AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G: legend on sündinud

By in
534

Amsterdam, Holland, 19. august 2010 — Nikon Europe tutvustas täna uut kiire avaga keskmist telefoto objektiivi — AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G. AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G-l on täiesti uus optiline disain, Silent Wave mootor (SWM) ja Nano Crystal Coat, asendades varasema kõrgelt hinnatud automaatse teravustamisega NIKKORi 85 mm f/1,4D IF objektiivi ja just nende omaduste tõttu on AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G parim valik tänapäeva portreefoto- ja moefotograafile. Objektiiv on järjekordne lisa NIKKORi 85 mm optika rikkas pärandis ning see peegeldab Nikoni jätkuvat pühendumust optilisele innovatsioonile.

Zurab Kiknadze, Nikon Europe’i objektiivide, tarvikute ja tarkvara tootejuht, ütleb: „Uus AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G viib portreefotode tegemise täiesti uuele tasemele. Sellised objektiivid esindavad kõike seda, mida NIKKORi tootemark saavutada püüab: suurepärast kontrasti ja eraldusvõimet koos unikaalse bokeh-kvaliteediga.” Ta lisas: „Me arvame, et see objektiiv seab uue võrdluspunkti nii liikumatute piltide fotograafidele kui ka üha kasvavale hulgale videograafidele, kes kasutavad digitaalseid peegelkaameraid, nagu näiteks D3S-i.”

Parim bokehi looja

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G on mõeldud olema professionaalse portreefotograafi jaoks optika tipptase. Kiire f/1,4 ava pakub suurepärast objekti ja tausta eraldamist, samal ajal loob ümar üheksa labaga diafragma fookusest väljas olevate aladel imeilusa bokeh-efekti.

Juhttuli

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G-l on uudne 9 grupis oleva 10 elemendiga optiline süsteem ning Nikoni eksklusiivne peegeldusvastane nanokristallkiht, mis vähendab tunduvalt varikujutisi ja helkimist, võimaldades luua kirkaid, kõrge kontrastsusega pilte isegi kőige keerulisemates valgusoludes.

Sujuv liikumine

AF-S NIKKOR 85mm f/1.4G-l on spetsiaalne Silent Wave mootor (SWM), mis tagab vaikse ja täpse teravustamise. Viimistletud ülekandemehhanism tagab erakordselt sujuva liikumise käsitsi teravustamisel.

Visa hing

Nagu vőis arvata, on objektiivil vastupidav NIKKORi magneesiumist korpus ja tolmu- ning niiskuskindlad tihendid, mis võimaldavad pildistada isegi kőige raskemates võtteoludes. Kaaludes 595 grammi sobib see hästi kokku Nikoni edasijõudnud ja professionaalsete digitaalsete peegelkaamerate, näiteks D700 ja D3 seeria kaameratega.

Objektiivil on HB-55 kate ja pehme vutlar.

Tehnilised andmed

Fookuskaugus

85 mm

Maksimaalne ava

f/1,4

Minimaalne ava

f/16

Objektiivi ehitus

10 elementi 9 grupis (koos Nano Crystal Coatiga)

Fookusnurk

28˚30’ (18˚50’ koos Nikon DX-formaadiga)

Lähim teravustamiskaugus

0,85 m)

Max reproduktsiooni suhtarv

0,12x

Diafragma labad

9 (ümarad)

Teravustamine

Automaatne teravustamine sisseehitatud SWMi ja käsitsi teravustamisega

Filtri/lisatarviku suurus

77 mm

Läbimõõt x pikkus

Umbes 86,5 x 84 mm

Kaal

Umbes 595 g

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply