Uue objektiiviga AF-S DX NIKKOR 16–80mm f/2.8–4E ED VR saate reisida esimeses klassis

By in
529

Amsterdam, Holland, 2. juuli 2015. Nikon teatab täna täiesti uuest tipptasemel DX-formaadis suumobjektiivist. Uusima tehnoloogiaga varustatud ülikompaktne NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 on loodud fotograafidele, kel on oma fotovarustuse suhtes suured ootused.

See moodne, reisimise jaoks täiuslikult kompaktne suumobjektiiv kaalub vaid 480 g ja on kaameraga ideaalselt tasakaalus. Lai 16–80 mm fookuskauguse ulatus katab hõlpsasti enamiku pildistamisolukordi avaratest maastikest kuni intiimsete portreedeni. Suur f/2,8–4 ava võimaldab suurepäraseid pildistamistulemusi ka vähese valgusega oludes ja Nikoni muljetavaldav neljaastmeline stabiliseerimine hoiab pildid teravad isegi pika säriaja kasutamisel. See on esimene DX-objektiiv, mis saab uhkeldada Nikoni uusima profiklassi tehnoloogiaga, sh elektromagnetilise objektiiviava ja kaitsva fluorkattega. Peale selle on see esimene DX-objektiiv, millel on Nikoni tunnustatud nanokristallkate. 

Nikon Europe’i objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht Zurab Kiknadze ütleb: „Sel uuel vaimustaval 16–80 mm objektiivil, mis ühendab NIKKORI uusima tehnoloogia kompromissitu kasutusega, on kõik, mida asendamatu reisikaaslase puhul vaja on. Tehniliselt on selle objektiivi eelisteks nii viimased tehnoloogiauuendused kui ka ajaga end tõestanud klassika, nagu Nikoni mainekas nanokristallkate ja võimas stabiliseerimissüsteem. Kasutuse vaatenurgast on sel objektiivil mitmekülgne lainurk telefotode tegemiseks ja kiire F/2,8–4 ava – ja kõik see on hämmastavalt kompaktses korpuses. See võimas eelistekombinatsioon annab kokku suumobjektiivi, mis on valmis minema kõikjale, ei võta teie kotis kuigivõrd ruumi ja mis kõige tähtsam – jäädvustab fantastilisi pilte.”

Kiire suumimine
Uus NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 on uus ja põnev valik seiklushimulistele fotograafidele. Mitmekülgne 5-kordne suum katab 24–120 mm ekvivalendi täiskaadriformaadis ning kiire suurim ava loob veelgi rohkem pildistusvõimalusi. Ükskõik kas pildistate suumivahemiku lainurga või telefoto poolel, igal juhul saate meeldivalt hägustatud tausta, selged vähese valgusega võtted ja objekti selge eraldumise taustast. Peale selle võimaldab väikseim teravustamiskaugus teil pääseda koguni 0,35 m kaugusele.

See kiire suumobjektiiv aitab teil jäädvustada suure eraldusvõimega lugusid olenemata sellest, kuhu reis teid viib – maastikest interjöörideni või varjatud tänavavõtetest intiimsete portreedeni.

 

Uusim tehnoloogia
Hulk profiklassi objektiivitehnoloogiaid tagavad, et see esmaklassiline DX-suumobjektiiv saavutab erakordseid tulemusi. Elektromagnetiline objektiiviava tagab suure kaadrikiirusega pildistamisel täpsema särituse. Nikoni kaitsev fluorkate tõrjub aktiivselt vett, tolmu ja mustust ilma pildikvaliteeti halvendamata ning hõlbustab klaasi puhastamist pinda kahjustamata. Peale selle on see esimene DX-objektiiv, millel on Nikoni mainekas peegeldumisvastane nanokristallkate.

Kindel ja vaikne
NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 sisaldab Nikoni erakordset uusima põlvkonna stabiliseerimistehnoloogiat. See tähendab, et saate pildistada kuni neli korda pikema säriajaga ilma kaamera rappumisest tingitud pilti halvendava hägususeta. Stabiliseerimine on vaikne, sel on kaks režiimi (Normal (normaalrežiim) üldiseks käest pildistamiseks ja Active (aktiivne režiim), mis kompenseerib mehaanilise vibratsiooni sagedusi) ja automaatne statiivituvastus. Samal ajal kui stabiliseerimine hoiab pildid paigal, võimaldab kompaktne Silent Wave’i mootor (SWM) kiiret, vaikset ja täpset automaatset teravustamist kogu suumivahemikus, mis on eriti kasulik videote jäädvustamisel. Hetkedel, mil teravustamine on ülioluline, võimaldab M/A teravustamisrežiimi lüliti sujuvalt üle minna käsitsi teravustamisele.

Suur optiline jõudlus
Selle objektiivi moodne optiline disain, mis on loodud tänapäevaste suure eraldusvõimega DX-formaadis digitaalsete üheobjektiiviliste peegelkaamerate jõudluse maksimeerimiseks, sisaldab 17 elementi 13 rühmas. Peale nanokristallkatte ja fluorkattega kaitsva klaaselemendi on sel ka kolm asfäärilist objektiivielementi ja neli eriti väikse dispersiooniga (ED) klaaselementi. Varikujutised, helklus ja moonutused on suure kontrastsusega piltide puhul väga erinevates valgusoludes ja kogu suumivahemikus minimeeritud.

Täiuslikult tasakaalus – reis esimeses klassis
Vaid 480 g kaaluva NIKKOR DX 16–80mm f/2.8–4 suuruse ja jõudluse suhe teeb sellest suurepärase üldotstarbelise objektiivi ning ideaalse valiku seiklusteks ja reisimiseks. Objektiiv on kaamera korpusel hästi tasakaalus ning torul on elementide kaitseks kummirõngas. See kompaktsesse korpusesse mahutatud moodsa tehnoloogiaga fotoobjektiiv vastab suurepäraselt selliste fotoentusiastide ja ‑professionaalide vajadustele, kes soovivad DX-formaadis kaameraga mugavalt reisida.

Objektiivil on spetsiaalne HB-75 bajonettpäikesekaitse.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply