Fedasen muudab 360 kaamerat kasutades teehoolduse varasemast lihtsamaks

By in
404
Fedasen muudab 360 kaamerat kasutades teehoolduse varasemast lihtsamaks
Ühes BRI uuringus märgiti, et 2018. aasta seisuga on maailmas registreeritud kokku 64 285 009 km teid. Ettevõtte
Automotive Market Research hinnangul on 2022. aastal maailmas kasutusel hinnanguliselt 1,446 miljardit mootorsõidukit.
Seega on maailmas palju teid ja hulgaliselt autosid. Teehooldus ei ole väikesemahuline ülesanne. Traditsiooniline teehooldus hõlmab tavaliselt meeskondi, keda saadetakse isiklikult teid kontrollima. See onaeganõudev, kallis ja keskkonnale kahjulik. Austraalia teede kaardistamise tarkvaraga tegelev ettevõte Fedasen viib teehoolduse 21. sajandisse.
Fedsen-Insta360-Titan-auto-katus
Käesoleva aasta veebruaris alustas Insta360 Aucklandi transpordiameti aitamise nimel koostööd Fedaseniga, et käivitada panoraamiline teede kaardistamise lahendus. Lahendus hõlbustab maanteetaristu kohta ülitäpsete andmete kogumist ning pakub teede täiustamise planeerimisel ja projektide puhul otsuste tegemisel olulist tuge.

Tööstusvaldkonna läbimurdelise teehoolduslahenduse vajadus

Üha enam maailma linnu on muutumas „arukateks linnadeks“. Nii teede haldamiseks, ettevõtete asukohavaliku tegemiseks kui ka ummikute leevendamiseks linnades on täpsete ja terviklike georuumiliste andmete saamine tähtsam kui kunagi varem.

Mis on selle puudus? Ülitäpne kaardistamine tähendab sageli suurte seadmekuludega aeganõudvat ja tööjõumahukat tööd.

Traditsiooniline teehooldus

3D-laserskannerid, näiteks NCTechi iSTAR ja FLIRi LadyBug, on tänapäeval mõõdistamisel ja kaardistamisel levinud tööriistad. 3D-laserskannerid on võimelised koguma asukohtade ja objektide kohta ülitäpseid andmeid, kuid nende puudus on kõrge hind ja kehv pildikvaliteet.

Need puudused võivad mõõdistamisel ning kaardistamisel piirata 3D-laserskannerite hõlpsat kasutuselevõttu ja tõhusust.

Läbimurre

Georuumilise teabe hankimise uue vahendina on 360 kaamerad mitte ainult hõlpsasti kasutatavad ja hooldatavad, vaid ka looduslike ja topograafiliste tingimustega vähem piiratud.

360 kaamerate peamised eelised on nende kõrge pildikvaliteet, madal hind ja suurem paindlikkus.

fedasen-car-auto-katus

Tänu sellele on 360 kaamerad muutunud mõõdistus- ja kaardistamistööstuses täiesti uueks, läbimurdeliseks lahenduseks. Kaalult kerge ja kinnitatava konstruktsiooni tõttu pidas Fedasen neid terviklikul ja tõhusal teede kaardistamisel täiuslikuks vahendiks.

Kuidas kasutab Fedasen 360 kaameraid teede kaardistamiseks

Hiljutises projektis Uus-Meremaal Aucklandis võttis Fedasen kasutusele professionaalse kvaliteediga Insta360 Titan 360 kaamera. Fedasen kasutas 3D rekonstrueerimiseks tehisintellekti ja masinõppe meetodeid ning arvutinägemise ja georuumilisi tehnoloogiaid, millega täiustati pöördeliselt mõõdistamise ja kaardistamise andmete kogumise protsessi tõhusust.
Aucklandi transpordiamet kasutas kogutud pilte ja ruumiandmeid, et teha teede lõikes kindlaks teeäärte ruumijaotuse. GISi andmestik on nüüd saadaval Auklandi piirkonna parkimistingimuste kaardistamiseks.

GIS-parkimistingimused-kaardistatud
Lisaks sellele viib Fedasen Austraalias ellu projekte, milles keskendutakse teekatte defektidele, aukudele ja teepinna kahjustustele. Seejärel kasutab hoolduspersonal andmeid kahjustuste kiireks parandamiseks, enne kui need ohtlikuks muutuvad.
See hoiab märkimisväärselt kokku hoolduskulusid ning aitab hoida teed töökorras ning, mis kõige tähtsam, avalikkusele ohutuna.

Miks Fedasen valis teede kaardistamiseks Insta360 Titani

Insta360 Titan kaameral on 8x Micro Four Thirds andurid, mis võimaldavad ülikõrge pildikvaliteediga pildistamist, annavad väheses valguses suurepäraseid tulemusi ja vähema müraga selgema pildi. See tähendab, et isegi öisel ajal pildistades saab Aucklandi teekatte üksikasjad täielikult kaardistada.

titan-auto-katusele-kinnitatud
Titanil on sisseehitatud GPS-moodul ja selle võib paigaldada auto katusele. Titan salvestab sõiduki liikudes reaalajas video, mis sisaldab 11K ülikõrge eraldusvõimega geograafilise asukoha andmeid. Kaamera võimaldab täielikult automatiseeritud andmete kogumist Aucklandi teevarade, sealhulgas teekattemärgistuse, teeohtude, defektide ja seisundi hindamise kohta.
GIS-maanteel
See võimaldab Aucklandi transpordiametil jäädvustada teede kohta kõrglahutusega pildiandmeid 98% täpsusega, millest on otsuste tegemisel hindamatult palju abi.
Fedasen

360-kraadine 3D panoraampilt jäädvustab iga nurga, millest sõiduk möödub, ja teeb nähtavaks ka kõik pimedad nurgad. Teeninduspersonal ei pea enam korduvateks kontrollideks vajalikku kohta tagasi pöörduma, mis vähendab oluliselt töökoormust ning säästab projekti aega ja kulusid.

Peamised eelised teede kaardistamisel Insta360 Titaniga:

  • 11K ülikõrge lahutusvõimega pildikvaliteet, mis vastab suure täpsusega mõõdistamise ja kaardistamise vajadustele.
  • Hõlbus kasutamine, lihtne integreerimine, kohmakate ja keeruliste serveriseadmete ja juhtmestiku vajadus puudub.
  • Sisseehitatud GPS-moodul, mis lihtsustab asukoha- ja kõrguseandmete salvestamist reaalajas.
  • Insta360 tarkvara arenduskomplekt (SDK), mida saab kasutada kaamera juhtimiseks oma rakendusega
  • Komplektis on reaalajas seireseade Farsight, mis annab personalile reaalajas kõrge resolutsiooniga eelvaate 

Insta360-Titan

Fedase panoraamilise teede kaardistamise lahenduse senine mõju

Läbimurdelise lahendusega Fedasen, mille keskmes on Titan, ei paku mitte ainult andmeid, vaid aitab ka Aucklandi transpordiametil liikuda avatud andmete ökosüsteemi loomise poole.

Aucklandi transpordiameti parkimisteenuste ja nõuetele vastavuse juht John Strawbridge ütles: „Tänu sellele lahendusele saavad töötajad tõhusalt ja täpselt andmeid koguda, ilma et tekiks vajadus käsitsi sisestamise ja topeltkontrolli järele. See tähendab ka seda, et me ei vaja ennatlikku liiklusjärelvalvet.“

„Kuna sõiduk kogub liikudes teavet, uuendatakse andmeid reaalajas,“ märkis Fedaseni tegevdirektor Amir Hatami. Projekt aitas luua Aucklandi teedevõrgu omaduste ja tänavamööbli andmekogu, mille kaardistamise täpsus saavutas enneolematu taseme.

Insta360 jätkab mõõdistamise ja kaardistamise valdkonna jõustamist

See ei ole esimene kord, kui Insta360 on teehoolduse valdkonnas laineid löönud. Juba 2019. aastal mängis Insta360 profiklassi kaamera Pro 2 Soome riiklike maanteede üleriigilises hooldusprojektis olulist rolli. Projekti tulemusel hoiti Soome valitsuse jaoks tohutult aega ja tööjõudu kokku.

Autori-Insta360

Tänu 360 kaamerate kasutuselevõtule on selge, et teede planeerimise, mõõdistamise ja kaardistamise valdkond on liikunud uude ajastusse. Insta360 tõhusate ja hõlpsasti kasutatavate toodete seeria on osutunud valdkonnas asendamatuks uueks tehnoloogiliseks jõuks.

Insta360 teeb jätkuvalt tihedat koostööd partneritega, et uuendada rohkem tooteid ning edendada maanteemõõdistamise ja kaardistamise valdkonna muutmist ja arengut.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)