5 nippi portreefotode tegemiseks

By in
667

1. Keskkond

Laias laastus võib öelda, et osav fotograaf paneb iga keskkonna, olgu see siis räämas linnamaastik või looduskaunis puudehiid, enda kasuks tööle. Siiski tasub enne sessiooni alustamist läbi mõtelda, mis paik konkreetsele modellile enim sobib või millist pilti te teha soovite. Keskkonna jäädvustamise eelduseks on üsna suure teravussügavuse kasutamine ning lainurk-objektiiviga pildistamine.

2. Valgustus

Kuigi loomulik valgus, eriti eha- ning koiduvalgus, võib paljudes olukordades vapustavaid tulemusi anda, on peegeldi javõi (lisa)välgu kaasamine pildistamisprotsessi rangelt soovituslik. Kindlasti tuleks vältida otsest, teravaid varjusid tekitavat (keskpäevane päike, otse modellile suunatud hajutamata välk jms.), valgusallikat.

Portree

3. Teravussügavus

Peegelkaamera üks suurimatest eelistest kompaktkaamerate ees on võimalus „mängida” teravussügavusega – kasutage seda võimalust! Eraldage modell segavast taustast, tooge esile modelli kaunis silmapaar – võimalusi on lõpmatult! Isiklikult soovitan kasutada fiks-objektiive ning suurema fookuskaugusega valgeid objektiive.

4. Poosid

Ebaloomulik poos (kõige sagedamini satuvad ebaloomulikus asendis olema modelli käed) mõjub fotol eemaletõukavalt. Jälgige poosi, vajadusel juhendage modelli (kasvõi näidake soovitav poos ette), samas andke võimalus modellile iseseisvalt tegutseda.

5. Õhkkond

Proovige leida pildistavaga ühine keel – ranges, kinnises seltskonnas on keeruline muljetavaldavaid tulemusi saavutada. Leidke modelliga ühine keel!

Teksti ja fotode autor: fotograaf Ardo Holts

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply