Teade - tegevused, mida saad teha lauskarantiinis

By in
1182
Teade - tegevused, mida saad teha lauskarantiinis

COVID-19 viiruse olukord areneb jätkuvalt iga päev. Paljud meie kliendid ülemaailma on kaotanud normaalsuse ja isoleeruvad praegu kodus. Soome valitsus otsustas koroonaviiruse leviku tõkestamiseks isoleerida Helsingi ja Uusimaa regioonid. Siseminister Mart Helme sõnul Eesti valitsus on otsustanud isoleerida vaid saared ja ülejäänud riiki vaadatakse tervikuna. Peaminister Jüri Ratas kutsus üles kõiki inimesi täitma valitsuse korraldust viibida avalikus kohas üksi või kahekesi ning teistest inimestest kahe meetri kaugusel. Kui inimesed reegleid ei järgi, võib valitsus otsustada kehtestada koroonaviiruse leviku tõkestamiseks lauskarantiini.

Kuigi lauskarantiini ajal on oluline hoolitseda oma füüsilise tervise eest, on oluline ka, et me ei unustaks ka oma vaimset tervist. Päevakavast kinni hoidmine ja rutiini arendamine aitab sul uue normaalsega kohaneda.

Veendu, et oled kursis kohalike nõuannetega, väldi ebausaldusväärsetest allikatest pärit uudiseid.

Juhuks, kui peaksime Eestis lauskarantiini minema, siis Brinno aitab oma klientidel uue eluga kohaneda. Brinno on loonud koduste tegevuste veebiressursi, mida saavad nii täiskasvanud kui ka lapsed enda Brinno kaamera abil salvestada.

Tegevused, mida teha lauskarantiinis:

Brinnoga küpsetamine
Kas vajad köögis inspiratsiooni? Kaneelisai vahtra siirupi ja pähklitega pole mitte ainult maitsev, vaid ka hõlpsasti valmistatav.

Uute küpsetusretseptide proovimine köögis on suurepärane viis pereliikmetega sidemete loomiseks ja selle tulemuseks on tavaliselt maitsvad maitsed! Soovime sinuga jagada kahte hõrgutavat retsepti, mida on lihtne valmistada ja milles kasutatakse tavalisi sahvri koostisosi.

Soojad kaneelisaiad jahedal kevadhommikul viivad keele alla. Seda retsepti on lihtne järgida ja see on täiuslik tegevus, et hoida sind või sinu lapsi kogu hommiku hõivatud. Parim osa selle retsepti kohta on see, et kõigi oma kaneelisaiade korraga küpsetamise asemel võite osad tainast keerised külmutada, et saaksid neid hiljem küpsetada!

Timelapse’i seadistamine

Kogu küpsetusprotsessi filmimiseks soovitame kasutada järgmisi sätteid:
CaptureMode: Timelapse
CaptureInterval: 3 s
Scene: DayMode

Need seaded võimaldavad sul kogu küpsetusprotsessi väga detailselt jäädvustada. Ära karda oma seadeid loovalt muuta. Katseta stop-motion funktsiooni koogi näiliselt ise valmimiseks või step-video funktsiooni, et tutvustada lühidalt ja põgusalt retsepti iga etappi.

Är unusta jagada oma videoid Brinno kogukonnaga, kasutades selleks #brinno ja #selfisolatewithbrinno.

Taimede kasvatamine köögijääkidest

Plaanid teha algust oma aiaga? Meie köökides on mitmeid köögivilju ja puuvilju, mida saab kasutada lõbusateks ja hõlpsasti kasvatamise katseteks. Kõiki neid taimi saab oma köögiaknal kasvatada ja nendest saab teha fantastilisi timelapse videoid.

Avokaado
Avokaado kasvatamiseks on vaja vaid seemet, tassi vett ja mõnda hambaorki. Koorige seemne pruun nahk maha ja torgake seemnesse kolm hambaorki, et see asetada veega klaasi ülaosasse. Veendu, et seemne terav ots oleks vees allapoole suunatud. Iga paari päeva tagant lisa topsi vett. Umbes mõne nädala pärast hakkavad juured ilmuma ja lõpuks hakkab beebipuu tipust välja kasvama. Üksikasjalik videoõpetus avokaadopuu nullist kasvatamise kohta leaid siit.

Ananass
Ananassi jaoks pead viljapead eemaldama ja seejärel koorima alumise otsa lehed. Puhastamisega aitad kaasa ananassijuurte kasvu kiirendamisele. Pane ananassipea veeklaasi, veendu, et ainult ananassipea alumine osa puutub kokku veega. Veendu, et sinu ananass asetseks valgusküllases kohas. Vaheta vett iga paari päeva tagant. Mõne päeva pärast peaksid nägema juurestiku moodustumist. Enne pea mulda asetamist oota umbes 3 nädalat, et sinu taimel oleks piisavalt hea juurestik. Vaata näpunäiteid oma ananassi kasvatamiseks siit.

Timelapse seaded
Parima timelapse jäädvustamiseks soovitame üles seada valguskasti, et saaksid jäädvustada ühtlase valgusega videot. Kui see pole võimalik, on parim viis kasutada oma kaamera timelapse seadeid nii, et see filmiks ainult päevasel ajal.
CaptureMode: Time Lapse
CaptureInterval: 30 minutit
Scene: TwilightMode

Taimi, mida kasvatada, on palju rohkem, näiteks tomatid, sibul, kurk ja porgandid! Ole loominguline ja võid isegi väikese võistluse pereliikmetega luua. Ära unusta jagada oma videoid Brinno kogukonnaga, kasutades hastage: #brinno ja #selfisolatewithbrinno.

DIY seebi valmistamine – külmpressimeetod

Käte ja keha värskendamiseks ja puhastamiseks kasutame seepi hommikust õhtuni iga päev. Kuid kas keegi teist teab, mis seep täpselt on? Ja kuidas see kaitseb meid viiruste nagu koronaviirus saamise eest?

Seep on soolaühend, mis tekib keemilises reaktsioonis, mille põhjustab õlide ja rasvade segamine tugeva leeliselise lahusega.

Pandeemia ajal on seep üks parimaid kaitsevahendeid kahjulike haiguste, viiruste ja bakterite vastu. Sellised viirused nagu COVID-19 on valmistatud valkudest ja rasvadest, nii et kui te ainult veega loputate, jäävad need nahale kinni. Seep tõmbab viiruse laiali ja seejärel loputatakse lagunenud viirus veega lihtsa kanalisatsiooni. Viiruse täielikuks lagunemiseks peate seda vähemalt 20 sekundit seebiga nühkima. Vox pani kokku vahva õppevideo, milles selgitatakse, kuidas seep tapab koronaviiruse.

Kuidas kodus ise seepi valmistada?

Enne seebi valmistamisse sukeldumist soovitame sul vaadata õpetust. Sul on vaja kokkupuutuda leelisega, mis on kemikaal, mis võib sind kahjustada, kui seda õigesti ei käsitse. Ohutuse põhitõdede saamiseks tutvu Elly sissejuhatuva videoga seebi valmistamisest.

Ta soovitab seebi valmistamiseks kasutada oliivi-, avokaado-, riisi- ja kookosõlisid. Kui oled pisut kogenenum, võid hakata katsetama erinevaid õlisid ja lõhnaaineid.

Elly pani kokku suurepärase ja hõlpsasti jälgitava õppevideo lavendli külmpressitud seebiribade valmistamisest. Tema esitatud seebiretsept on väga sarnane sellele järgneva timelapse videoga.

Timelapse video seebi valmistamisest

Mõni kuu tagasi tuli Brinno kontorisse üks käsitööline, kes valmistab seepi. Ta soovis filmida seebi valmistamise protsessi mõne TLC2000 kaamera abil. Loodame, et saad inspiratsiooni proovida seebi valmistamist või muid isetegevusi (DIY).

Seebivalmistamise timelapse video salvestamiseks soovitame:
CaptureMode: Time Lapse
CaptureInterval: ASAP
Scene: Day

Röövikust koini: metamorfoosi jäädvustamine timelapse videona

Kevad on saabunud ja aeglaselt muutuvad meie aiad hallist ja pruunist rohekaks. Kodus teostatav teaduseksperiment, mis on lõbus igas vanuses eksperimenteerijale, on koide, nagu siidiusside või liblikate, kasvatamine siseruumides.

Proovi erinevaid isetegemise (DIY) võimalusi, näiteks terraariumi, ämbrite või plastikust elupaikade / lemmikloomapidajate kasutamist. Röövik vajab mulgimiseks palju värskeid lehti. Eric Carle ei liialdanud, kui ta kirjutas “The Very Hungry Caterpillar”, siis üllatate, kui palju nad söövad!

Rööviku ja koi elutsükkel

Rööviku ja koi elus on neli etappi. Igas etapis kuluv aeg varieerub sõltuvalt liigist ja igast putukast. Keskmiselt on iga etapi kestus: muna (3–4 päeva), röövik (10–14 päeva), Chrysalis ehk nukk (10–14 päeva), täiskasvanu (2–5 nädalat).

Allikas: Paul Mirocha Designs

Kui sinu koi või liblikas on kookonist välja tulnud, on oluline ta loodusesse lasta, et ta saaks jätkata oma loomulikku elutsüklit. Koid ja liblikad ei ela vangistuses hästi, hoides teda kinni lühendad tema eluiga.

Kurb vaadata, kuidas ta ära lendab? Muuda see rõõmsaks sündmuseks, korraldades oma väikesele sõbrale pisikese lahkumispeo!

Timelapse video seaded

Parima timelapse video salvestamiseks peaksid muutma oma kaamera sätteid sõltuvalt metamorfoosi staadiumist.

Selle video tegemiseks kasutasime järgmisi seadistusi:
1. Röövik
Capture Mode: Timelapse
Capture Interval: 10s
Scene: Twilight

2. Nukk (kookonis)
Capture Mode: Timelapse
Capture Interval: 30s
Scene: Twilight

3. Täiskasvanu (kookonist väljub täielikult välja arenenud koi)
Capture Mode: Timelapse
Capture Interval: ASAP
Scene: Daylight

Kas oled proovinud kodus liblikat ja koid kasvatada? Ära unusta jagada oma videoid kasutades hashtage: #brinno ja #selfisolatewithbrinno.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)