GreenValley International kasutab LiDAR-kaardistuse muutmiseks 360-kraadiseid kaameraid

By in
657
GreenValley International kasutab LiDAR-kaardistuse muutmiseks 360-kraadiseid kaameraid

Punktpilve täpsuse ja vapustavate 360-kraadiste kujutiste täiuslik kooslus. GreenValley International kasutab 360-kraadiseid kaameraid, et tuua LiDAR-kaardiandmed ellu rikkalike värvide ja tekstuuriga, et anda otsuste tegemisel paremini teavet. 

LiDAR-kaardistus on ülitähtis protsess, mida kasutatakse ülitäpsete kaartide loomiseks rakendustega, mis hõlmavad mitut valdkonda, sealhulgas ehitust, mõõdistust, geograafiat, metsandust ja palju muud. Traditsioonilised LiDAR-kaardistussüsteemid kasutavad toorandmete 3D-mudeliteks muutmiseks punktipilvi (3D-kõrguspunktide komplekte).

Kuid traditsioonilise LiDAR-kaardistuse üks probleem on see, et punktipilvedel puudub värviteave. Seetõttu on kaarte raske tõlgendada ja need ei anna keskkonnast selget visuaalset esitust. See võib raskendada ja negatiivselt mõjutada otsuste tegemist alates kaevanduse ohutusest kuni metsa tiheduseni.

Ülemaailmne LiDAR-lahenduste pakkuja GreenValley International tuvastas selle probleemi traditsiooniliste LiDAR-kaardistussüsteemidega. GreenValley International tegi koostööd Insta360-ga, et pakkuda äriklientidele terviklikku ja visuaalselt vapustavat integreeritud LiDAR-kaardistuslahendust.

GreenValley Internationali mobiilne LiDAR-kaardistuslahendus kasutab praegu Insta360 ONE-seeria kaameraid, sealhulgas ONE X, ONE X2 ja ONE R. Lahendust on juba rakendatud mitmes tööstusharus, näiteks metsanduses, ehituses, energeetikas ja kaevanduses.

Mis kasu on LiDAR-skaneeringute ellu äratamisest 360-kraadiste kaamerate abil?

Kvaliteetsed panoraampildid parandavad oluliselt punktipilveandmete visuaalset väljendust, mis võib aidata ettevõtte klientidel teha olulisi otsuseid.

ONE Series 360 kaamerad teevad 18MP HDR panoraamkujutisi, mis sisaldavad üksikasjalikku värviteavet. Lisaks värvidele suudavad 360-kraadised kaamerad jäädvustada ka olulist tekstuuriteavet, mis parandab veelgi punktipilve täpsust ja välimust.

LiDAR

Kaasaskantavus on LiDAR-süsteemide jaoks ajalooliselt olnud suur proovikivi. ONE-seeria kaamerad sobivad suurepäraselt oma kompaktse disaini ja väikese kuju poolest. See võimaldab neil hõlpsasti integreerida LiDAR-i seljakotti ja statiivile paigaldatud süsteemidega.

GreenValley International kasutab ONE-seeria kaameraid LiBackpacki ja LiPodi mobiilsete LiDAR-skannimissüsteemidega. Kerged konstruktsioonid võimaldavad nüüd valdkonna professionaalidel jäädvustada värvilisi 3D-punktipilveandmeid ja kaardistada peaaegu iga keskkonda. Kasutajad saavad vaadata skaneeringuid mobiilseadmetes, kasutades GreenValley Internationali LiDAR-kaardistusrakendust.

Mobiilne-LiDAR-süsteem

Metsa mõõdistamine Jaapanis GreenValley Internationali mobiilse LiDAR-süsteemiga

Jaapani katvus metsaga on äärmiselt suur. Täpne ja tõhus metsakatte kaardistamine on usaldusväärse metsamajandamissüsteemi loomisel ülioluline. See on võtmetähtsusega riigi suutlikkuse jaoks katastroofidele vastu seista ja looduskeskkonda kaitsta.

Viimastel aastatel on LiDAR-kaardistustehnoloogia rakendamine metsanduses kiiresti kasvanud ja saavutanud suuri edusamme metsanduse juhtimisel ja metsa säilitamisel. Metsamõõtjad kasutavad LiDAR-tehnoloogiat, et jäädvustada täpselt metsa detaile, nagu puuvõrade kuju ja okste struktuur. Need peened detailid võimaldavad maamõõtjatel sügavuti mõista metsas aja jooksul toimuvaid muutusi.

LiDAR_metsa_kaart

Jaapanis Shizuokas asuv valitsuse metsaplaneerimise meeskond kasutas GreenValley Internationali LiDAR-süsteeme, et läbi viia kohaliku metsa ulatuslik uuring. Uuringus oli põhiroll GreenValley Internationali LiDAR-seljakotisüsteemil LiBackpack, mille keskne osa oli Insta360 ONE X, et jäädvustada kõrge eraldusvõimega panoraampilte.

seljakott_lidar

Insta360 ONE X värvirikkad panoraampildid aitasid metsaplaneerimise meeskonnal paremini andmeid tõlgendada ja teadlikumaid otsuseid teha. Sellised otsused mõjutavad riigi vastupanuvõimet looduskatastroofidele ja üldist keskkonnatervist, mistõttu on ülioluline omada täpseid ja selgeid andmeid. Kasutades GreenValley Internationali LiDAR-kaardistusrakendust, said kohapealsed geodeedid mugavalt kontrollida ja jälgida skaneeringuid kogu kaardistamisprotsessi vältel.

GreenValley Internationali mobiilne LiDAR-kaardistussüsteem on võrreldes manuaalsete uuringutega tunduvalt tõhusam ja terviklikum mõõdistuslahendus. Manuaalsed uuringud on uskumatult aeganõudvad ja töömahukad. Sageli on kogutud andmed ebatäpsed ja neid on raske tõlgendada, kuna puuduvad tegelikud värvid ja tekstuur.

Projekt pälvis üleriigilist tähelepanu ja seda kajastas Jaapani suurim telejaam NHK.

Mõõdistamas-seljakott-lidar-abil

Kuidas integreeris GreenValley International punktipilveandmed panoraampiltidega?

GreenValley International kasutas punktipilveandmete ja panoraampiltide integreerimiseks Insta360 kaamera tarkvaraarenduskomplektis (SDK) saadaolevaid tööriistu. Tööriistade abil suutis GreenValley International tõmmata 360-kraadise kaameraga teabe inertsiaalse mõõtühiku (IMU) kohta. Seejärel integreeris arendusmeeskond IMU-teabe täpselt LiDAR-skannimise punktipilveandmetega.

LiDAR-skannimine-punktipilveandmetega

Mobiilse LiDAR-süsteemi sujuva integreerimise saavutamiseks pidi GreenValley Internationali arendusmeeskond andurite vahelise ruumilise asukoha suhte hoolikalt kalibreerima. Pärast sissehelistamist suutis meeskond IMU-teabe ja punktipilveandmed täpselt integreerida. See andis kaardid nii punktipilvede täpsusega kui ka rikkaliku värviteabega, mis on valmis LiDAR-kaardistusrakenduse abil vaatamiseks.

Lidar-kaardistamine

LiDAR-kaardistuse tulevik

Nagu GreenValley International on näidanud, pakuvad integreeritud LiDAR-kaardistuslahendused ettevõtete klientidele kriitilist tuge otsustamisel paljudes tööstusharudes. Kasutades Insta360 kaamera SDK-d, saavad teised pakkujad hõlpsasti arendada oma LiDAR-kaardistusrakendusi, et juhtida kaameraid ja integreerida panoraampildid sujuvalt oma süsteemidesse.

Article in English

54321
(0 votes. Average 0 of 5)