Nikkor AF-S 58mm f/1.4G on objektiiv fotograafile kes soovib eristuda.

By in
463

Tekst ja fotod: Jurijs Vahrusevs

Meik: Valeria Duma

Modell: Elizabeth Fjodorova

 

Jäädvustada hetked täpselt sellisena, nagu Sa neid näed!

See on peaaegu iga fotograafi eesmärk. Hiljem võib fotosid ka digitaalselt töödelda, kuid peamine väljakutse seisneb alati oodatud tulemuse saamises juba pildistamise ajal.

Paljude uustulnukate jaoks on fotograafia kõige raskemaks osaks  läbi objektiivi pildi nägemine. See on nii sellepärast, et objektiiv muudab seda kujutist, võrreldes sellega, mida näed oma silmade läbi. Selle mõistmine ja sellest tulenevalt erinevate fookuskauguste kohaldamine on vast üks keerukamaid asju fotograafias. Kuid on olemas üks lihtne otsetee fotograafiks saamisel. Teadlased on välja arvutanud, et tavaline inimsilm näeb asju sarnaselt nagu läbi 45-60mm fookuskaugusega objektiivi. See vahemik tuletati katsetades seda fookuskaugust erinevate kaamerate ja lõikefaktoritega sensoriga. 

Igal tootjal on pakkuda 50mm normaalobjektiiv neile, kes alles alustavad fotograafias. Need on soodsad, lihtsa ehitusega ja kvaliteetsed, just sellised, mida Sa kasutad sageli ja palju aastaid. Kuid Nikonil on veelgi parem alternatiiv. Hämmastav Nikkor AF-S 58mm f/1.4G. See loodi ideaalsete portreede tegemiseks. Kui Sa leiad, et Sinu 50mm-ne on hea objektiiv, siis 58mm-ne on midagi täiesti erilist. Autofookus on kiire ja väga täpne. Lihtsalt teravusta, kadreeri ja pildista. Enam ei ole vaja topeltvajutust selleks, et aru saada, ega autofookus ei ole eksinud. Sellel objektiivil on suurepärane bokeh efekt. Kui Sa kasutad ava suurusel f/5,6 või suurem, siis märkad, et taust on väga meeldival viisil udustatud. Sellele on teaduslik seletus, kuid ainult kõige suuremad pedandid laskuvad siin detailidesse. Enamike fotograafide jaoks on tulemus nii meeldiv, et keegi ei tahagi teada, kuidas see maagiline trikk saavutatakse.

Kuid ka objektiivi välimus on oluline. Kui Sa näed, milline see objektiiv on kaamera küljes, siis Sa mõistad, et see ei ole keskpärane objektiiv keskpärasele fotograafile. Esilääts on suur ja asub ja sügaval varjuki all. Objektiiv ei ole väga raske, täiesti piisav hoidmise ja käsitlemise jaoks. Tüdrukutele see meeldiks, kuna objektiivide raskus oleks nende õrnadele kätele mõeldes kindlasti üheks probleemiks. Teine ja kõige olulisem asi, mida objektiivi juures märkad, on kujutise moonutuste puudumine. Kui Sa paned kaamera oma silmade ette ja võtad selle ära, siis Sa ei märka erinevust. See, mida Sa näed, on see, mida Sa saad. Pea meeles, et kui on vaja teha lähifoto, siis Sa pead objektile väga lähedal olema. Võta seda kui eelist saada tuttavaks inimesega, kellega Sa koos töötad.

Nikon disainis selle objektiivi fotogaaridele, kes tahavad eristuda. Võttes veel arvesse hinda, siis saab selle nägemine ilmselt olema harv juhus. Mis teeb selle veelgi hinnatumaks. Ja see paneb veelgi austama neid fotograafe, kellel see on.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply