Mõned võtted koerte pildistamiseks

By in
712

Tekst ja pildid: Margus Merima

Koerad on meie parimad sõbrad ning lisaks väga atraktiivsed modellid. Õigete pildistamisvõtetega on võimalik saada väga emotsionaalseid pilte, mis iga koeraomaniku heldima paneb.

Eelkõige tuleks valida sobiv tehnika koerte pildistamiseks. Siin on kaks märksõna – kiirus ja suumi ulatus.

Kaamera peab suutma kiiresti teravustada ning mida kiirem sarivõte, seda suurem võimalus on liikuvat koera õigel hetkel tabada. Pikk suum on seepärast oluline, et olla koertest piisaval distantsil. See võimaldab fotograafil jääda koerte huviorbiidist välja ning jätab võimaluse pildistada koera tema loomuliku tegevuse käigus.

Kaamerateks sobivad peegelkaamerad mille teravustamine ja sarivõte on kiired. Lipulaev D5 oleks ideaalne, kuid selle hinnaklass on koerasõbrale enamasti liialt kõrge. Seepärast on väga hea valik D500. Tegemist on poolkaader e. DX kaameraga, kuid paljud detailid pärinevad sellel kaameral tema suuremalt vennalt D5-lt. Kiirus on kaamera l suurepärane ja sarivõte 10 kaadrit sekundis on piisav. Objektiiviks sobivad eelkõige fookuskaugusega üle 200mm torud. Suurepärane valik on Nikkor 200-500mm f/5.6 objektiiv. D500 kaamera ISOtaluvus on nii hea, et pole mingit põhjust muretseda ava 5.6 pärast.

 

  • Kindlasti pildistada koeri madalalt, nende enda kõrguselt (so. istudes, kükitades, käpuli või lamades);
  • Soovitavalt pildistada kaugelt, et nad toimetaksid oma tavalisi asju ja ei paneks pildistajat tähele;
  • Valida selline ava, et taust jääks parajalt udune ja koer tuleks esile;
  • Valgusega on nii ja naa – muidu on ju parem kui eredat päikest ei ole, aga näiteks mustad koerad tulevad ereda päikesega jälle paremini esile.

Alati on põnevam pildistada tegevusi ja liikumist (mäng, ujumine, talvel lumes hullamine, vms.), aga siis on tõesti vaja head kaamerat ja optikat (kiire säriaeg, hea teravustamine, jne.). Aga portreed on ka muidugi toredad.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply