Intervjuu Chris du Plessis’ga Pildistamine Google Maps Street View jaoks Aafrikas

By in
912
Intervjuu Chris du Plessis’ga Pildistamine Google Maps Street View jaoks Aafrikas
Elevant-fotograaf

Street View usaldusfotograafina lisab Chris du Plessis oma Insta360 Pro abil Google Maps Street View’sse kaasahaaravaid vaateid Aafrika metsloomade elupaikadest ja elusloodusest. See intervjuu Chris du Plessis’ga ilmus esmakordselt uudiskirjas Street View trusted.

Chris [@PhotosofAfrica] lõpetas keskkooli 90. aastate keskel ning tegeleb alates sellest ajast pildistamise ja filmitegemisega. Ta on oma projektis Photos of Africa juba aastaid populariseerinud Aafrikat ja selle elusloodust, näidates maailmale mandri paljude aarete lõunaosa ja miks me peaksime tegema kõik endast oleneva nende säilitamiseks. Chrisi armastus loodusdokumentaalide vastu on ka põhjus, miks talle meeldib väga metsloomade elupaikade jäädvustamine Street View jaoks ning 360-kraadiste videote ja fotode tegemine game drive’idel. Lugege, mida tal on veel rääkida oma tegevusest Street View usaldusfotograafina Aafrikas.

Google-Street-View-Chris-du-Plessis

Insta360 Pro jäädvustab elevandi savannis. (Street View usaldusfotograaf Chris du Plessis)

Chris, sa oled Street View usaldusprogrammi üks esimestest liikmetest. Kas sa mäletad, mis äratas sinu huvi 360-fotograafia vastu?

Jah, alustasin algusaastatel siin Lõuna-Aafrikas. Tegelikult olin esimene Street View usaldusfotograaf riigis. Juba siis teadsin väga hästi selle programmi suurest potentsiaalist ja sellest, mida saan oma klientidele pakkuda, kui selles osalen. Ettevõtete valduste tutvustamise võimalus veebis oli lihtsalt hämmastav, kuid klientide ettevõtete kinnitamine rakenduses Maps oli väljakutse. Sageli paiknevad asukohad looduses ja neil pole tegelikku aadressi, mistõttu on kinnituspostkaardi Google My Business taotlemine võimatu. Õnneks on Google seda arvesse võtnud ja meil on nüüd rakendus Trusted Verifier, mis võimaldab meil ettevõtteid isiklikult kinnitada. Kokkuvõttes on minu kliendid Google’i teenustega väga rahul ja sooviksid näha Google’ilt rohkem ideid, kuidas oma nähtavust otsingutulemustes suurendada.

Insta360-Pro-ületab-stiilselt-järve

Insta360 Pro ületab stiilselt järve. (Street View usaldusfotograaf Chris du Plessis)

Oled Lõuna-Aafrikas palju pildistanud. Räägi veidi oma tööst selles riigis.

Jah, ma kasvasin üles Lõuna-Aafrika põhjapoolseimas provintsis Hoedspruitis. Ma armastan oma kodumaad nii selle inimeste kui ka uskumatu eluslooduse pärast. Lõuna-Aafrika on olnud minu jaoks suurepärane ka töö mõttes, sest see pakub Street View usaldusfotograafile äärmiselt palju võimalusi. Rakendusse Maps on lisada veel palju kohti ja tore on näha kliente õnnelikuna, kui tänu minu tegemistele nende ettevõtted arenevad ja meelitavad ligi rohkem kliente. Viimased viis aastat elan Saksamaal, kuid reisin siiani sageli Lõuna-Aafrikasse.

360-kraadine pildistamine Aafrika kõrbes peab olema üsna põnev. On sul mõni huvitav või naljakas lugu, mida saaksid kogukonnaga jagada?

360-kraadiste fotode tegemine Aafrikas on tõeline seiklus. Kaamera saab kaasa võtta, kui lähed rifile sukelduma, elevantidega jalutama, benji-hüpetele, game drive’ile või saad selle drooniga isegi üle Zambezi jõe lennutada. Muu maailm jääb nii paljust ilma ja suuta seda neile näidata on lihtsalt vaimustav.

Üks minu viimastest 360-võtetest mõne päeva eest oli jalutuskäik elevantidega Botswanas. Lihtsalt seismine nende tohutute loomade kõrval, kes võivad kaaluda kuni 6 tonni, tekitab uskumatult alandliku tunde. Loodan, et inimesed, kes neid fotosid vaatavad, hakkavad hindama, kui palju enamat on elus peale betoondžunglite, millesse me end igapäevaselt sulgeme. Sa küsisid naljakat lugu? Ma ei oskagi ühte välja tuua. Aafrikas pildistades on alati lõbus.

Foto-Aafrika-elevandist-kes-seisab-kaamera-Insta360-Pro-kõrval

Foto Aafrika elevandist, kes seisab kaamera Insta360 Pro kõrval. (Street View usaldusfotograaf Chris du Plessis)

Nagu tead, käivitasime eelmisel kuul programmi Street View Ready ja juba on kaameraid, mis on selle tunnistuse juba saanud, sealhulgas ülaloleval fotol kujutatud Insta360 Pro. Millist mõju avaldaks see uus tehnoloogia sinu tööle ja kuhu sinu arvates Street View tulevikus suundub?

Mul on väga hea meel, et programm Street View avab fotograafidele rohkem uksi ja muudab asukohtade Street View sedavõrd palju kergemaks. Juba heakskiidetud kaamerate valik vastab peaaegu kõigi vajadustele, kuid ootan ka seda, et rohkem seadmeid saaks Street View Ready templi. Street View võib nüüd põhimõtteliselt hõlmata ükskõik mida — muuseume, koopaid, laevareise, meie kodulinnu, botaanikaedu ja palju muud. Kaardistatavate kohtade loendil pole mingeid piiranguid.

Insta360-Pro-jäädvustab-päikeseloojangut-teel-üle-järve

Insta360 Pro jäädvustab päikeseloojangut teel üle järve. (Street View usaldusfotograaf Chris du Plessis)

Kui saaksid anda ühe soovituse algajatele, kes alles alustavad 360-fotograafiaga, siis mis see oleks?

Teid ootab ees palju tööd. Alustades soovitaksin keskenduda ühele teemale, mitte püüda kõike Street View’sse saada. Algusaegadel tegin ainult Aafrika 4 ja 5 tärni öömajade virtuaaltuure. Kui keskendute ainult ühele asjale, saate lõpuks selle valdkonna asjatundjaks, õpite tundma kõiki probleeme, kuidas neid lahendada ja oma kliendid õnnelikuks teha. Koostööpartnerit võite valida paljude erinevate ettevõtete seast — restoranid, kaubanduskeskused, juuksurisalongid, baarid, mida iganes.

Samuti ärge üritage klientidelt ülemäärast hinda küsida, vaid arutage ja leppige kokku aastatasu asukohtade Street View eest. Kinnisvara andmeid tuleb uuendada nii sageli, kui neid renoveeritakse, nii et küsige väikest aastamaksu ja ärge muretsege, küll see koguneb.

Uurige rohkem Google AdWordsi kohta ja müüge ka seda oma klientidele. Õppige YouTube’is ringi liikuma — kasutage põhimõtteliselt kõiki ressursse, mida Google pakub Street View meisterfotograafiks saamiseks ja oma äritegevuse arendamiseks. See kõik on seal olemas ja tasuta.

Koostage rändnäitusi ja kohtuge potentsiaalsete klientidega, külastage turundusüritusi ja osalege seal ise oma stendiga.

Samavõrd oluline on teha endale selgeks Street View usaldusprogrammi reeglid. Ma ütlen alati, et Google annab meile selle suurepärase võimaluse; meie peame sellest kinni haarama ja sellest maksimumi võtma. Ja mis peamine — nautige ja armastage seda, mida teete!

Et olla kursis 360-kraadiste fotode ja videote viimaste uudistega, liituge kasutajagrupiga Insta360 Facebookis.

Article in English