Nikkor AF-S 200-500mm f/5.6 VR

By in
553

Kaameraid ja objektiive toodetakse nii palju, et isegi suuremal fotohuvilisel on raske kätt pulsil hoida. Pole mingi ime, kui mõni väärt vidin kahe silma vahele jääb. Nikoni uus ja võimas telezuum on üks neist, millele tasub tähelepanu pöörata, sest teatud põhjusel on see ainulaadne omasuguste seas.

Võimsa teleobjektiivi kasutusala on lai. Üks kindel valdkond on näiteks linnud. Tiivuliste jaoks pole ükski toru liiga pikk. Paraku on nii, et mida pikem toru, seda rasvasem hind. Väga paljudel loodusfotograafidel jäävadki ägedad linnupildid vaid unistuseks, sest kvaliteetsed teleobjektiivid on üle mõistuse kallid. 

Nikkor 200-400 f4          6 999.-
Nikkor 400 f2,8            11 999.-
Nikkor 500 f4               10 500.-
Nikkor 600 f4               12 500.- 

Uhh, kes neid osta jõuaks? Ainult proffid. Tõsisem harrastaja, kui ta ei aja just mingit graanuliäri, peab ägedatest kotkapiltidest suu puhtaks pühkima. Turul liigub ka odavamat kraami, aga säästukad reeglina midagi asjad ei ole. Pigem olgu see kotkapilt olemata kui udune. Hinna ja kvaliteedi suhet fotograafias (kui mõned erandid välja arvata) ei eksisteeri.

Kui nende supertelede hindu vaadata, siis võib öelda, et Nikkor 200-500 maksab AINULT 1699.-

Seegi summa pole väike, aga kui olla üle keskmise tõsisem fotograafiahuviline, siis selle raha jõuab kuidagi kõhu kõrvalt kokku koguda.

Nii ülim, kui viis korda kallimad ametivennad, see toru ei ole, aga on võimeline mistahes olukorrast  kvaliteetse pildi koju tooma.

Objektiiv on väga terav, kiire teravustamisega ja fantastilise pildistabilisaatoriga.

Sellise raha eest teist nii kvaliteetset teletoru Nikonile ei leia.

 

Autor: Alari Kivisaar

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply