Parimat kaamerat on veelgi täiustatud: Nikon tutvustab uut FX-formaadi lipulaeva, kaamerat D4S

By in
531

Nikon teavitab täna FX-formaadi 16,2-megapikslise uue lipulaeva, kaamera D4S turuletoomisest, tänu millele on professionaalid teistest sammu võrra ees.

Parimat kaamerat on veelgi täiustatud: Nikoni tunnustatud kaamera D4 järeltulijana teeb D4S erakordsel kiirusel erakordseid pilte. Laiendatud ISO-vahemik ja EXPEED 4 pilditöötlus viivad väheses valguses pildistamise täiesti uuele tasemele, tehes kaamerast D4S nii pimedas kui ka valges pildistamise meistri. Automaatse teravustamise täiustamisega on parandatud objektihõivet ja jälgimist kiirusel 11 kaadrit sekundis. Peale selle saab automaatse teravustamise ala uue, grupeeritud ala automaatse teravustamise režiimiga teravustamist palju paremini juhtida. Nikoni S-suuruses RAW-vorminguga saab pildid kiiremini võrku edastada ja 100/1000TX gigabitt-Etherneti port tagab ülikiire ühenduse. 

Dirk Jasper, Nikon Europe’i profitoodete juht, kommenteerib:

„Kaamera D4 erakordsele edule tuginedes paneb D4S paika uue jõudluse taseme. Professionaalsete fotograafide väärtuslikule tagasisidele tuginedes on Nikoni insenerid viinud ellu mitmed parandused, mis on olulised professionaalidele, kes töötavad tiheda konkurentsiga aladel, näiteks spordi-, pressi- ja loodusfotograafias, aga ka neile, kes tahavad oma töödega rohkem edasi anda. Kaamera on mõeldud suurepäraselt töötama ka kõige keerulisemates keskkondades, kuhu professionaalsed fotograafid tõenäoliselt satuvad, ja D4S tagab, et olete teistest sammu võrra ees.”

Edule tuginedes 

Ületades piire, mida D4S eelkäija oli mõeldud ületama, on kaamera ülikiire professionaalse pildistamise teerajaja. Kaamera uuendatud andur tagab erakordse pildikvaliteedi ja laiendatud ISO-vahemikku 100–25 600 saab veelgi suurendada valdkonna juhtiva ISO-sätteni 409 600 (ekvivalent). Nikoni uus EXPEED 4 pilditöötlusprotsessor viib kaamera üldise jõudluse täiesti uuele tasemele, parandades oluliselt piltide renderdamist ja ISO-jõudlust. Tõelise meistrina pimedas ja valges pildistamisel tagab D4S kõrgetasemelise lokaliseeritud müravähenduse, servade teravdamise ning toonikontrolliga suurepärased tulemused halvas ja väheses valguses, millega mitmed spordi- ning uudiste fotograafid silmitsi seisavad. ISO-sätted ega objektiiv ei mõjuta valangukiirust 11 kaadrit sekundis ja üksikasjad on teravad ning ülimalt kindlapiirilised isegi siis, kui kasutate müravähenduse filtrimist.  Sarnaselt D4-ga on kaamera D4S mõeldud tippjõudluse säilitamiseks kõige nõudlikemates tingimustes, mida keegi ette suudab kujutada. Kaamerat kaitseb vastupidav ilmastikukindel täismetallist korpus ja Nikon on lihvinud üksikasju, mis teevad käsitsemise veel mugavamaks: muudetud on nuppude paigutust ja juhtnuppude kuju, et kaamerat oleks niisketes tingimustes parem kasutada, ning lisaks on kohandatud pöidla ja keskmise sõrme tuge, et kaamerat oleks parem käes hoida.

Täisjõuga edasi: meid ei peata miski

Kaamera D4S on loodud kiirust silmas pidades. Maailmas, kus edastus- ja võrguühenduse kiirus on sama olulised kui megapikslid ja ISO-sätted, on kaameral D4S kõik parimad funktsioonid. Automaatse teravustamise jälgimise kiirus on kasvanud 10 kaadrilt sekundis 11-le, mis teeb kaamerast D4S kõige kiirema automaatse teravustamisega peegelkaamera Nikoni ajaloos. Kaameral on 100/1000TX-i gigabitt-Etherneti port ja S-suuruses RAW-vormingu valik piltide kiiremaks edastamiseks. Kui millisekundid on olulised, annab katiku 42 ms viivitus üliolulise eelise, võimaldades pilte vaid hetkega teha. Täiesti uus katik ja peeglimehhanism vähendavad peegli põrkumist, mis tagab pildiotsijas stabiilse pildi, mis lülitub kiiresti pildistades välja ainult silmapilguks.

Parima parendamine: täiustatud automaatne teravustamine

D4S täiustab veelgi Nikoni tunnustatud 51-punktise automaatse teravustamise süsteemi, mille täpsus ja kasutatavus on oma klassi parimad. Peale täiustatud lukustamise, laiendatud paigutuse järgi salvestamise ja automaatse teravustamise režiimi piirangute uute valikute on kaameral D4S täiesti uus grupeeritud ala automaatse teravustamise režiim. See funktsioon võimaldab automaatse teravustamise ala oluliselt täpsemalt kontrollida ja grupeeritud ala automaatne teravustamine jälgib pidevalt viite erinevat automaatse teravustamise ala, mida saab 51-punktisel maatriksil pildi kompositsiooni kohaselt nihutada. Selles režiimis pildistamine võimaldab kiiresti liikuvaid kaugeid objekte erakordse täpsusega jälgida. Lisaks teeb see hõive ja tausta isoleerimise oluliselt paremaks, kui pildistate suhteliselt väikeseid objekte, mis on kontrastse või segava tausta lähedal. Sarnaselt D4-ga on kaamera D4S automaatse teravustamise süsteem konfigureeritav 9-, 21- ja 51-punktise teravussügavuse seadetes ning tundlikkus ulatub kuni –2 EV-ni (ISO 100, 20 °C).

Mitme alaga D-video areneb

Kaameraga D4S saab mitmesugustes tingimustes filmida erinevate kaadrivormingutega kvaliteetvideoid ja lisaks on täiustatud mitmeid kaamera funktsioone, nii et saate filmimise ajal filmitavat materjali paremini kontrollida ning kvaliteetsemalt heli salvestada. D-videot saab nüüd teha kaadrikiirusel 50p/60p ja M-režiimis saab määrata tundlikkust ning maksimaalset ISO. Peale selle saab valida anduri kärpimisvormingu, juhtida elektriliselt juhitavat ava ja muuta säriaega. Peale selle vähendab Nikoni 3D-müravähendus suurel tundlikkusel filmides juhuslikku müra ja müra värelust. Sarnaselt D4-ga on kaameral D4S kolm anduri kärpimisvormingut (FX, DX ja loomulik kärpimine (ligikaudu 2,7-kordne)) ning tihendamata, suure eraldusvõimega HDMI-väljund välisseadmetega ühendamiseks. Suure eraldusvõimega HD-videoid saab korraga salvestada kaameras ja HDMI kaudu välises salvestis (kindla ühenduse jaoks on kaameraga kaasas HDMI-kaabli klamber). Tänu rohketele helijuhtimise valikutele saab kaameraga nüüd kvaliteetsemat heli salvestada. Nende valikute hulka kuuluvad näiteks helivahemiku valimine (tuul/hääl) ja vähem tuulest põhjustatud müra sisseehitatud mikrofoniga salvestamisel.

Põhifunktsioonide kokkuvõte

Täiustatud 16,2-megapiksline FX-formaadis andur: tagab suurepärase pildikvaliteedi ja oivalise paindlikkuse kärpimisel.

Erakordne valgustundlikkus: ISO-vahemik 100 – 25 600, suurendatav kuni valdkonnas juhtiva väärtuseni 409 600 (ekvivalent).

Automaatne teravustamine 11 kaadrit sekundis: D4-st parem automaatne säritus/teravustamine 11 kaadrit sekundis FX-formaadis.

EXPEED 4: viib kaamera üldise jõudluse täiesti uuele tasemele.

Multi-CAM 3500FX 51-punktine automaatse teravustamise süsteem on konfigureeritav 9-, 21- ja 51-punktise teravussügavuse seadetes ning tundlikkus ulatub kuni –2 EV-ni (ISO 100, 20 °C).

Automaatse teravustamise täiustused: parem lukustamine, automaatse teravustamise režiimi piirangute uued valikud ja uus grupeeritud ala automaatse teravustamise režiim.

Mitmikala D-video: salvestab Full HD-videoid (1080p) videoid kaadrikiirusel 60p/50p/30p/25p/24p nii FX- kui ka DX-formaadis. Kolm anduri kärpimise vormingut: FX, DX ja loomulik kärpimine (umbes 2,7x) ning selge HDMI-väljund. Kasutage kogu ISO-vahemikku ja muutke filmimise ajal säriaega, ava ja helitugevust. Nikoni 3D-müravähendus vähendab juhuslikku müra ja kaamera kõrgetasemelised valikud juhivad heli.

Vastupidav: ilmastikukindel täismetallist korpust.

Kiire edastamine:  100/1000TX-i gigabitt-Etherneti port ja S-suuruses RAW-vorming piltide kiiremaks edastamiseks. Ühildub Nikoni WT-5 juhtmevaba saatjaga.

Kohandatavate värvidega ekraan: peegeldusvastase kattekihiga 8 cm 921-kilopunktine LCD-ekraan, mille värvitasakaalu ja eredust saab muuta.

Kiire ja vastupidav katik: Kevlar-süsinikkiust valmistatud komposiitmaterjalist katik, mille viivitus on 42 ms, standardne tööiga 400 000 vabastust, säriaeg 1/8000 kuni 30 s ja välklambi sünkroonimine kiirusega kuni 1/250 sekundit. Uus katik ja peeglimehhanism tagavad pildiotsija stabiilse pildi, mis lülitub kiiresti pildistades välja ainult silmapilguks.

Laotuspunkti valge tasakaalu mõõtmine: kasutage hõlpsalt käsitsi eelseadistatud valge tasakaalu andmeid, mis põhinevad kaadris valitud alal. Hõivatud ala suurus jääb alles isegi pildi suurendamisel ja kasutada saab pidevat andmehõivet.

Suure võimsusega EL-18a aku: ülikompaktne ja kerge liitiumioonaku mahutavusega 2500 mAh (10,8 V).

Salvestuskandja: kaks mälukaardipilu, üks kiiretele CF-kaartidele (UDMA 7) ja üks kiiretele suure mahuga XQD-kaartidele.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply