Tehke nii häid peo- ja festivalifotosid, et kõik sooviksid, et nad oleksid kohal olnud

By in
573

Kui plaanite elu parimat pidu või suvefestivali, mõelge kindlasti ka sellele, kuidas kogu tegevus piltidele jäädvustada. Pole midagi võrreldavat hetke uuesti läbielamisega piltide abil, mis taasloovad olukorra ja energia just nii, nagu mäletate. Veelgi parem — kui suudate suurepäraselt veedetud aega fotodega edasi anda ja laadite need üles fotojagamissaidile, kadestavad teid teie sõbrad ja pereliikmed.

Suurepäraste peo- ja festivalivõtete tegemine nõuab osavust. Pildistamisel on kõige olulisem valgus ja nii kesksuvise päevase festivali äärmiselt ere päikesevalgus kui ka meeleoluka peo või öise esinemise hämarus esitavad tasakaalustatud elutruude fotode tegemisele omi takistusi.

Enam kui 25 aastase glamuursete kuulsuste pidude ja Hollywoodi auhinnatseremooniate pildistamise kogemusega LA-s elav meelelahutusärifotograaf Jeff Kravitz teab paremini kui keegi teine, kuidas mõni lihtne trikk võib kindlustada piltide saamise. Palusime tal meiega mõne saladuse jagada.

Parimad näpunäited 

1)    Oluline kõigepealt, kontrollige peamist
Veenduge, et teil oleks õige varustus ja oleksite kõigeks valmis. Kaasavõetud Nikoni kaameras olgu värsked akud ja kiirmälu-/mälukaardil olgu palju ruumi. Igaks juhuks soovite võib-olla võtta ka lisaaku ja kiirmälu-/mälukaardi. Ärge unustage, et parem on jäädvustada liiga palju mälestusi kui liiga vähe. Samuti on parem võtta kaasa lisavarustus, mida ei lähegi vaja kui vajada puuduvat varustust.

2)    Tehke mõned võtted stseeni seadmiseks
Alati on hea teha mõned pildid, mis näitavad sündmuspaika, peokaunistusi ja sündmuskoha ilmet. Tehke mõned laivõtted, mis haaravad peo- või festivaliümbrusest võimalikult palju korraga, ja siis lähivõtted kaunistustest ja võib-olla mõned üksikasjalikud võtted efektsete mustrite näitamiseks. Kindlasti ärge kasutage laivõtte valgustamiseks välku, sest see tõepoolest ei anna tulemust.

3)    Anna sõpradele tähesära

Kui pildistate sõpru, pildistage neid nii, nagu oleks nad punasel vaibal. Täitke kaader vaatega peast jalgadeni (seda kutsutakse täispikkuses võtteks), siis tehke võte taljest ülespoole ja siis suumige näopildi saamiseks lähemale. Paigutage nad nii, et saaksite peo aktsente, nagu õhupalle või loosungeid, pilti kaasata või paigutage nad meeldiva kaunistuse juurde, et pilt jääks värvikas ja sellel on kohatunne. Mulle meeldib see pilt rohelises kleidis Mila Kunisest mustrilise rohelise tooli taustal.

4)    Hoidke kaamera väljas nii palju kui võimalik
Ärge kartke kaamerat väljas ja käepärast hoida. Märkate, et kui hoiate kaamerat käes, inimesed rahunevad ja isegi unustavad selle olemasolu, mis on suurepärane inimeste tabamiseks kõige loomulikumana. Sama sündmuse teise vaatenurga alt nägemiseks võiksite anda kaamera sõbrale ruumis ringi käimiseks.

5)    Tehke varjatud võtteid
Poseeritud võtted on toredad, kuid vahel saab lõbusaid peopilte poseerimise vahepeal. Vaadake seda fotot Steve Buscemist vestlemas Alec Baldwini, Hilary Swanki ja teistega filminäitlejate gildile (Screen Actors Guild) korraldatud HBO järelpeol. Olen ainult mõne sammu kaugusel, kuid nad isegi ei märka mu kohalolu. Ma ei ole väikest kasvu — oskus ümbritsevasse sulanduda ja peo osa olla on edu võti.

6)    Kui võimalik, pildistage välguta
Ühe objektiiviga digitaalse peegelkaamera puhul tähendab see ISO-sätte kasutama õppimist, nii et suudaksite pildistada välguta ja lasta jahedal loomulikul valgusel kaader täita ja fotosid valgustada.
Kompaktkaamera puhul katsetage välgu väljalülitamisega (automaatvälgu puhul peate selle välja lülitama) ja siis katsetage sätetega, kuni leiate olukorra jaoks parima lahenduse. Uute COOLPIX-i kaameratega on seda lihtsam teha. Kaameratel S8100, S9100, P300 ja P500 on ülitundlik CMOS-pildiandur, nii et isegi väheses valguses või äärmiselt eredates tingimustes tehtud võtted taasluuakse just sellisena, nagu neid kogesite. Samuti tähendab see, et kaameraga on võimalik saavutada kõrgema ISO-ga parem pildikvaliteet ja öiste võtete hägusus on oluliselt vähenenud.

7)    Tundke oma kaamera sätteid ja teadke, kuidas leida olukorrale sobivaim režiim
Olete vahel näinud pilte, kus inimese nägu on selgelt näha, kuid taust on must. Seda põhjusel, et kaamera säritus on seatud eesplaani järgi (nägu), kuid tausta jaoks on see vale. CMOS-anduriga COOLPIX-i kaameratel on täiustatud öise portree režiim järjestikkuste võtete jäädvustamiseks välguga ja välguta, milles säritatakse eraldi portree objekti ja tausta. Järjestikkused pildid kombineeritakse seejärel kohe ja võte luuakse täpselt sellisena, nagu teie seda kogesite. Katsetage kaamera erinevate pildirežiimidega, et teada saada, mis sellesse olukorda sobib. Rannapidu paistab kõige parem teistsuguse sättega kui diskopidu.

8)    Suumida lähemale, suumida kaugemale?
Ärge kartke suumi kasutada, kuid pidage meeles, et pimedas vajate võimalikult palju valgust. See võib tähendada taustal püsimist ja suumimist kaugemale kuni kõige laiema avasätteni, millega objektiiv saab võimalikult palju valgust. Sellel Coachella muusikafestivali fotol kasutasin loojuvalt päikeselt kogu võimaliku valguse saamiseks nii laia ava kui võimalik.

9)    Ennustage täiuslikke pildihetki
Enne klõpsima hakkamist uurige inimloomust. Vaadake, kuidas inimesed teatud olukordades reageerivad, ja märkate mustreid, mida saate suurepärasteks fotodeks ära kasutada. Vaadake näiteks kingi avaja üllatust, inimesi üksteist tervitamas või üllatust ja naeru, kui jutuvestja jõuab puändini. Nendeks hetkedeks valmisolek aitab energiat tabada.

10) Leidke eriline vaade
Ärge kartke kaamerat lauale panna, seda kõrgel pea kohal hoida või põrandalt ülessuunatult pildistada. Mida hullumeelsem nurk, seda parem. Seda on näha, kui olete fotod lõbusaks teinud. Parim kompliment on see, kui mõni sõber küsib: „Kuidas sa SELLE foto said?“

11) JAGAGE!
Ärge unustage pärast fotosid mõne fotode jagamise saidi kaudu jagada. Pool rõõmu on kohalolnutega hetkede uuesti läbielamine ja neile, keda kohal polnud, toimunu näitamine. Mulle meeldivad fotode jagamiseks Flickr, Facebook ja Tumblr, kuid mu lemmikväljund on minu blogi: http://insidecelebpics.com/.

BIOGRAAFIA — Jeff Kravitz, meelelahutusäri ekspertfotograaf

Jeff Kravitz on Los Angeleses elav kuulsuste fotograaf, kes pildistab meelelahutus- ja muusikamaailma sündmuseid igal pool maailmas. Tal on enam kui 300 000 otsitavat pilti Getty Imagesi veebisaitidel, k.a FilmMagic.com-il, mille ta käivitas aastal 1984, kui oli Temple’i ülikooli üliõpilane.
 
Kravitz sündis Atlantic Citys 1962. aastal. Ta sai bakalaureuse kraadi kommunikatsioonis Temple’i ülikoolis 1986. aastal. Varsti pärast seda kolis ta Los Angelesesse, et keskenduda oma fotograafiakirele. Ta esimene töökoht oli Paramount Picturesi palgaarvestuses raamatupidajana. Hollywoodi elu pildistamiseks võttis ta kaamera välja öistel rokk-kontsertidel, pidudel ja esilinastustel.

1988. aastal lõpetas Kravitz töö Paramountis ja hakkas täis kohaga meelelahutussündmusi pildistama. Aastate jooksul on tema klientideks olnud muuhulgas, kui vaid mõnda nimetada, MTV, HBO, Rolling Stone, People Magazine ja US Weekly. Ta on kasutanud Nikoni kaameraid 25 aastat.

Kravitz pildistab Hollywoodi suurimaid esilinastusi, auhinnatseremooniaid ja igasuguseid sündmusi Super Bowlist Oscari-galani ja reisib MTV Euroopa muusikaauhindade ajaks igal aastal Euroopasse. Ta on aastate jooksul pildistanud tuhandeid kuulsuseid.

Tema fotosid on aastate jooksul esitatud loendamatutes ajakirjades, veebisaitidel ja telesaadetes. Kurt Cobainist, Jerry Garciast ja MTV-st rääkivates raamatutes on tema pilte, samuti nagu Trey Anastasio, Phishi, Dramarama, Richard Cheese’i ja Bonnaroo muusikafestivali CD-del.
 
Kravitzit on intervjueeritud saadetes ABC’s Nightline, Entertainment Tonight, väljaannetes People Magazine, US Magazine, Rolling Stone ja Press of Atlantic City.

Teda on tutvustatud ka erinevates Bonnaroo muusikafestivalist rääkivates dokumentaalfilmides. Ta on olnud selle ürituse fotograaf alates 2001. aastast, mil see alguse sai. Samuti võib teda näha A&E dokumentaalsarjas „One Shot“ („Üks võte“), mis vaatles kuulsusi pildistavate fotograafide tööd.

Kravitz kirjutab blogi kuulsuste fotode veebisaidil http://www.insidecelebpics.com, säutsub kasutajana @jeffkravitz ja tema fotode edastuse leiate Flickrist http://www.flickr.com/photos/89777752@N00.

NIKONI KAKS PARIMAT PEOKAAMERAT — VARUSTATUD CMOS-ANDURIGA

S9100
Igati mitmekülgne kaamera kasutamiseks täiuslikest pidudest suurepäraste esinemisteni

  • NIKKOR-i 18-kordne supersuumobjektiiv lainurga ja supertelefoto teravussügavusega
  • Hübriidne stabiliseerimine tagab teravad võtted ja videod isegi siis, kui jäädvustate telefoto suumi osas.
  • Täiskõrglahutusega videote (1080-punktine) salvestamine koos stereoheliga

http://www.nikonschool.eu/EE/4223/4923/5761

P500
Festivalideks parim

  • NIKKOR-i 36-kordne suumobjektiiv on varustatud ülilainurga ja supertelefoto teravussügavusega
  • Kallutatav LCD-ekraan lihtsustab fotode jäädvustamist nii alt kui ka ülevalt — massis pildistamiseks suurepärane.
  • Täiskõrglahutusega videote (1080-punktine) salvestamine koos stereoheliga

http://www.nikonschool.eu/EE/4223/4922/5762

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply