Kohe algab laulupeoteemaliste fotode konkurss

By in
509

1. märtsist kuni 10. juulini toimub Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse fotokonkurss, et innustada tabama 2014.aasta laulupeo mõtet ja motot “Aja puudutus. Puudutuse aeg”.

Fotokonkursile oodatakse pilte, mis räägivad laulu- ja tantsupeo ettevalmistustest. Hinnatakse esmajoones hästi tabatud emotsiooni, huvitavalt lahendatud foto sisulist poolt, mis annab edasi laulupeo mõtet ja seekordset motot “Aja puudutus. Puudutuse aeg”. Samas ei jää märkamata ka fotode tehniline pool. Peaauhinnaks on peegelkaamera Nikon D5300 18-55 mm VR.  Auhinna saavad ka teine ning kolmas koht ja lisaks publikuhääletuse võitja.

Mis see eesti rahva suurim pidu ikka on, kui laulu- ja tantsupidu. Ütleb ju laulusalmgi: „Sööge saia, sööge liha, jätke jonn ja jätke viha… poisid miks veel pill ei hüüa – mina tahan tantsu lüüa!“.

Hoo sisse saanud ettevalmistused suureks ürituseks ootavad aga jäädvustamist. Pilte ja meenutusi laulukaare alla ja lauluväljakule kogunenud rõõmsatest peolistest jätkub ikka kasvõi meedia vahendusel, kuid sellel aastal püüab Nikon koostöös peakorraldajatega suure konkursi abil aidata peomeeleolu jäädvustada juba alates kevad-talvest.

Nikon koos laulupeo korraldajatega  kutsub tegema fotosid, mis kajastaks Laulu- ja Tantsupeo ettevalmistamise, ootamise ja saabumise aega. Rongkäik, kontserdid  ja tantsuetendused Tallinnas on üürike aeg meie lühikeses suves. Seetõttu võiks kaamerad juba peo ootamistest ja harjutamistest mälestusi jäädvustada. Žüriisse kuuluvad nii tuntud fotograafid, kui ka koorijuht ja XXVI laulupeo kunstiline juht Hirvo Surva, Eesti Laulu- ja Tantsupeo Sihtasutuse esindajad ning Nikoni esindaja.

XXVI laulu- ja XIX tantsupidu “Aja puudutus. Puudutuse aeg” toimub Tallinnas 4.– 6. juulini 2014. Täna, 28. veebruaril on jäänud suursündmuseni veel vaid 120 päeva. Mida teevad lauljad ja tantsijad proovides, kuidas valmib tuletoomise programm?! Teada on, et juba 1. märtsil algab registreerumine Tuleteekonnale. Peotuli süüdatakse Raadil 15. juuni päiksetõusul ja see jõuab tantsupeole 4. juuli õhtuks, läbides enam kui 1000-kilomeetrit kodumaa teid.

Oma oskuste lihvimiseks toimuvad Nikoni lühikursused, et olla valmis nii pimedas kui päikesepaistes, vihmas kui tuules sündmuste jäädvustamiseks, leiavad aset Pärnus, Tallinnas, Tartus, Haapsalus ja Rakveres. Ka kogenud fotograafid saavad kasulikke nippe ning algajad küsida ikka neid põletavaid küsimusi „ava ja säri“ kohta.

Loe rohkem: http://laulupidu.iamphotographer.eu

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply