NIKON1 J5 ON STIILNE, VÕIMEKAS JA KOMPAKTNE

By in
1001

Nikoni hübriidkaamerad on viimaste aastate jooksul usinasti huvi ja poolehoidjaid kogunud. Need, kes ei soovi piirduda selle kvaliteediga, mida suudab pakkuda mobiiltelefoni pildi- ja videokvaliteet, kuid siiski ei soovi kaasas kanda peegelkaamerat, neile on hübriidkaamera igati sobiv valik.

Millised on hübriidkaamera eelised mobiiltelefoni ja peegelkaameraga  võrreldes?

Mobiiltelefoni pildiresolutsioon on piisav mobiiltelefonis, ja internetikeskkonnas piltide vaatamiseks, kuid nauditava väljatrüki jaoks on seda ikkagi liialt vähe. Mobiiltelefoni on mugav rinnataskus kanda, aga tema käsitsemine on piiratud võimalustega: telefoni väike korpus osutub pildistamisel pigem puuduseks, telefonikaamera reageerib pika viivisega ja seadeid annab muuta piiratud ulatuses. Kui valgusküllases olukorras võib pildistamine õnnestuda, siis juba hämaras on telefoni pilt sageli ebaterav ja mürane. Optilist suumi kasutada pole võimalik, kuid alati objektist lähemale / kaugemale liikuda võimalik pole.

Peegelkaamera kahjuks hübriidkaamera ees räägib eelkõige peegelkaamera suurus. Kui täiskaadersensoriga peegelkaamera pildikvaliteet on ikkagi konkurentsitult parim, siis poolkaadersensoriga kaameratele pakub hübriidkaamera oma pildikvaliteediga juba tõsist konkurentsi.

Nikon1 J5 on hetkel värskeim hübriidkaamera mudel. Selle kaamera nii mõnigi omadus on tähelepanuväärne ja toomegi olulise siinkohal välja.

Esimesena hakkab silma stiilne ja samas praktilise kasutamismugavusega disain. Hõbe-must korpus on ikka tõeliselt nägus ning pilkupüüdev. Lisaks peb tunnistama, et ergonoomiliselt on kompsktne kaamera muutunud tunduvalt käepärasemaks, metallised nupud kaamera pealisküljel on mugavad kasutada ning ka kaamera tagaküljele on mahutatud kõik oluline. Suurele 7,5cm diagonaaliga kuni 180 kraadise kallutusega puutetundlikule ekraanile lisaks, on seadistusnuppude jaoks jäetud piisavalt ruumi ja neid on mugav käsitleda. Selfifotode armastajale on Nikon 1 J5 väga sõbralik tänu oma pööratavale ekraanile. Kui oled harjunud nutiseadme ekraanilt päästiku vajutamisega, siis tasub meelespidada, et Nikon 1 J5 ekraan on puutetundlik  ja foto jäädvustatakse hetkega, mil sõrmega katsuda fotoaparaadi ekraani. Programmiketas asub kaamera peal ning sellel on toodud välja kõik tähtis: PSAM režiimidele lisaks ka mugavad ja kiiresti kasutatavad liikuva pildi  ja loovad videorežiimid.

Sensori resolutsioon on juba 20,8 megapikslit ning ka video salvestamisel on võimalik kasutada 4K eraldusvõimet. Püsiva autofookuse režiimis suudab kaamera teha 20 kaadrit sekundis, mis ületab ka peegelkaamera sarivõtte kiiruse! Ka ISO võimekus kuni 12 800 annab võimaluse pildistada kristallselgeid pilte vähestes valgustingimustes.
Kuna kaamerasse on sisse ehitatud nii WiFi kui NFC funktsionaalsus, siis on piltide jagamine muutunud hämmastavalt kiireks ja imelihtsaks. Lisaks on võimalik oma nutiseadmeid kasutada kaamera juhtimiseks distantsilt.

Tulge kaameraga tutvuma I AM Photographer Pro Shop esindusse Tartu mnt 84a Tallinnas!

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply