Nikon Z 6III - Tipptasemel funktsioonid taskukohase hinnaga

By in
335
Nikon Z 6III - Tipptasemel funktsioonid taskukohase hinnaga

Neli aastat tagasi müügile tulnud Nikon Z 6II kaamera on saanud endale järeltulija – Nikon Z 6III. Kaamera, mis ühendab endas Z f ja Z 8 kaamerast juba tuntud ja hinnatud funktsioonid.

Uue Nikon Z 6III kaamera keskmes on 24,5-megapiksline osaliselt “stacked” täiskaader CMOS sensor, mis viib lugemiskiiruse uuele tasemele. See tähendab, et pildistades esineb oluliselt vähem aeglastest lugemiskiirustest tingitud moonutusi, nagu näiteks “rolling shutter” efekt.

Osaliselt “stacked” sensori puhul peame meelespidama, et selle puhul ei ole tegu päris “stacked” sensoriga, mida kasutavad Nikoni tippklassi Z 9 ja Z 8 mudelid. Osaliselt “stacked” sensor võimaldab Nikonil saavutada sarnaseid tulemusi madalamate kuludega, mis aitab hoida selle täiskaader kaamera hinda taskukohasemana.

Uus Z6 III sensor toob märkimisväärset kasu ka videosalvestuses, võimaldades kuni 6K video salvestamist 60 kaadrit sekundis N-RAW režiimis.

Muidugi on uues Z6 III mudelis tehtud märkimisväärseid täiustusi autofookuse osas, lahendades ühe suurima ja ainsa puudujäägi, mis varasematel Z6/Z7 seeria mudelitel esines.

Nikon varustanud Z6 III kõige uuema EXPEED 7 protsessoriga, mida kasutavad ka Z9, Z8 ja Zf mudelid. Uus Z6III teravustab nüüd kuni 20% kiiremini kui eelkäija ning pakub sarnast jõudlust kui tipptasemel Z9 ja Z8 mudelid, viies kasutajakogemuse täiesti uuele tasemele.

Z6 III suudab teravustada ka vähese valgusega tingimustes kuni -10 EV (Exposure Value) tasemel, pakkudes samaväärset jõudlust nagu 2023. aastal välja tulnud Nikon Zf mudel.

Z6III autofookus

Fotograafiahuvilistele rõõmuks on Z6 III mudelil mitmeid sarnasusi Nikon Zf kaameraga. Näiteks on subjektituvastuse valikud laienenud ja hõlmavad nüüd samu objekte: inimesi, koeri, kasse, linde, autosid, mootororattaid, jalgrattaid, ronge ja lennukeid.

Z6 III kaameral on sisseehitatud pildistabilisaator, mis pakub kuni 8-stopi jagu stabilisatsiooni. See tähendab, et kaadrid püsivad teravad ja selged ka keerulistes oludes. Lisaks on uuel “stabikal” režiim, mis stabiliseerib kaadri vastavalt sinu autofookuse punktile, pakkudes veelgi täpsemat ja sujuvamat pildistamist.

Z6 III keresisese stabilisaatori puhul on veel üks mugav omadus automaatne lukustus, mis aktiveerub, kui kaamera välja lülitad. See tähendab, et transportimise ajal ei liigu sensor paigast, pakkudes lisakaitset ja meelerahu.

Z6III pildiotsija on enneolematult hea

Z6 III kaamera on varustatud 5,7 miljoni punktiga UXGA OLED elektroonilise pildiotsijaga, mis pakub 100% kaadri katvust ja 0,8-kordset suurendust. Nikoni sõnul kasutab pildiotsija eesmine osa kvaliteetsemat klaasi, mis oluliselt parandab pildiotsija kuvamiskvaliteeti. Selle erinevust paberil võrrelda ei saa – parim viis veendumiseks on seda ise oma silmaga kogeda.

Z6III pööratav ekraan

Nikon Zf kaameral oli see juba olemas, kuid nüüd on lõpuks ka Z6 seeria kaameral pööratav puutetundlik ekraan. See muudab video- ja vlogimisvõimalused palju paindlikumaks. Ekraan ise on 3,2-tolline ja 2,1 miljoni punktiga LCD.

Kui otsid professionaalset täiskaader hübriidkaamerat, mis suudab jäädvustada kaunite värvidega ja usaldusväärse autofookusega kaadreid nii foto- kui ka videoformaadis, siis Nikon Z6 III on suurepärane valik. Nikon  Z6 III kaamera spetsifikatsioon üllatab sind meeldivalt.