TUTVUSTAME UUSI KAAMERAID COOLPIX A100 JA A10: LIHTNE JA STIILNE KVALITEETSETE PILTIDE TEGEMINE

By in
564

Amsterdam, Holland, 14. jaanuar 2016: Nikoni COOLPIXI kompaktsete kaamerate valikusse on lisandunud kaks uut mudelit, mille loomisel on mõeldud lihtsusele: kõikjal kaasaskantav õhukese ja stiilse kujundusega 20,1-megapiksline kaamera COOLPIX A100 ning 16,1-megapiksline COOLPIX A10, millel on mugav käepide ja lihtsasti käsitsetav nuppude paigutus, mis muudab suurepäraste fotode tegemise lõbusaks.

COOLPIX A100, mis kaalub koos aku ja SD-mälukaardiga ligikaudu 119 g, on nii kerge, et seda on taskus või kotis vaevu tunda, kuid see hõlmab samas tervet hulka funktsioone, mis muudavad pildistamise lihtsamaks. 5-kordse optilise suumiga NIKKORI objektiiv (suurendatav 10-kordse suumini funktsiooniga Dynamic Fine Zoom1) võimaldab teha perest ja sõpradest kauneid lähivõtteid, millele saab lisada ainulaadse ilme saavutamiseks eri- ja kiirefekte. Stseeni automaatvalija valib pärast objekti ja võtteolude tuvastamist automaatselt sobivaima režiimi. HD-videoid saab filmida kõigest nupuvajutusega ning liikumisest põhjustatud hägususe vähendamine teeb pildid teravaks ja selgeks.

Sihtmärgi leidmise automaatne teravustamine võimaldab kaameral ennustada põhiobjekti ja seda kohe teravustada, olgu siis tegemist inimese või väikese esemega. Kaheteistkümne võttejärgse glamuurse retušeerimisefektiga saab lisada meiki, näiteks lauvärvi, ripsmetušši või puudrit, või peita silmaaluseid kotte. Pikk aku tööiga (250 pilti või tund aega videoid) võimaldab pidevalt pildistada ja 20,1-megapiksline CCD-pildiandur teeb suure eraldusvõimega pilte, mida saab suurepäraselt suurendada. Nikon COOLPIX A100, mis on saadaval paljudes stiilsetes värvitoonides, jäädvustab meeldejäävaid hetki lihtsal viisil.

COOLPIX A10 väljaarendamisel mõeldi sellele, et kaamerat oleks lihtne kasutada. 5-kordse optilise suumiga NIKKORI objektiiv (26–130 mm ekvivalent 35 mm formaadis) on piisavalt paindlik, et jäädvustada nii lähivõtteid näoilmetest kui ka laiu grupiportreesid. Selge 6,7 cm / 2,7-tolline LCD-ekraan teeb kadreerimise lihtsaks ja stseeni automaatvalija valib mis tahes võtteolude jaoks automaatselt parima stseenirežiimi. Spetsiaalse video salvestusnupuga on lihtne lülituda pildistamiselt HD-videote salvestamisele ning liikumisest põhjustatud hägususe vähendamise funktsioon vähendab kaamera rappumist, et videod oleksid sujuvamad ja pildid teravamad.

Pilte saab enne pildistamist mitmesuguste eriefektidega parandada ning kohe pärast pildi tegemist saab sellele otse kaameras lisada ka kiirefekte. Naeratusdetektor pildistab siis, kui tabab objekti naeratamas, ja pilgutuse tuvastus kuvab hoiatusteate, kui leiab, et objekt pilgutas pildistamise ajal. Naha ühtlustamisefekt koos parandatud näotuvastuse ja täiendatud nahatooni särituse juhtimisega tagavad, et portreede objektid näevad alati veatud välja.

Ines Bernardes, COOLPIXI tootejuht Nikon Europe’is, ütleb neid lihtsaid ja stiilseid uusi kaameraid tutvustades järgmist: „COOLPIX A100 sobib täiuslikult teie elustiiliga, kui soovite igapäevakaamerat, mis oleks piisavalt väike, et mahtuda taskusse või kotti, ning mis suudaks jäädvustada elu kristallselgelt nii kodus kui ka võõrsil. COOLPIX A10 mugav käepide toob esile kaamera kujunduse, vähendades samas efektiivselt hägusust, mida põhjustab kaamera liikumine pildistamise ajal. Kuna kaamera töötab AA-tüüpi patareidega, saate alati kõikjal hõlpsalt pildistada.”

¹ Funktsiooni Dynamic Fine Zoom suurendus arvutatakse optilise suumi lainurga maksimaalsest asendist.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply