Nikon FTZ II ülevaade

By in
478
Nikon FTZ II ülevaade

Kas Nikonil oli vaja uuendada FTZ-adapterit ja kas tasub FTZ II adapterit üldse osta?

Ainus tõeline “uuendus”, mida Nikon FTZ II algsele adapterile võrreldes pakub, on toote ümaram disain. Statiivi kinnituspesa sisaldav eend on ära lõigatud, mis on nii hea kui ka halb. Kui sul on õnn omada Nikon Z9 kaamerat, millel on integreeritud vertikaalne käepide, saate nüüd piiramatult portree pilte pildistada, ilma et kinnitusadapter seda takistaks. Teisest küljest, kui sa kasutad suure suurusega objektiive, millel puudub oma statiivi kinnituskrae, siis põhjustab FTZ II adapterilt kinnituspesa kadumine kehvema tasakaalu.

FTZ II plussid:
Kompaktsus ja kergus
Mõnel juhul parem käsitsemine
Kõrgekvaliteediline, ilmastikukindel konstruktsioon

FTZ II miinused:
Ei ühildu mõne objektiiviga
Autofookus puudub “AF” objektiividega
Statiivi kinnituspesa puudub

Nikon FTZ II adapter võimaldab kinnitada Nikoni F-kinnitusega peegelkaamera objektiivid oma uuematele Z-kinnitusega peeglita kaameratele. Kuid kas uuendatud uus Nikon FTZ II adapter on seda väärt? Ühesõnaga jah. Kolme sõnaga jah ja ei. See on kindlasti investeeringut väärt, kui oled Nikoni peegelkaamera vahetanud Nikon peeglita Z-seeria kaamera vastu ja sul on F-kinnitusega objektiivid, mida soovid edasi kasutada.

Nikon-FTZ-II-vs-FTZ-adapter

Kuna võrreldes Nikon peegelkaamera objektiivide valikuga võrreldes ei ole täna veel olemas kõiki Nikoni Z-kinnitusega objektiive ja FTZ II adapter võimaldab neid lünki täita F-kinnitusega objektiividega.

Kui teil on aga juba algne FTZ-kinnitusadapter, mille tootmine on nüüdseks lõpetatud, on ainus tegelik erinevus see, et FTZ II puhul on eemaldatud statiivi kinnituse eend. Uus kinnitusadapter on seega sõna otseses mõttes ümaram ja veidi väiksem. Kui pildistate Nikon Z9-ga, on suur pluss see, et FTZ II ei piira juurdepääsu kaamera sisseehitatud vertikaalsele käepidemele, mis on FTZ adapteri algset versiooni kasutades nigel. Teiste Z-seeria kaamerate puhul võib aga vanema kinnitusadapteri integreeritud statiivipesa olla hea asi, kuna see võimaldab paremat tasakaalu, kui kasutatakse üsna suuri ja raskeid objektiive, millel puudub oma kinnituskrae.

Kuigi FTZ II-l puudub statiivi kinnituspesa, võimaldab kaamera enda pesa kasutamine kummagi FTZ-väljaandega Z-kinnitusega ja F-kinnitusega objektiivide vahel vahetada, jättes kaamera fikseerituna statiivile või monopoodile, mis võib säästa aega.

Nagu ka originaalse FTZ puhul, ühilduvad kõik Nikoni AF-P ja AF-S objektiivid automaatse teravustamise, särituse juhtimise ja optilise VR-ga (vibratsiooni vähendamine). Nikon ütleb, et AE (automaatne säritus) pildistamine on saadaval 360 Nikkori F-kinnitusega objektiividele alates vanemast AI-tüübist ja AF/AE töötab 94 AF-P, AF-S ja AF-I objektiiviga.

Nikon-FTZ-II-kinnitusadapter

Adapteri konstruktsioon on väga heal tasemel, tuginedes metallist kinnitusplaatidele ja magneesiumisulamist tünnile. Nagu originaal, on ka FTZ II vastupidav, kuid kerge. Kaasas on ulatuslikud ilmastikukindlad tihendid, mis tagavad sama suure vastupidavuse tolmule ja niiskusele nagu Z9 kaameral.

FTZ II voolujoonelisem ja ümaram kuju vähendab algversiooniga võrreldes 10 mm kõrgust ja vähendab kaalu 10 g. Need ei ole märkimisväärsed summad aga tõenäoliselt märkad sa kasutusmugavuse paranemist, kui kasutad vertikaalse akukäepidemega kaamerat.