Nikon Df ja D4s

By in
538

Nikon Df pole vaid pilkupüüdev aksessuaar

Nikoni täiskaadriga peegelkaamerate seas püüab Nikon Df oma retrovälimusega iga fotograafiast huvituva inimese pilku. Hoopis rohkem tähelepanu tasub pöörata selle kergekaalulise kaamra sisule! Vaid 710 grammi kaaluvasse keresse on mahutatud tehnoloogia, mis pärineb kaamerast Nikon D4. Sensor on D4 kaameraga sama ja see 16.2 megapiksline pildisensor on tuntud oma suurepärase dünaamika, detailirohkuse  ja madala müratasemega kujutisega ka kõrgetel ISO-del. 

Natuke harjumist vajab kaamera käsitsemine, kuna kõik oluline on toodud kettakujuliste juhtnuppude alla, kaamera pealmisele küljele. Kuid samas on üllatav kui hea ülevaate saab kõikidest seadetest ainuüksi kaamera pealmisele pinnale pilku heites. Kaamera kere kerguse üheks eeltingimuseks oli väikese ja kergekaaluline aku, kuid üllatav kui ökonoomne on see kaamera, sest täis laetud akuga on võimalik pildistada kuni 1400 võtet!

Kellele mõeldud selline kaamera?  Eelkõige on mõeldud nendele, kes naudivad fotograafiat kui elustiili. Neile, kes reisivad ja kannavad palju kaamerat kaasas on see kaamera ideaalseks kaaslaseks. Lisaks kergusele, ökonoomsusele ja suurepärasele pildikvaliteedile annab ka ilmastikukindel korpus   kaamerale juurde kasutamiskindlust kui usldusväärsust. Nikon Df on mõeldud fotograafiat armastavele inimesele, kes pildistab naudinguga, soovib et kaamera oleks stiilne ning eristuks teistest kaameratest,  samas  vastupidav ning kompromissitu pildikvaliteediga.

 

Nikoni uus tippkaamera D4s

Esmapilgul välimuselt äravahetamiseni sarnane tema eelkäija D4-ga, kuid sisult on mitmed uuendused, mis teevad kaamera kasutamisvõimalused just fotograafia piirialadel tulemuslikuks ja nauditavaks. D4s ISO tundlikkus 100-25 600 on laiendatav nüüd kuni 409 600. Tänu uuele sensori ja pildiprotsessori koostööle on müravabadus kõrgete ISO-dekasutamisel paranenud terve astme võrra.

Teise muudatusena võib välja tuua täiustatud hõive ja jälgimisjõudluse. Autofookus on võrreldes D4-ga veelgi kiirem ning lisaks on tulnud juurde uus grupreeritud ala automaatse teravustamise süsteem. See funktsioon võimaldab eelkõige täpset teravustamist liikuvate objektide puhul. Grupeeritud ala autofookuse režiimis on objekti palju lihtsam fookuses hoida ning kaamera jälgiv autofookus on piisavalt kiire, et saada teravad kujutised.

Videosalvestuse osas on võimalused täiskõrglahutusega (1080p) videosalvestust kiirustel 50p/60p. Kasutage filmimise ajal kogu ISO-vahemikku alates väärtusest 200 ning võimalus muuta säriaega, ava ja helitugevust.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply