Nikon toob turule uue optilise töötlemisseade Lasermeister 102A

By in
548
Nikon toob turule uue optilise töötlemisseade Lasermeister 102A

Ettevõttel Nikon Corporation on hea meel teatada, et turule saabub uus optiline töötlemisseade Lasermeister 102A, mis võimaldab titaanisulamiga teostada lisaelementide tootmist. Lasermeisteri seeria hõlmab endas Nikoni algupäraseid metallitöötlemisseadmeid, mis töötlevad ülitäpse laseriga erineval viisil metalle ning pakuvad 3D-printeri abil lisaelementide tootmise võimalusi, aga ka lasermärgistamist ja keevitamist.

2019. aasta aprillis tutvustas Nikon kompaktse jalajäljega ning mitmesuguseid metalle töötlevat seadet Lasermeister 100A, mille järeltulijaks sai 2020. aasta mais Lasermeister 101A. Lasermeister 102A on tipptasemel mudel, mis jäljendab täiustatud kujul Lasermeister 101A-s kasutatavat 5-teljelist juhtmehhanismi ning säilitab samas toote kompaktse suuruse. Kasutatavate pulbritüüpide hulka on lisatud titaanisulam, mille modelleerimiskiirus on ligikaudu kahekordne.

Seade vastab ülemeremaade, sealhulgas Euroopa ja Ameerika Ühendriikide ohutusstandarditele ning müüki on plaanis laiendada ka välisturgudele.

Toote ülevaade
Tootenimi:
Optiline töötlemisseade Lasermeister 102A
Saadaval
Jaapan: mai 2021
EL/USA:november 2021

Edasiarenduse taust
Alates optilise töötlemisseade Lasermeister 100A turule toomisest 2019. aastal, oleme oma klientidelt saanud palju positiivset tagasisidet ning erinevaid arvamusi. Klientide ootustele vastamiseks tegime edasiarendusi ja tutvustasime 2020. aasta mais seadme järeltulijat Lasermeister 101A. Täiendavate nõudmiste rahuldamiseks lisasime kasutatavate pulbriliikide hulka titaanisulami ning parandasime tootlikkust ja kvaliteeti, mille tulemusel töötasime välja seadme Lasermeister 102A.

Peamised funktsioonid

Titaanisulami pulbri lisamine
Klientide soovidele vastu tulles suudab Lasermeister 102A modelleerida titaanisulamitega. Titaanisulam on terasest kergem, roostevabast terasest ja alumiiniumist parema korrosioonikindlusega ning säilitab vastupidavuse ka kõrgel temperatuuril. Need omadused teevad titaanisulamist eelistatuima materjali kasutamiseks erinevates sektorites, alates lennundusest kuni autode ja arstiabini, reaktiivmootorites, turbiinilabades, sõidukite väljalasketorudes ja tehisluudes.
Seadmega Lasermeister 102A saab lisaks tavapärasele roostevabale terasele (SUS), kiirlõiketerasele ja Ni-baassulamitele kasutada titaanisulameid, mis võimaldab laialdast rakendust, alates modelleerimisest kuni erinevate osade parandamiseni.

Oluliselt parem tootlikkus ja kvaliteet
Parandasime kvaliteeti uue funktsooni „sulamise tagasiside“ lisamisega, mis jälgib suurel kiirusel sulametalli olekut ja juhib modelleerimistööd. Võrreldes traditsioonilise seadmega Lasermeister 101A, on modelleerimise kiirus ligi kaks korda suurem. Lisaks on paranenud mõõtmete täpsus ja pinna siledus, ühtlane tahkestumisaste vähendab aga modelleerimise käigus tekkivaid defekte. Lasermeister 102A on täiustanud metallide modelleerimise kvaliteeti, mis lihtsustab omakorda järgnevat protsessi ja suurendab oluliselt kogu tootmisprotsessi kasumlikkust.

Korduskasutatav pulber
Ringlussevõetud pulbrit saab kasutada tootmise kvaliteeti mõjutamata. Funktsiooniga „pulbrivaru tagasiside“ jälgitakse suurel kiirusel pulbrit ja juhitakse pulbri tarnimist, parandades sel viisil modelleerimise kvaliteeti. Nii vähendatakse tootmiskulusid ning antakse panus keskkonnakaitsesse.

Tehnilised andmed
Mõõtmed L x S x K 850 x 750 x 1750 mm
Kaal: 330 kg
Nimipinge / sagedus: AC 200 V ühefaasiline 2-juhtmeline süsteem + kaitsemaandus 50/60 Hz
2,0 kVA
Maksimaalne töötlusvahemik: Φ 150 mm x K: 150 mm
Seadme värv: 2 värvi (valge, must)
Lisaelementide tootmise pulber: Nikoni poolt määratud roostevaba teras (SUS), kiirlõiketeras, Ni-baassulam, titaanisulam (Ti-6Al-4V).

54321
(0 votes. Average 0 of 5)