Pulmafotograaf

By in
493

Pulmad ja selle ettevalmistamine on kõige suurem sündmus kahe inimese elus. Olulise elumuutusega on seotud ka vanemad, sugulased ning sõbrad. Piduliku hetke tähistamisele kutsutakse kohale fotograaf, kes kõik olulised, emotsionaalsed ja kaunid hetked peab jäädvustama fotole või videosse. See, mis toimub  sellel päeval on aja möödudes tänu fotograafi heale tööle ikka sama ehe, tundeline ja püsivalt kaunis. Seepärast on noorpaaril parima pulmafotograafi valiku õnnestumine seotud mitte ainult pulmapeoks vaid paljudeks aastateks.

Pole kahtlustki, et pulmafotograafi amet eeldab suurt loomingulist potensiaali, aga eelkõige  suurt vastutust, millele pole mingeid alternatiive ega mingeid vabandusi ebaõnnestumise korral. Selleks et pulmafotograaf saaks oma loominguga parima võimaliku tulemuse, peab ta veenduma, et tema kaamera ja muu varustus on parim, tehniliselt korras ning kõik detailideni läbi mõeldud: pole kaasas midagi ülearust ja midagi ei jääks puudu. Fotograafile püstitatud eesmärkidest sõltub, kas pildistada reportaaži, teha noorpaariga eraldi fotosessioon või salvestada video. Sageli tuleb olla tugev tegija kõiges kolmes valdkonnas ning see paneb fotograafi ette juba täiesti uued nõudmised.

Esimese valikuna peaks pulmafotograaf omama kahte täiskaader sensoriga kaamerat. Kahe kaameraga töötamine on tunduvalt operatiivsem. Olukord muutub pidevalt, sageli läheb objektiivi vahetamiseks kuluv ajaga kaotsi ülioluline hetk. Teiseks annab kahe kaamera omamine ka tugeva garantii, et kui peaks juhtuma midagi tehnikaga, siis on võimalik töötada edasi. Nii olulisete sündmuste puhul on selline kindlustunne fotograafile hädavajalik. Sama põhimõte kehtib tagavaraaku ning mälukaartide olemasolus – see on ju elementaarne. Reportaaži tegemiseks on parim NIKON D4s, mis kiiruse täpsuse ning suurepäraste kõrgete ISO näitajatega sobib ideaalselt reportaažfotode tegemiseks ka kõige keerulisemates tingimustes. Välklambi kasutamine pole mitte alati võimalik, ega ka valguslahenduse suhtes parim. Seepärast on kõrge ja kvaliteetse ISO kasutamise võimalus pulmafotograafile vaid rõõm. Nikon D800/800E on eelkõige fotosessioonidel ning suurt detailsust eeldava lõpptulemuse saavutamiseks kasutatav kaamera. Koos valgusjõuliste terava ning suurepärase bokeh efektiga AF-S NIKKOR 85mm 1.4 G või 58mm F1.4G AF-S NIKKOR objektiiviga on võimalik teha loomingulisi tugeva tehnilise tasemega portreesid ja AF-S 14-24mm f/2.8G ED ZOOM NIKKOR annab parima lainurga ning terava kujutise kogu kaadri alas jast NIKON D800 suur eraldusvõime on suuteline kasutama ära kogu selle objektiivi potensiaali. Lisakaamerana võiks kaaluda kerget, kvaliteetset ning stiilset NIKON Df-i.

Objektiivide valik sõltub võttekeskkonnast ja -tingimustest ning fotograafi loomingulistest eesmärkidest. Pulmafoto on oma žanrilt niivõrd mitmekesiste väljunditega, et vajalikuks osutuvad objektiivid nii lainurgast kuni 200mm ja miks mitte pikema fookuskaugusega objektiivideni. Kindlasti ei tasu unustada ka seda, et kuna pulmakorralduses mõeldakse läbi iga pisemgi detail, on ka fotograafil oluline mitte unustada detailide pildistamist. Seepärast on varustuses kindlasti makroobjektiiv ning selle abil on lihtne püüda suurelt kaadrisse sõrmused, ehted, tordikaunistuse detailid ja kõik muu, mis vaid esmapilgul tundub väike ja ebaoluline kuid fotograafi poolt esitatuna muutub kõnekaks ja paljutähenduslikuks. Eriotstarbelistest objetiividest on fotograafide hulgas kasutusel ka tilt-shif tobjektiiv PC-E Micro NIKKOR 45mm f/2.8D ED. Selle keeruka ehitusega objektiivil on tegelikult mitmeid erinevaid funktsioone mida fotograafid just pulmafoto žanris on kasutanud ning selleks võib olla nii perspektiivimoonutuste kõrvaldamine  kui fookustasapinna kallutamise kaudu saavutatud effektide kasutamine. Praegu on parim aeg vaadata üle oma fotovarustus. Sellks paneme teile siia kaks tabeli vormis abimeest, kus saata veelkord üle vaadata, kas teil on kõik tehnika olemas,mis tagab teie loomingulisele maksimaalse tehnilise võimekuse ning annab teile ka kindla veendumuse, et teie poolt ei jää ükski särav hetk vormistamata kauni fotona noorpaari ja  nende külaliste albumites. 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply