Nikon D7500 kaameraga lahingusse

By in
570

Võidupüha ajal korraldas kaitseliidu Raplamaa Malev Raikküla vallas Kabalas näidislahingu. Pildistasime näidislahingut esimest korda uue Nikon D7500 kaameraga koos objektiiviga 18-140mm VR. Milline mulje jäi?

Esimesena hakkab silma väga kiire ja täpne autofookus. Varjemustrites riietusega sõdurid tabati ka kiirel liikumisel. Lisaks annab kiire liikumise õige momendi tabamiseks kiire sarivõte, mis lubab mälupuhvrisse pildistada kuni 100 võtet. Mulje jääb nagu pildistaksid profikaameraga. Kaamera reageerib kiiresti ja ei vaja hingetõmbeaega. Autofookuse jälgiv funktsioon töötas ka laitmatult. Camouflage riietus ja mets taustaks, ei ole kergesti jälgitav, kuid sensor reageeris täpselt ja ei eksinud kordagi. 51 punktiline autofookussüsteem võimaldan teravustamispunkti suures osas liigutada, kuid punktid ei asu nii servast servani nagu see on D500 puhul.

Ergonoomiliselt istub kaamera pihku hästi. Eks ümber harjumist vajavad mõned nupud (ISO nupp on nüüd kohe päästiku kõrval). Madalate võttenurkade pildistamine on mugav, sest kallutatav ekraan ja puutetundlikkuse funktsiooni lisamine teeb kaadri jälgimise ning teravuspunkti määramise otse ekraanilt väga lihtsaks.

Kahjuks ei olnud veel võimalik analüüsida RAW failide võimekust. Selle artikli kirjutamise hetkel ei omanud digitaalsed pilditöötlusprogrammid vastavaid uuendusi. Seepärast räägime ISO võimekusest ja faili dünaamilisest ulatusest järgmises artiklis.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply