OpenSpace‘i & Insta360 ühendamine ehitusfotode dokumenteerimiseks COVID-19 ajal

By in
723
OpenSpace‘i & Insta360 ühendamine ehitusfotode dokumenteerimiseks COVID-19 ajal

COVID-19 pandeemia on ehitustööstuses palju segadust tekitanud, kuna sotsiaalse distantsi nõue piirab inimeste arvu, kes objektil samal ajal viibida tohivad. Aga kui oleks olemas selline fotodokumentatsiooni lahendus nagu Google Street View, kus saate ehitusobjekti vaatamiseks ja seal toimuvate muutuste nägemiseks liikuda mööda korruseplaani kaugjuhtimise teel? See ongi OpenSpace. 

OpenSpace on San Franciscos asuv tehnoloogiaettevõte, mille ülesanne on tuua ehitusse uus läbipaistvuse tase 360-kraadiste kujutiste kaudu. Nende lahendused ühendavad omavahel Insta360 kaamerad, arvutinägemise ja tehisintellekti, et muuta töökoha täielik visuaalne jäädvustamine, selle pilve kaudu jagamine ja jälgimisprotsess uskumatult lihtsaks. 

Tänaseks on OpenSpace’i kliendid selle platvormi abil jäädvustanud kümnete riikide tuhandetes kohtades üle miljardi ruutjala (1 ruutjalg = 0,09 m2) ulatuses aktiivseid ehitusprojekte. Ja alates 2020. aasta märtsist on nende kasv olnud üle 500%. Et fotodokumentatsiooni lahenduste kohta Insta360 kaamerate abil rohkem teada saada, küsitlesime OpenSpace’i turundus-, partnerlus- ja strateegiajuhti Robert Sheari.

Et fotodokumentatsiooni lahenduste kohta Insta360 kaamerate abil rohkem teada saada, küsitlesime OpenSpace’i turundus-, partnerlus- ja strateegiajuhti Robert Sheari.

1. Milles seisneb 360-kraadise fotodokumentatsiooni lahenduse väärtus ehitusplatside jaoks?

Sageli on ehitusplatsidel vaja fotodokumentatsiooni varjatud tööde registreerimiseks juhuks, kui hoone eluea jooksul peaks mingeid probleeme tekkima. COVID-19 ajal on tööde edenemisega seotud fotod muutumas tööde käigushoidmise oluliseks osaks, kuna paljud meeskonnaliikmed ei saa enam kohapeal viibida. 

Alguses tehti ehitusfotosid lihtsalt kaamera või nutitelefoniga ning liigitati kaustadesse kuupäeva või korruse alusel. Loomulikult muutub selline asi kiiresti juhitamatuks. 

Järgmisena tekkisid 360-kraadise fotodokumentatsiooni manuaalsed lahendused, mis võimaldasid kasutajatel 360-kraadiseid fotosid teha ja neid käsitsi korruseplaanile paigutada. 360 kraadi oli suur samm edasi, sest sai objektil ringi vaadata ja reaalselt aru saada, mis seal toimub.

360-kraadise-fotodokumentatsioon

Lõpuks lõi OpenSpace videohõive dokumentatsiooni. Kasutaja lihtsalt kõnnib töökohal ringi ja kaamera teeb sekundis kaks 360-kraadist pilti. Me viime need vastavusse korruseplaaniga, n-ö traageldame need automaatselt kokku ja esitleme neid veebi kaudu täpselt, nagu teeb tööplatsi puhul Google Street View.

2. Kuidas on COVID-19 pandeemia suurendanud vajadust fotodokumentatsiooni lahenduste järele?

COVID-19 on ehitusvaldkonna päris kindlasti tugeva löögi alla seadnud. Enamik töökohti pandi kinni ja nüüd on taasavatud töökohtadel uued juurdepääsupiirangud ja sotsiaalse distantsi nõuded. Meeskonnad peavad vähemate inimestega rohkem ära tegema ja kaugtööl olevaid meeskonnaliikmeid asjadega kursis hoidma ka siis, kui need ise kohapeale ei pääse. 

Sellised väljakutsed toovadki esile OpenSpace’i väärtuse ja on selle kasutamist tohutult kiirendanud. Alates märtsist on meie toote kasutamine kasvanud 500% võrra ning me lisame uusi töökohti ja uusi kasutajaid iga päev. See, mida alguses peeti tööhõive hädaabinõuks täieliku sulgemise ajal, on nüüdseks muutunud tööde käigushoidmise oluliseks osaks. Nagu telemeditsiin, mis on COVID-pandeemia ajal tohutu hüppe teinud, on meie arvates ka teleehitus tulnud selleks, et jääda.

Vaadake meie kliendi Boldti videot selle kohta, kuidas nemad oma objekte Insta360 ONE X-i ja OpenSpace‘i abil COVID-19 ajal filmivad.

3. Kuidas näeb välja töövoog ehitusplatsi fotodokumenteerimisel OpenSpace’i ja Insta360 kaameraga?

OpenSpace’i tuum on lihtsus. Ehitusmeeskondadel pole lihtsalt aega õppida keerukat tehnoloogiat või tööriistu, mis ei pruugi kohe ja alati toimida. OpenSpace’iga jäädvustamine on lihtne. Selleks:

  • avage OpenSpace’i mobiilirakendus, ühendage juhtmevabalt Insta360 ONE R või ONE X2-iga ja vajutage nuppu „Alusta“.
  • Kõndige objektil ringi nii nagu tavaliselt, üldjuhul kinnitatakse kaamera kiivri või statiivi külge. Kaamera teeb automaatselt kaks 360-kraadist pilti sekundis. 
  • Kui olete ringikõndimise lõpetanud, vajutage rakenduses nuppu „Lõpeta”. Siis võite minna näiteks teise asukohta, et midagi muud jäädvustada, või siis tagasi soojakusse või kontorisse ja videod meie pilveteenusesse üles laadida.
  • Seejärel töötleb OpenSpace‘i rakendus pilte, et need korruseplaaniga vastavusse viia, ja liidab need kokku pidevaks Google Street View stiilis veebiliideseks.

Nii lihtne see ongi! Tavaliselt saame töötlemisega ühele poole vähem kui 30 minutiga.

OpenSpace-Insta360-upload

4. Mille poolest erinevad lahendused OpenSpace Photo ja OpenSpace Project?

OpenSpace Photo on meie tasuta manuaalne fotodokumentatsiooni lahendus. Foto võimaldab teil teha 360-kraadiseid fotosid ja paigutada neid korruseplaanile käsitsi meie mobiilirakenduse abil. Kasutaja läheb kohale, märgistab asukoha korruseplaanil, teeb foto ning läheb seejärel järgmisse asukohta ja kordab sama protsessi. See sobib suurepäraselt väiksemate tööde jaoks, nagu kodu ümberkujundamine või kerge remont.

OpenSpace-Photo-fotodokumentatsioon-Insta360

OpenSpace Project on meie automatiseeritud videotoode, mis võimaldab kasutajal lihtsalt nupule vajutada ja minna. Meie kliendid lähevad tavaliselt üle OpenSpace’i projektile siis, kui fotode käsitsi kinnitamine muutub liiga koormavaks kas sellepärast, et nad pildistavad sagedamini, või seetõttu, et neil on vaja suuremat ala jäädvustada.

5. Mida eelkõige silmas pidada, kui valitakse 360-kraadist kaamerat ehitusobjekti fotodokumenteerimiseks? 

Ehitusobjekti fotodokumenteerimiseks on meil vaja kvaliteetseid pilte, kerget kaamerat ja kolmemõõtmelisi rakendusliideseid, mis võimaldavad kaamerat programmiliselt konfigureerida. 

Turul saadaolevatest kaameratest sobivad ehitusalaseks fotodokumentatsiooniks kõige paremini ONE R ja ONE X2.

ROBERT SHEAR, OPENSPACE

Meie kogemuste kohaselt sobivad turul saadaolevatest kaameratest ehitusalaseks fotodokumentatsiooniks kõige paremini ONE R või ONE X2. Tegelikult on need ka ainsad kaamerad, mida me oma videohõive lahenduse jaoks soovitame.

OpenSpace-fotodokumenteerimine-Insta360

6. Miks peaksid ettevõtted valima just OpenSpace’i? Mis eristab seda teistest lahendustest?

OpenSpace muudab fotodokumenteerimise ja kaugtöö uskumatult lihtsaks. Tööobjektil fotode tegemiseks on sõna otseses mõttes olemas kümneid erinevaid võimalusi. Kuid just praegusel ajal, kui kehtivad Covidist tulenevad piirangud, ei saa meeskonnad oma töökohal läbiproovimata tehnoloogiaga maadelda ega päevade kaupa fotode kättesaamist oodata. OpenSpace võimaldab KÕIGIL jäädvustada kiirusega, mis on töö pidevaks käigushoidmiseks vajalik. 

Varasemalt oleme oma blogis kirjutanud Skanska ehitusprojektist, kus kasutati Reconstract Capture rakendust. Loe sellest lähemalt siit.

Article in English.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)