Skanska projekt kasutab ehitamisel Reconstruct & Insta360 kaugseire lahendust

By in
745
Skanska projekt kasutab ehitamisel Reconstruct & Insta360 kaugseire lahendust

2020. aasta ei jää meelde mitte ainult ülemaailmse pandeemia poolest, vaid ka aastana, mil ehitustööstus võttis kiiresti kasutusele uue tehnoloogia. Et ellu jääda ja hästi edeneda, on omanikud, peatöövõtjad ja projekti osanikud võtnud kasutusele ehituse kaugseire. Praegusel ajal on ehituse kaugseire pigem hädavajalik funktsioon kui tõdemus, et on jah päris tore sellist asja omada.

Rootsis Göteborgis asuva Citygate’i ehitusobjekti kulisside taga on ehituse kaugseire tehnoloogia täielikult näha. Skanska, maailma suuruselt viies ehitusettevõte, kasutab 200 miljoni dollari suuruse projekti ehituse jälgimiseks Insta360 kaameraid ja Reconstruct® Capture rakendust. Järgmisel aastal valmiv Citygate on Põhjamaade kõrgeim kontorihoone. Büroohoonel saab olema nii WELL-sertifikaat, ülemaailmne hooneid puudutav raamistik inimeste tervise parendamiseks kui ka LEED-sertifikaat (Leadership in Energy & Environmental Design). Sertifikaadi saamiseks peab hoone vastama mitmetele nõuetele, mis on seotud õhukvaliteedi, valgustuse ja muuga. Reconstructi ja Insta360 integreeritud lahenduse abil saavad asjaomased pooled jälgida ehituse edenemist nüüd distantsilt ja veenduda, et järgitakse kõiki standardeid.

Miks on ehituse kaugseire oluline? 

Ehituse kaugseire lahendused võimaldavad ehitusmeeskondadel ja otsustajatel jälgida projekti kulgu oma kodus või kontoris

Visuaalse juhtimiskeskusena võimaldab Reconstruct projektiosalistel mõista ja mõõta seda, mis seal on, mitte seda, mis seal peaks olema. Kaugseire abil saavad projektimeeskonnad parandada omavahelist suhtlemist, jälgida edusammude vastavust ajakavale ja kontrollida kvaliteeti, et hoida projekte graafikus ja eelarve piires.

Kaugseire-abil-saavad-projektimeeskonnad-parandada-omavahelist-suhtlemist

Tööde edenemise kaugseireks jäädvustavad projektimeeskonnad objektide tegelikku seisundit 360 kraadi kaameratega. Seejärel saavad nad genereerida 2D- ja 3D-reaalsusmudeleid ning võrrelda neid projektiga, et kindlustada kvaliteet ja edasiminek. 

Kuidas kasutab Skanska ehituse kaugseiret Põhjamaade kõrgeima büroohoone ehitamisel

Põhjamaade kõrgeima büroohoonena saab Citygate olema 36-korruseline, mis annab kõrguseks 144 meetrit ja kus on rendipinda ​ligikaudu 42 000 ruutmeetrit.

Põhjamaade-kõrgeima-büroohoonena-saab-Citygate-Göteborg
Joonis 1. Põhjamaade kõrgeim büroohoone Citygate, mida ehitab Skanska Rootsis Göteborgis. Skanska kasutab ehituse kaugseireks Reconstructi ja Insta360 ühendust. 

Ehitusobjektil kasutab Skanska Insta360 kaameraid (ONE X või ONE R) ning staatiliste ja 360° fotode ja videote dokumenteerimiseks organiseeritud töövoo loomisel rakendust Reconstruct® Capture. Nad lihtsalt jalutavad kaameraga ehitusplatsil ringi, tehes fotosid ja videoid nii sees kui ka väljas.

Seejärel teisendab Reconstruct need 360° fotod ja videod 2D korruseplaanideks ja 3D reaalsusmudeliteks. Samuti kaardistab rakendus reaalseid korruseplaane ja mudeleid vastavalt 2D ja 3D kujul nii, et Skanska meeskond saab kvaliteeti ja edusamme jälgida distantsilt.

Kaameraga objektil ringi liikudes jälgib Reconstruct ka Insta360 kaamera liikumistrajektoori vastavalt korruseplaanidele. Skanska saab seda tagasisidet kasutada oma visuaalse dokumentatsiooni täpsuse ja terviklikkuse parandamiseks. Vajaduse korral saavad objekti töötajad 360° pilte 2D korruseplaanidele ka käsitsi kinnitada ja neid kohe projekti teiste osalistega jagada.

Reconstruct-integreerib-Insta360-pilte-ja-videoid,-et-täiustada-ehituse kaugseire-kogemust-mõõdetava-tänava-ja-linnulennuvaatega.
Joonis 2. Citygate projekti pooleliolevate tööde olek seisuga 20. november 2020. Reconstruct integreerib Insta360 pilte ja videoid, et täiustada ehituse kaugseire kogemust mõõdetava tänava- ja linnulennuvaatega. 

Mis kasu on Skanskal Reconstructi ja Insta360 ühendamisest?

Reconstructi ja Insta360 lahenduse abil suudab Skanska tagada kvaliteeti, jälgida tööde edenemist ja lahendada probleemid enne, kui on liiga hilja. Võrreldes omavahel seda, mis seal on ja mis seal peaks olema, saab Skansa ajakavasid ajakohastada ja paremaid otsuseid langetada. 

mõõta-Insta360-piltidelt-3D-kaugust,-mahtu-ja-nurki-ning-neid-projektimudeliga-
võrrelda
Joonis 3. „Mis seal on“ vs. „mis seal peaks olema“ nii välis- kui ka sisekeskkonna jaoks. Kasutaja võib klõpsata mis tahes kahel pikslil ja mõõta Insta360 piltidelt 3D kaugust, mahtu ja nurki ning neid projektimudeliga võrrelda.
Reconstruct-ühitab-3D-projektimudelid-360°-piltide-ja-Insta360-abil-tehtud-videotega-nii,-et-objekti-töökvaliteeti-ja-edusamme-saab-mõõta-ja-jälgida-distantsilt

Joonis 4. Reconstruct ühitab 3D projektimudelid 360° piltide ja Insta360 abil tehtud videotega nii, et objekti töökvaliteeti ja edusamme saab mõõta ja jälgida distantsilt. 

Skanska digitaalse innovatsiooni juht Henrik Ljungberg räägib sellest, kuidas Reconstruct ja Insta360 ühildamine tõstab Skanska väärtust ja tõhusust. 

„Rakenduse Reconstruct Capture kasutamisel avaneb struktureeritud töövoo potentsiaal foto-, video- ja 360-video dokumentatsiooni koostamisel. Kogu ehitusetapi vältel on võimalik koguda andmeid, mida saab kasutada väärtuse ja tõhususe suurendamiseks paljudes valdkondades. Lisaks muidugi ohutus, kvaliteet ja edusammud, eriti kõigi seotud pooltega suhtlemisel. Avastame peaaegu iga päev uusi stsenaariume, kuidas me saame rakenduse Reconstruct Capture abil organiseeritud moel jäädvustatud fotosid kasutada. On tõepoolest hämmastav, et nii lihtne lahendus võib anda nii palju väärtust nii paljudes valdkondades,” sõnas Ljungberg.

HENRIK-LJUNGBERG

„Avastame peaaegu iga päev uusi stsenaariume, kuidas me saame rakenduse Reconstruct Capture abil organiseeritud moel jäädvustatud fotosid kasutada.“

HENRIK LJUNGBERG, SKANSKA DIGITAALSE INNOVATSIOONI JUHT

Kuidas kasutada Insta360 kaamerat koos rakendusega Reconstruct Capture

Te saate nende ühildamisest kasu lõigata kolme lihtsa sammu abil. 

  1. Laadige Apple‘i App Store’ist või Google Play poest alla Reconstruct Capture rakendus.
  2. Ühendage rakendusega oma Insta360 kaamera.
  3. Jäädvustage 360° pilte ja videoid nii sise- kui ka välisruumides.
Väliinsener-kasutab-Citygate'i-projekti-käigus-Reconstruct-Capture-rakendust,-samal-ajal-on-tema-kiivri-külge-paigaldatud-Insta360-ONE X.
Capture-rakendus-jälitab-väliinseneri-jäädvustatud-asukohti-reaalajas-vastavalt-korruseplaanile.-Ühendatud-Insta360-kaameraga-salvestatud-videod-muundatakse-mõõdetavaks-tänavavaateks.-360°-videost-luuakse-ka-2D-korruseplaan,-mida-kasutatakse-kasutaja-navigeerimiseks

Kas Reconstructi ja Insta360 kasutamiseks on vaja Capture rakendust?

Ei, Reconstructi ja Insta360 kasutamiseks ning sellest kasu saamiseks ei ole Capture rakendust vaja kasutada. Meeskonnaliikmed võivad Insta360 kaameraga Insta360 rakendust kasutades video teha ja selle Reconstructi üles laadida. Reconstruct kaardistab nii sise- kui ka välisruumid Insta360 videoid kasutades 3D ja 2D kujul automaatselt.

Insta360 natiivseid failivorminguid saate üles laadida ka Reconstructi veebipõhisesse andmehaldusesse. Andmehaldussüsteem töötleb neid natiivses failivormingus videoid pilves ning teisendab need 3D kujul ja mõõdetavateks tänavavaadeteks.

360°-videod-on-jäädvustatud-Skanska-Citygate‘i-projekti-käigus-kiivri-külge-paigaldatud-Insta360-ONE-X-kaameraga.-Mõõdetavat-tänavavaate-navigeerimiskeskkonda-pakub-Reconstruct-tavaliste-veebibrauserite-kaudu.

Joonis 6. 360° videod on jäädvustatud Skanska Citygate‘i projekti käigus kiivri külge paigaldatud Insta360 ONE X kaameraga. Mõõdetavat tänavavaate navigeerimiskeskkonda pakub Reconstruct tavaliste veebibrauserite kaudu.

Soovitame lugeda lisaks artiklit ehitusfotode dokumenteerimise teemal.

Article in English .

54321
(0 votes. Average 0 of 5)