Virtuaalreaalne tuletõrjeõppus on ohutu ja praktiline õppevahend

By in
994
Virtuaalreaalne tuletõrjeõppus on ohutu ja praktiline õppevahend

USA tuletõrjeteenistuse andmetel kaotas 109 tuletõrjujat aastatel 2008 kuni 2019 vigastuste tõttu õppuse käigus elu.

Traditsioonilisel tuletõrjujate õppusel süüdatakse sageli tõeline tulekahju, mis on küll kontrollitud, kuid siiski ohtlik ning võib põhjustada vigastusi ja olla isegi surmav. Tulekahjust eraldub atmosfääri ka suitsu ja saasteaineid, mis mõjutavad läheduses asuva piirkonna õhukvaliteeti. Lisaks on vaja iga uue õppuse jaoks süüdata uus tulekahju. 

Virtuaalreaalne tuletõrjeõppus on ohutu ja praktiline lisa traditsioonilistele õppusele. Vaid ühe filmitud VR-stsenaariumi abil saavad koolitatavad sama õppust korduvalt vaadata turvalises, kuid siiski kolmemõõtmelises keskkonnas. Üks Suurbritannia virtuaalreaalse tuletõrjeõppuse juhtagentuure on Reality In Virtual Reality (RiVR). Nende VR-koolituslahendus RiVR Link on klassiruumi jaoks mõeldud kompaktne lahendus, mis on varustatud VR-peakomplekti, ruuteri ja sülearvutiga, ning võimaldab virtuaalreaalset koolitust kogu maailmas. Intervjueerisime RiVR videotootmise juhti Scott Gibsonit, et ta jagaks oma arvamust virtuaalreaalse tuletõrjeõppuse eeliste kohta.

1. Miks te arvate, et virtuaalreaalne tuletõrjeõppus on selle valdkonna jaoks hea lahendus?

Meie virtuaalreaalne tuletõrjeõppus võimaldab tulekahju uurijatel koolitatavatele näidata, kuidas tulekahju tekkis ja kuidas põleng aja jooksul areneb. 

Lahenduses kasutatakse meie ettevõtte 6-DoF fotorealistliku tulekahjujuurdluse paketti, millele on lisatud tõelised 360-kraadised videomaterjalid tegelikest põlengutest. See on väga tulemuslik korduskasutatav ja kulutõhus õppevahend, sest väheneb vajadus uute põlengute stsenaariumide koostamise järele.

Virtuaalreaalne-tuletõrjeõppus-on-ohutu-ja-praktiline-õppevahend

Virtuaalreaalne õppus on kasulik ka keskkonnale. Vähem hooneid põletades eraldub atmosfääri vähem gaase. Tuletõrje jaoks on see suurepärane, sest õppust saab kasutada kõikjal ja hoonete põletamisega võrreldes palju madalamate kuludega.

2. Mis on RiVR Linki õppuse puhul ainulaadne võrreldes teiste olemasolevate võimalustega?

RiVR Link on kõik-ühes sünkroonitud lahendus, mis võimaldab kõikidel osalejatel Linki komplekti kuuluva 3-DoF-peakomplekti abil vaadata 360-kraadist sisu üheaegselt. Koolitajad saavad kasutada tahvelarvutit, mida kasutatakse õppuse juhtimiseks ning pliiatsi või kujundite abil on võimalik pildile joonistada ja märkusi lisada. 

RiVR Linki eristab teistest lahendustest kaugseansside käivitamise võime kõikjalt, kus on stabiilne WiFi-ühendus.Koolitatavad (kes võivad oma kodus diivanil istuda) tuuakse virtuaalsesse loengusse. Koolitaja kuvatakse veebikaamera kaudu eesoleval ekraanil ning tema kõrval on suur ekraan 2D-esitluste tegemiseks. 

Virtuaalreaalne-tuletõrjeõppus-on-ohutu-ja-praktiline-õppevahend-RiVR

Koolitaja saab viia osalejad 360-sfääri, kus toimub virtuaalreaalne õpe. Seansside hõlbustamiseks on olemas ka kõnelemise funktsioon, mis lubab koolitajal osalejatega suhelda ning kõikidest aruteludest osa võtta. 

3. Milline on virtuaalreaalse tuletõrjeõppe loomise protsess?

Kontrollitud põlengus eralduva kuumuse tõttu kasutame tules odavamaid ühekordseid kaameraid ja hiljem võtame SD-kaardid neist välja. Seejärel kasutame väljas Insta360 Pro 2 kaamerat, et anda üksikasjalik ülevaade tuletõrjeprotseduuridest, mida kasutatakse leekidega võitlemisel. Vaatajatele on võimalik valida mitme vaatenurga vahel.

Virtuaalreaalne-tuletõrjeõppus-on-ohutu-ja-praktiline-õppevahend-Insta360

Järeltootmises on tihti suurem osa meie tööst platvormide, inimeste ja muude objektide stseenidest eemaldamine ning stabiliseerimine, värvide sobitamine ja töötlemine. Insta360 Pro 2 kõrge eraldusvõime ja bitikiirus aitavad renderdada mitmeid VFX-kaadreid algse video täpsust kaotamata. Seejärel on failid lõpliku montaaži toimetamiseks valmis ning väljundfail vähendatakse 4K-ristkülikukujuliseks.

Insta360 Pro 2 kõrge eraldusvõime ja bitikiirus aitavad renderdada mitmeid VFX-kaadreid algse video täpsust kaotamata. SCOTT GIBSON, RIVR

Lõplikud failid edastatakse meie arendusmeeskonnale, kes integreerib eksporditud sisu tulekahju juurdluse koolitustarkvarapakettidesse. Klientide eraldiseisvate 360-projektide jaoks laadime lõplikud failid üles otse RiVR Linki komplektidesse. Pärast seda jaotame komplektid kliendile, et nad saaksid alustada õppusi täielikult sünkroonitud mitme peakomplektiga lahendusega.

4. Mida te ootate VR-kaameralt?

Insta360 Pro 2 on kuue objektiivi ja suure andmeedastuskiiruse tõttu ülimalt selge ja detailne. Pidevalt edasiareneval 360-peakomplektide turul muutuvad meie ja meie partnerite, sealhulgas Pico Interactive’i HMD-ekraanid aina teravamaks ja sisaldavad üha rohkem piksleid. 8K-pildistamist võimaldava kaamera kasutamine muudab meie projektid kliendi jaoks tulevikukindlaks ja pakub tarbijatele sisust võimalikult teravat pilti.

Insta360 Pro 2 on kindla kvaliteediga vastupidav kaamera. SCOTT GIBSON, RIVR

Insta360 Pro 2 on ka kindla kvaliteediga vastupidav kaamera. See on oluline, kui filmitakse erinevates keskkondades, kus ei ole võimalik kliimaolusid kontrollida.

Insta360 Pro 2 sisseehitatud 9-teljeline FlowState-stabiliseerija võimaldab sujuvama pildi saamiseks kasutada güroskoobi andmeid otse kaamerast ilma kolmandate osapoolte tarkvarata.

5. Kuidas kasutavad tuletõrjeteenused virtuaalreaalset tuletõrjeõppust? 

Oleme viimase paari aasta jooksul võtnud osa paljudest messidest kogu maailmas, USA-st Euroopani, ja tutvustanud oma tooteid tuhandetele inimestele. Näitame jätkuvas koostöös Clarion Eventsiga oma tootevalikut sageli sündmustel, milles keskendutakse hädaabiteenistustele, sõjaväele ja valitsusele. 

Virtuaalreaalne-tuletõrjeõppus-on-ohutu-ja-praktiline-õppevahend

Selle aja jooksul oleme kohanud kõikjal tuletõrjujaid, kelle sõnul on meie lahendused täpsed ja tõhusad ning pakuvad samasugust lihasmälu ja õpitulemusi kui traditsioonilised õppused.Virtuaalreaalsed tuletõrjeõppuste lahendused sillutavad teed tulevikuõppustele. RiVR Linki uus lahendus annab koroonajärgses maailmas võimaluse töötajate ja koolitatavate koondamiseks ühte ruumi nii, et see füüsiliselt vajalik ei olegi.

Article in English.

Soovite olla kursis Insta360 lugudega? Jälgige meie blogi. Vaadake viimaseid uudiseid ja võtke osa arutelust, liitudes Insta360 kasutajagrupiga või registreerudes meie uudiskirja saajaks.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)