Nikkor 300/2,8 AFS ED VR II

By in
506

Esimene katsetus. Loomaaed. Hinnang – sobib ideaalselt loomade pildistamiseks kinnises ruumis. Automaatne teravustamisseade toimib kiiresti ja täpselt. Isegi diafragma maksimaalse avatuse puhul (f2,8) on vaade suurepärane ning kontrast – ideaalne. F4 puhul – kui on võimalus seadistada diafragma – muutub vaade veelgi paremaks.

Teine katsetus. Riia linna panoraam. Vaade ühest nurgast teiseni muutub sirgeks. Jooned on ideaalselt sirged, värvid – eredad, selged ja intensiivsed. Selged on ka kõige peenemad detailid, ka siis, kui diafragma on f5,6-8,0.

Kolmas katsetus. Kauged vaated. Vaade on täpne, nähtavad on ka kõige väiksemad detailid. Ideaalne DOF perspektiiv ja ruumiline efekt. Selliste vaadete pildistamisel ei ole tingimata vaja sulgeda diafragmat, kuna suurema avatuse puhul muutub vaade täisuslikumaks meeleolu ning ruumilisuse poolest.

Neljas katsetus. Keskmine plaan, lähedalasuvad detailid ja objektid. Asja ja fooni suhe on ideaalne – see on möödapääsmatu objektiivi süžee, kui puudub võimalus kasutada makroobjektiivi.

Viies katsetus. Metsloomad. Pildistamine keskmisest kaugusest, näiteks, koopast välja roniv unine ja uudishimulik mäger. Objektiiv täidab oma funktsioone: suurepärane, automaatne fokuseerimine, pildistamisel käest toimib suurepäraselt ka VR. Saan vaid lisada – uskumatu, mis võimalused tal on…

Andris Eglītis

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply