud kaubamärgid ja Nikon Corporation kasutab neid litsentsi alusel. 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply