VÕIMSUS VÄIKESES KESTAS

By in
565

NIKON D500: FX-FORMAADIS DIGITAALSE PEEGELKAAMERA VÕIMSUS KIIRES DX-FORMAADIS KAAMERAS, MIS ON ALATI ÜHENDAMISEKS VALMIS

D500 kasutab Nikoni patenditud tehnoloogiat, et olla alati valmis muude sideseadmetega ühenduse loomiseks.

Amsterdam, Holland, 5. jaanuar 2016 – Nikon Corporationil on hea meel teatada kaamera Nikon D500 väljalaskmisest. Tegemist on oma klassi juhtiva DX-formaadis digitaalse üheobjektiivilise peegelkaameraga, mis ühendab endas FX-formaadis digitaalse üheobjektiivilise peegelkaamera suurepärase jõudluse ning käepärase korpuse ja täiustatud funktsioonid.

Nikon D500 loodi tarbijate muutuvate visuaalsete soovide ja entusiastide keerukamate vajaduste täitmiseks. Peale selle aitab see rahuldada üha suuremat nõudlust kaamerate järele, mis on muude isiklike seadmetega ühendamiseks alati valmis.

Selleks kasutab Nikon D500 automaatse teravustamise süsteemi, mis on entusiastidele mõeldud kaamerate hulgas üks täpsemaid. Samuti toob see Nikoni DX-seeriasse 4K UHD-videote jäädvustamise võimaluse ning peale selle on tegemist esimese Nikoni kaameraga, mis võimaldab SnapBridge’i abil vahetult sisu jagada.

„Uues visuaalses maailmas peame üksteisega sidet piltide kaudu. Seetõttu on ka entusiastid üha teadlikumad ja nõuavad kaameratelt aina rohkem. Nii lõime uuendusliku lahenduse, mis toob FX-formaadis kaamera võimsuse D500-sse, et pakkuda tarbijatele ja professionaalsetele fotograafidele nende soovidele vastavat tipptasemel pilditehnoloogiat,” sõnas Nikoni pilditehnikaosakonna turundussektori juht ja ettevõtte asepresident Tadashi Nakayama.

VÕIMSUS VÄIKESES KESTAS

D500 suudab suurepäraselt liikumist jälgida tänu samale järgmise põlvkonna 153-punktisele automaatse teravustamise süsteemile, mis on mudelil D5. Täpne objektihõive isegi suure kiirusega pideva pildistamise ajal (ligikaudu 10 kaadrit sekundis) võimaldab motospordisündmusi ja reisiseiklusi ideaalselt jäädvustada. Entusiastid, kes soovivad filmida tegevusrohkeid või liigutavaid stseene, saavad jäädvustada 4K UHD-videoid. Seda toetab omakorda uus pilditöötlusmootor EXPEED 5, mis võimaldab D500-l jäädvustada kvaliteetseid pilte. D500 ISO-tundlikkuse vahemik on 100 – 51 200, mis on laiendatav Hi 5-ni (võrdväärne ISO 1 640 000-ga). See tagab muljetavaldavad tulemused mitmesugustes valgusoludes. Tänu suurele jõudlusele, paindlikkusele ning mugavale juhitavusele on D500 tööriist, mis võimaldab fotograafidel ideed rikkalikuks visuaalseks materjaliks vormida ja oma potentsiaali täiel määral rakendada.

SUJUV JA ALATI VALMIS ÜHENDUS SNAPBRIDGE’IGA

D500 on esimene Nikoni kaamera, millel on pidev valmidus nutiseadmetega ühenduse loomiseks väikese energiatarbega Bluetoothi kaudu. Nikoni uuenduslik lahendus võimaldab reaalajas jäädvustatud pilte kaamerast pidevalt ja vahetult nutiseadmetesse edastada. See muudab fotograafia ühiseks sotsiaalseks kogemuseks. See toimub automaatselt, ilma et kaameras oleks vaja piltide edastamine aktiveerida. Samas tarbivad mõlemad seadmed liikvel olles vähe energiat.

D500 PÕHIFUNKTSIOONID

1. Võimas 153-punktine automaatne teravustamine tagab erakordse objektihõive jõudluse mitmesugustes pildistamisoludes
D500 automaatse teravustamise anduri moodul Multi-CAM 20K võimaldab 153 fookuspunkti tihedat konfiguratsiooni (99 risttüüpi andurit), mis hõlmab pildi alast väga suure osa, nii et isegi kiiresti liikuvaid objekte saab täpselt jäädvustada. Automaatse teravustamise funktsiooni on pikendatud keskpunktis –4 EV¹-ni ja muudes punktides –3 EV¹-ni, mistõttu saab automaatset teravustamist kasutada ka väga hämaras või vähekontrastseid objekte pildistades. Ka uus automaatse teravustamise mootor ja 180 000-piksline RGB-andur aitavad saavutada erakordse automaatse teravustamise jõudluse mitmesuguste stseenide korral.
¹ ISO 100, 20 °C / 68 °F.

2. Suure kiirusega pidev võtterežiim pildistab umbes 10 kaadrit sekundis ja teeb kuni 200 kaadrit (14-bitised tihendamata RAW-failid)
D500 võimaldab kasutada suure kiirusega pidevat võtterežiimi, mis pildistab umbes 10 kaadrit sekundis¹ ning teeb kuni 200 kaadrit JPEG-vormingus ja 200 kaadrit 14-bitises tihendamata RAW-vormingus, ilma et võttekiirus väheneks. Selle kiirusega saab isegi liikuvaid objekte avaras vaateväljas täpselt jälgida. Seda hõlbustab ka kaamera stabiilne pildiotsija pilt ja seni kõige laiem diagonaalne fookus nurk² (ligikaudu 30,8°).
¹ Ligikaudsed kaadrikiirused täislaetud liitium-ioonaku EN-EL15 puhul, kasutades pidevat automaatset servoteravustamist, säriaega vähemalt 1/250 ja muude sätete vaikeväärtusi.
² 2016. aasta 6. jaanuari seisuga APS-C-formaadis pildianduriga digitaalsete üheobjektiiviliste peegelkaamerate seas. Põhineb Nikoni uurimusel.

3. Kompaktse DX-süsteemi ainulaadsed eelised – lisakiirus telefotoasendis pildistamisel
Nikoni DX-formaadiga D500 pakub samasugust fookus nurka, mis on 1,5 korda suurema fookuskaugusega¹ objektiividel. See võimaldab telefoto jäädvustamisel kasutada väiksemaid ja kergemaid objektiive, millel on väiksem fookuskaugus, ning tunda samas rõõmu jõudlusest, mis on võrdväärne FX-formaadis lipulaevaga D5. Kaamera kiirust tõstab veelgi enam objektiiv AF-S DX NIKKOR 16-80mm f/2.8-4E ED VR. See on maailma kergeim² 5× tavapärase suumiga objektiiv, mis kaalub D500 külge kinnitatuna vaid ligikaudu 1340 g / 2 naela 15,3 untsi³.
¹ Võrdväärne 35 mm formaadiga.
² 2015. aasta 2. juuli seisuga saadaolevate 5× tavapärase suumiga objektiivide seas, mille laia nurga suurim ava on f/2,8 ja mis ühilduvad vahetatavate objektiividega digitaalsete üheobjektiiviliste peegelkaameratega, millel on APS-C-formaadis pildiandurid. Põhineb Nikoni uurimusel. Põhineb Nikoni uurimusel.
³ Koos aku ja XQD-/SD-mälukaardi ja objektiiviga.

4. 4K UHD-video, sobilik professionaalseks tööks
D500 võimaldab salvestada 4K UHD-videot (3840 × 2160) 30p/25p/24p ning ka 1080/60p videot kuni 29 minutit ja 59 sekundit¹. Saadaval on ka samaaegne väljund HDMI kaudu. Samuti saab kaameras luua aegluubis 4K UHD-videoid. Kaamerat käes hoides ja täiskõrglahutuse või kõrglahutusega režiimis videotes vähendab D500 elektroonilise stabiliseerimise funktsioon² kaamera rappumise efekti horisontaalses, vertikaalses ja pöörlemistelje suunas ning aktiivne D-Lighting säilitab heledate alade ja varjude üksikasjad, et jäädvustada materjali loomuliku eredusega.
¹ Salvestatud eraldi failidena. 
² Pildi ala on veidi väiksem kui DX-il põhineva videovormingu puhul.

5. Uus pilditöötlusmootor EXPEED 5 võimaldab kasutada ISO-tundlikkust kuni 51 200, mis on laiendatav kuni Hi 5-ni (võrdväärne ISO 1 640 000-ga)
D500 uus pilditöötlusmootor EXPEED 5, mida kasutatakse ka kaameras D5, pakub standardset ISO-tundlikkust vahemikus 100 – 51 200, mis on laiendatav allapoole kuni Lo 1-ni (võrdväärne ISO 50-ga) ja ülespoole kuni Hi 5-ni (võrdväärne ISO 1 640 000-ga). See suudab jäädvustada erakordselt suure eraldusvõimega pilte, samal ajal vähendades tõhusalt müra ka suure ISO puhul. Uus 180 000-piksline RGB-andur (umbes 180 000 pikslit) täiustab veelgi kaamera täiustatud stseenituvastussüsteemi jõudlust ning selle liikumatute piltide väreluse vähendamise funktsioon vähendab särituse kõikumist isegi värelevate valgusallikate puhul.

6. 8 cm / 3,2-tolline kallutatav suure eraldusvõimega puuteekraan võimaldab professionaalidel ja edasijõudnud amatöörfotograafidel mugavamalt pildistada
D500 puutepaneeliga ekraan võimaldab kasutada mitmesuguseid funktsioone, nagu piltide kiire vahetamine kaaderhaaval edenemise riba abil ja tekstisisestus – sama mis kaameral D5 – ning puudutusega automaatne teravustamine ja puutekatik (liikumatute piltide jäädvustamisel). Kolme teljega liigendistruktuuriga kallutatav ekraan toetab reaalaja vaadet paindlike nurkade all, mis ei takista kasutajat ja võimaldab pildistada mugavas asendis. Peale kõige muu võimaldab D500 märkimisväärselt täiustatud 2 359 000-punktilise lahutusvõimega 8 cm / 3,2-tolline ekraan valida ja kinnitada kaamera fookuse ülimalt üksikasjalikult.

7. SnapBridge loob D500 ja nutiseadmete vahel ühenduse väikese energiatarbega Bluetoothi kaudu 
D500 on esimene Nikoni kaamera, millel on pidev valmidus nutiseadmetega¹ lähiühenduse loomiseks väikese energiatarbega Bluetoothi kaudu. See võimaldab kasutada mitmesuguseid teenuseid ja kasutaja saab lasta D500-ga jäädvustatud pildid automaatselt teisaldada nutiseadmesse või laadida üles teenusesse NIKON IMAGE SPACE. Liikvel olles saavad fotograafid nutiseadmes sirvida kaamerasse talletatud pilte ja näha oma loomingust kiiret ülevaadet. SnapBridge lisab teie mugavuse huvides piltidele automaatselt asukohateabe ja kuupäeva/kellaaja, mis muudab D500-ga jäädvustatud pildid palju väärtuslikumaks ning nende haldamise mugavamaks. 
¹ Nutitelefonid ja tahvelarvutid, milles töötab operatsioonisüsteem iOS või Android™.

8. Juhtmevaba saatja WT-7/A/B/C (valikuline) võimaldab kiiret juhtmega/juhtmevaba LAN-sidet
Nikoni juhtmevaba saatja WT-7/A/B/C sobib suurepäraselt professionaalidele, kes soovivad pilte edastada kiiremini, kui see on võimalik sisseehitatud juhtmevaba LAN-i abil. Kui see on D500-ga ühendatud, võimaldab see edastada pildi- ja videofaile arvutitesse¹ või FTP-serveritesse nii juhtmega kui ka juhtmevaba LAN-i kaudu. Kaamerat D500 koos saatjaga WT-7/A/B/C saab kasutada juhtmevaba LAN-i pääsupunktina, mis võimaldab luua hõlpsasti ühenduse arvutite ja nutiseadmetega. 
¹ Vaja on rakendust Wireless Transmitter Utility (selle saab alla laadida Nikoni veebisaidilt).

Lisateavet leiate D500 minisaidilt.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply