Uue kaameraga NIKON D610 toob Nikon harrastusfotograafidele tõelise täiskaadris pildistamise jõu

By in
532

Täna esitleb Nikon oma võimsa FX-formaadis (täiskaadriliste) digitaalsete peegelakaamerate sarja uusimat täiendust – kaamerat Nikon D610.

See on põnev võimalus neile, kes on valmis astuma oma fotograafiarännakul järgmist sammu. See 24,3-megapiksline D-SLR võimaldab innukatel fotograafidel oma oskusi lihvida, visiooni luua ja määrata oma stiili niisuguse täiskaadrilise pildikvaliteedi kaudu, mida suudab pakkuda ainult FX-formaat.

Täiskaadriline, detailiderohke, täielik vabadus: 24,3-megapiksline FX-formaadis pildiandur tabab vähimagi üksikasja elutruu teravusega ja sarivõttekiirus on suurenenud 6 kaadrini sekundis (võrreldes kaamera eelkäija Nikon D600-ga). Nikoni uues vaikse vabastamise sarivõte režiimis saate filmida peaaegu täielikus vaikuses ning tugev ja kerge ehitus annab fotograafile vabaduse nautida mis tahes keskkonnas täiskaadri eeliseid. Koos NIKKORi objektiivide optilise võimekusega annab Nikon D610 suurepärase võimaluse uurida loovuse uusi külgi sellise pildikvaliteediga, mida suudab pakkuda vaid FX-formaat.

Dirk Jasper, Nikon Europe’i profitoodete juht, ütleb: „Oleme põnevil võimaluste üle, mida Nikon D610 pakub, eelkõige neile, kes soovivad astuda edasi täiskaadrilise pildistamise maailma. See kaamera on kiire, võimas ja vaikne, kui seda soovite, ning edestab konkureerivaid tooteid pildikvaliteedi ja tehniliste andmete osas. Liitke selle imeline pildikvaliteet tugeva ja siiski kerge ehitusega ning näete, et Nikon D610 on täiskaadri nautijatele ainus tõsiseltvõetav valik.”

 

Täisperspektiiv: erakordne sügavus ja detailsus

Neile, kes on valmis viima oma pildid uuele tasemele, avab D610 24,3-megapikslise FX-formaadi CMOS-andur uued fotograafia sügavuse ja detailirohkuse maailmad. Tõelisest lainurgast suurepärase telefotoni jäädvustab andur elutruu teravusega iga elemendi kiirusega kuni 6 kaadrit sekundis. Pakkudes märkimisväärset detailsuse taset ja toonivahemikku ning äärmiselt suurt võimekust vähese valgusega oludes, jäädvustab Nikon D610 teravad ja puhtad fotod ning video avaldab muljet isegi kõrgemate ISO-sätete korral. ISO-vahemik on 100–6400 ja seda saab suurendada 25 600-ni (võrdväärselt) või vähendada 50-ni (võrdväärselt), et pildistamisel ja filmimisel oleks paindlikkus igasuguse valguse juures maksimaalne.

 

Alati kiire ja vajaduse korral vaikne

Nikon D610 tagab mis tahes pildistamisolukorras täiskaadri eelised, jäädvustades tegevuse pingutuseta ja võimaldades vajaduse korral peaaegu täielikus vaikuses pildistada. Eelkäijatest kiirem Nikon D610 pakub kuni 6 kaadrit sekundis nii FX- kui ka DX-formaadis, mis muudab kiiresti liikuvate objektide pildistamise lihtsamaks kui iial varem. Olukordades, milles peamine on vaikus, summutab Nikoni vaikse vabastamise särivõtterežiim kaamera peegli naasmise mehhanismi heli, nii et raskesti tabatavaid objekte (näiteks loomi) on kiirusega kuni 3 kaadrit sekundis lihtsam jäädvustada.

 

Nikoni professionaalne pilditehnoloogia

Nüüd, kui Nikoni mitmesugused tehnilised lahendused, mis pärinevad digitaalsete profipeegelkaamerate valikust, on paigutatud kergesse korpusse, on Nikon D610 valmis jäädvustama elu kogu täiskaadri ilus. Tänu samale EXPEED 3 pildiprotsessorile ja automaatse teravustamise tundlikkusele nagu Nikoni esinduskaameral D4-l pole selle kiirusele ja täpsusele võrdset.

Ülitundlik automaatse teravustamise süsteem: Nikon D610 Multi-CAM 4800 39-punktine automaatse teravustamise süsteem paistab silma Nikoni esinduskaameralt D4-lt pärineva automaatse teravustamise tundlikkusega, tänu millele saab mis tahes valguses kergesti objekti tabada. Automaatse teravustamise süsteem ühildub objektiividega, mille ava kombineeritud väärtus on f/8 ja tundlikkus ulatub kuni  -1 – +19 EV-ni (ISO 100, 20 °C) ning pildistab teravaid pilte ka täiskuuvalguses. Teravussügavus on üksikult valitav või konfigureeritav 9-, 21- ja 39-punktiste sätetega ning automaatse teravustamise režiimid, sealhulgas dünaamilise ala automaatne teravustamine ja ruumiline kalkeerimine, võimaldavad hoida fookuses ka kõige väiksemaid objekte, hoolimata nende liikumise ettearvamatusest. Lihtsustatud automaatse teravustamise režiimide, näiteks AF-A, AF-S ja AF-C valimine on nüüd võimalik ka silma pildiotsijalt eemaldamata.

Parem stseenituvastus 2016-pikslise RGB-anduriga: Nikon D610 täiustatud stseenituvastussüsteem kasutab Nikoni tuntud 2016-pikslist RGB-mõõteandurit, mis analüüsib iga stseeni põhjalikult ja tagab silmapaistva täpsuse. See suudab optilise pildiotsija kaudu uskumatu täpsusega inimnägusid tuvastada ja määrab ootamatu täpsusega kindlaks stseeni värvid ja ereduse. Sellise tasemega detailset stseenianalüüsi kasutatakse ka täpsema automaatse teravustamise, automaatsärituse ja i-TTL välksärituse toetamiseks mitmesugustes kompositsiooni- ja valgustustingimustes.

EXPEED 3 pilditöötlus: Nikon D610, mis on varustatud sama pilditöötlusmootoriga nagu Nikoni esinduskaamera D4, täidab vaevata andmemahukaid ülesandeid kiirust ja kvaliteeti ohverdamata. 16-bitine pilditöötlus pakub rikkalikumaid värve ja toone kui kunagi varem, luues sujuvaid, rikkalike detailide ja toonidega gradatsioone kogu skaalal kuni puhta valgeni välja, isegi kui pildistate JPEG-vormingus pilte.

 

Täiskaadris D-videod: esitluskvaliteediga video

Nikon D610 on mõeldud suureformaadilise video salvestamiseks parima kvaliteediga ja võimaldab sama mitmikala Full HD D-video salvestamist nagu Nikoni tunnustatud mudel D800. Kuna kaamera pakub laia valikut videorakendusi, ulatuslikku kaadrikiiruste valikut ja mugavaid kohandatavaid juhtimissätteid, mis võimaldavad video jäädvustamise ajal reaalajavaadet täies ulatuses juhtida, on fotograafil võimalik lihtsal viisil ümber lülituda inspireerivatelt fotodelt kvaliteetvideo edastamisele.

Kaadrikiirused: Full HD (1080p) videoid saab salvestada kiirustega 30p, 25p ja 24p ning 720p videoid kiirustega 60p, 50p ja 25p. Full HD videoklipid võivad olla kuni u. 29 minuti 59 sekundi pikkused.

Mitme ala režiim: Full HD (1080p) salvestamine on võimalik nii FX- kui ka DX-formaadis, mis annab kasutajale erakordse väljendusvabaduse.

Loomutruu helide juhtimine: Nikon D610 annab videotele pildiga samaväärse kõla. Tänu mikrofonipistikule saate selge heli salvestamiseks kasutada välist stereomikrofoni, heliväljundi kaudu saab kaameraga ühendada väliskõrvaklapid.

Tihendamata HDMI-väljund: Nikon D610 pakub võimalust edastada 1080p tihendamata videovoog välistesse salvestitesse, ning kui tuvastatakse väline ekraan, langeb väljund automaatselt 1080i-ni. Tihendamata andmed väljastatakse vastavalt määratud pildi suurusele ja kaadrikiirusele ning seal puudub info ülekate, mida saab samaaegselt kuvada kaamera TFT-ekraanile.

 

Kaamera loomingulised töövahendid

Valik loomingulisi ja praktilisi kaameras kasutatavaid töövahendeid aitavad fotograafidel iga pildistamisvõimaluse maksimaalselt ära kasutada ja nautida täiel määral loomingulist vabadust, mida täiskaadri FX-formaadis pildistamine võimaldab. Nende hulka kuuluvad järgmised vahendid.

Stoppkaader-pildistamine: kasutage lihtsaid menüütoiminguid aeglustatud pildistamiseks, ilma et oleks vajadust täpsustavateks arvutusteks ja töötlemiseks. Salvestage pilte lihtsal viisil videofailidena ja aeglase tegevuse vaatamiseks kiires esituses, tavalisest esituskiirusest 24 kuni 36 000 korda kiiremini.  Kasutage intervalltaimeriga pildistamist, et vabastada katik eelseadistatud intervalliga.

HDR (suure dünaamilise ulatusega) režiim: jäädvustab ühe ülesäritatud ja ühe alasäritatud kaadri ühe katikuvabastusega. Vahemikku saab laiendada kuni ±3 EV-ni, et saavutada erinevaid, küllastumist ja toonigradatsiooni täis võtteid, samas kui kahe säritusviisi kohtumisalade piiri saab loomulikuma välimuse saavutamiseks reguleerida.

Piltide juhtnupud: kohandage fotode ja videote välimust, peenhäälestades selliseid parameetreid nagu teravus, küllastumine ja värvitoon. See funktsioon on kasutatav otse erinupuga.

Stseenirežiimid: 19 stseenirežiimi optimeerivad muuhulgas säriaja, ISO ja avaga seotud seadeid, et tagada iga kord parim tulemus. See on ideaalne viis kiirelt täiuslike kaadrite jäädvustamiseks.

Kaamerasisene redigeerimine: menüüd hõlmavad mitmeid kasulikke funktsioone, mille hulka kuuluvad punasilmsuse ja värvitasakaalu korrigeerimise funktsioonid ning D-Lighting, RAW-töötluse ja suuruse muutmise funktsioonid. Filtriefektide hulka kuuluvad Skylight (taevavalgus), Cross screen (täheefekt), Miniature (pisipildiefekt), Colour outline (värvikontuur), Colour sketch (värvivisand) ja Selective colour (värvivalik). Kiire retušeerimise funktsioonide hulka kuuluvad moonutuse juhtimine, perspektiivikontroll, sirgestamine ja kalasilm-objektiiv. Lisaks saab video redigeerimise funktsiooniga määrata tõhusamaks salvestamiseks kindlaks videoklipi algus- ja lõpuaja.

 

Täiskaadri vabadus

Nikon D610-ga on võimalik kõikjal avanevaid vaateid täies ulatuses jäädvustada ja jagada. Nikoni mobiili juhtmevaba ühenduse adapter võimaldab juhtmevaba pildiedastust ja kaks SD mälukaardi pesa annavad mitu võimalust suurte failide salvestamiseks ja talletamiseks. RAW- ja JPEG-andmeid saab kirjutada eraldi kaartidele, kopeerida ühelt kaardilt teisele ja valida pesa vastavalt järelejäänud mahule video salvestamise ajal.

Wi-Fi: Nikoni valikuline WU-1b mobiili juhtmevaba ühenduse adapter võimaldab pilte otse mis tahes nutitelefoni või tahvelarvutisse edastada ja kaamerat eemalt nutiseadmega juhtida. See on suurepärane vahend kvaliteetsete piltide lihtsaks jagamiseks, kaadrite eelvaatamiseks suuremal ekraanil ning täiskaadris autoportreedega katsetamiseks.

Tõhus voolukasutus: D800 täiustatud vooluahelad võimaldavad nüüd pildistada ligikaudu 900[1] fotot või salvestada ligikaudu 60 minutit video reaalaja vaadet.[2] Kõike seda liitium-ioonaku EN-EL15 ühe laadimisega.

Salvestuskandja: SDXC ja UHS-I toega kiired SD mälukaardi topeltpesad.

 

Täiskaadri tugevus

Karmidele tingimustele vastupidavaks loodud kergekaaluline Nikoni kaamera D610 on sama tugeva ehitusega ja sama kergesti käsitsetav kui selle eelkäija. Kaamera ülemine ja tagumine raam on valmistatud vastupidavast magneesiumisulamist ning kaamera on sama ilmastikukindel kui Nikoni professionaalne D800 ühe objektiiviga peegelkaamera, tagades parema vastupidavuse niiskusele ja tolmule. Kaamera kiire reaktsioon, töökindlus ja ergonoomiliselt paigutatud nupud tagavad sujuva ja mugava käsitsemise.

Kiire reageerimine: käivitumisele kulub umbes 0,13 sekundit[3], katiku vabastusaja viivitus on vähendatud umbes 0,052 sekundile3, kusjuures FX-formaadis ja DX-formaadis pakub kaamera pideval pildistamisel kiirust umbes 6 kaadrit sekundis.

Ülitäpne ja äärmiselt vastupidav katik: Katikut on testitud 150 000 tsükli vältel, et tagada suurepärane kiirus ja usaldusväärsus. Säriaegade vahemik ulatub 1/4000 sekundist 30 sekundini; arukas enesediagnostikaga katikumonitor ja ajur vähendavad voolutarvet, kui katik on videosalvestuse ajal pikka aega avatud.

Täpne 8 cm (3,2-tolline), ligikaudu 921 000 punktiga, laia vaatenurgaga LCD-ekraan automaatse ekraani ereduse juhtimise funktsiooniga: pakub eredat ja kirgast piltide taasesitust ulatusliku värvide reproduktsiooni võimalusega. LCD eredust reguleeritakse automaatselt, lähtudes kasutuskeskkonnast.

Klaasprismaga optiline pildiotsija: ligikaudu 100% kaadri teravussügavuse ja 0,7-kordse suurendusega (50 mm f/1,4 objektiiv lõpmatusse; –1,0 m-1).

Kahe teljega elektrooniline virtuaalne horisont: annab loodis pildistamiseks täpse kinnituse ning võimaldab teil nii LCD-ekraanilt kui ka pildiotsijast kontrollida kaamera asendit horisontaaltasapinna ja ette-taha kalde suhtes.

 

NIKKORi eelis

Olenemata ideedest, kogemusest või loovast visioonist – Nikoni legendaarsed NIKKORi objektiivid on FX-formaadi terviklikkuse tagamiseks ainus õige valik. Kombineerige Nikon D610 NIKKORi objektiiviga ja saate optilise võimsuse kaamera 24,3-megapikslise anduri kogu potentsiaali rakendamiseks. NIKKORi nimi on saanud suurepärase toimivuse ja ainulaadse pildikvaliteedi sünonüümiks ja aastal 2013 tähistab NIKKOR 80. aastapäeva ning samuti on see aasta, mil NIKKORi objektiivide kogutoodang jõudis 80 miljonini. Tänases valikus tagab Nikon fotograafidele enam kui 80 objektiivitüübiga kõik võimalused FX-anduri imeliste omaduste maksimaalseks kasutamiseks, muu hulgas hämmastavalt väike teravussügavus – funktsioon, mis võimaldab saavutada koos kiire NIKKORi põhiobjektiiviga kauneid bokeh-efekte.

 

Lisatarvikud

Mitme toiteallikaga akukomplekt MB-D14: võimaldab kasutada mitmesuguseid patareisid, sh mitut liiki AA-patareisid ja Nikoni liitium-ioonakut EN-EL15 (vt tehnilised andmed). MB-D14 on varustatud eraldi päästikuga ja käsuvaliku nuppudega, et hõlbustada kompositsiooni loomist vertikaalselt asetseva kaameraga pildistades.

Loovvalgustussüsteem: Nikoni loovvalgustussüsteemiga ühilduva Nikon D610 kaameraga saab kasutada selliseid võimsaid ja mitmekülgseid i-TTL kiirvälguseadmeid nagu professionaalidele mõeldud SB-910 või hõlpsalt kasutatav SB-700.

Capture NX 2 – kiire, võimas ja loominguline pilditöötlus: Nikon D610 24,3-megapikslise anduri võimsuse rahuldamiseks on uusim Capture NX 2 kiirem kui varem ning täielikult ühilduv ka 64-bitise versiooniga.

Camera Control Pro 2 – mitmekülgsed kaamera kaugjuhtimisfunktsioonid: tarkvara pakub mitmeid täiustusi, mis teevad Nikon D610 reaalaja vaate kasutamise eriti sujuvaks. Lisaks säritusrežiimi, säriaja ja ava juhtimisele hõlmavad loomingulised juhtvõimalused videovõtte käivitust ja seiskamist eemalt ning reaalaja vaate ümberlülitamist fotode ja videote vahel.

OSTA SIIT!



[1] Põhineb CIPA standarditel.

[2] Reaalaja vaates video jäädvustamine võib ülekuumenemise vältimiseks automaatselt lõppeda enne 60 minuti täitumist.

[3] Põhineb CIPA standarditel.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply