Nikon võitis selle aasta TIPA World Award võistlusel kolm auhinda, saavutades triumfi

By in
472
Nikon võitis selle aasta TIPA World Award võistlusel kolm auhinda, saavutades triumfi

Nikon võitis sel aastal TIPA World Award võistlusel kolmes kategoorias. Esimene toode, mis võitis kuldmedali, oli Nikon Z 30, millele anti tiitel “Parim APS-C Vloggeri kaamera” kategoorias. Objektiivide kategoorias võitis NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S tiitli “Parim supertelefoto objektiiv” ning NIKKOR Z 85mm f/1.2 S nimetati “Parim portreeobjektiiv”. Need kolm auhinda näitavad Nikon’i pühendumust innovaatiliste seadmete tootmisele, mis võimaldavad fotograafidel loominguliselt ja kõige kaasaegsema pildistamistehnoloogiaga piire ületada.

TIPA žürii kiitis Nikonit selle eest, et nad reageerisid kiiresti vlogimise ja otseülekannete kasvavale huvile, tutvustades Z 30, mis esindab täiuslikult järgmist sammu “loojate” jaoks, kes kasutasid kompaktkaameraid ja nutitelefone. Samal ajal oli žürii eriti muljet avaldatud NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S-st, mida kirjeldati kui “unistuste objektiivi loodusfotograafidele”. NIKKOR Z 85mm f/1.2 S objektiiv aga saavutas edu tänu oma erakordsetele funktsioonidele, nagu maksimaalse avaga kõrge valgustugevus, imeline bokeh efekt ja täpne autofokusseerimine.

Nikon TIPA 2023 awards Z 30 camera

TIPA toimetajad märkasid Nikon’i kiiret reageerimist üha kasvavale vloggingu ja otseülekannete trendile, tutvustades lahendust, mis pakub rohkem loomingulisust, rohkem salvestusvalikuid ja on sammu edasi võrreldes kompaktkaamerate ja nutitelefonidega. Nikon Z 30 pakub 4K videot 30p kaadrisagedusega, aegluupi 1080p videote jaoks kuni 120 kaadrit sekundis, 3-tollist pööratavat ekraani ja stereomikrofoni, mis on integreeritud kaamera ülemisse korpusse. Spetsiaalselt vloggeritele ja sisuloojatele mõeldud lisatarvikud, mida saab osta eraldi või koos Z 30 komplektina, muudavad selle kaamera kasutamise igas filmimistingimustes lihtsaks. Nendeks lisatarvikuteks on SmallRig tuulekaitse ja Nikon Bluetooth kaugjuhtimispult, mis on kinnitatud magnetiliselt SmallRig Tripod käepideme külge. Nikon Z 30 saab osta ainult kaamera kere või komplektina koos erinevate NIKKOR Z DX-formaadis objektiividega ja see on ühilduv ka täiskaader Z-objektiividega. TIPA toimetajad kiitsid Nikon Z 30 kaamerat selle mitmekülgsuse ja spetsiaalselt vloggeritele mõeldud lisavarustuse eest.

Nikon TIPA 2023 Z 600mm

TIPA toimetajad kirjeldavad NIKKOR Z 600mm f/4 TC VR S objektiivi kui “unistuste objektiivi loodusfotograafidele”, millel on sisseehitatud 1,4X fookuse kordaja, mis muudab selle 840mm f/5.6 objektiiviks. Välitingimustes pildistamisel tuleb tihti kokku puutuda keeruliste valgus- ja ilmastikutingimustega ning hiljuti väljatöötatud “Meso Amorphous” kattekiht pakub parimat Nikon objektiivi antireflektsiooni jõudlust, samas kui ARNEO ja Nano Crystal Coat kattekihid vähendavad kummitus- ja peegeldusefekte. AF-süsteem on märkimisväärselt täiustatud “Silky Swift Voice Coil Motor” abil, mis kasutab magneteid fookusgruppide liigutamiseks, mis aitab nii videote kui ka fotode puhul. Sellise objektiiviga on oluline ka VR-stabilisatsioon, mis ulatub kuni 5,5 stoppi ühilduvate kaameratega. Statiivile paigutatuna tagab struktuur ja disain parema tasakaalu, mis muudab liikuva subjekti jälgimise ja panningu sujuvamaks ja reageerivamaks.

Nikon TIPA 2023 Z 85mm f/1.2

NIKKOR Z 85mm f/1.2 S objektiivi kirjeldati kui “parim portreeobjektiiv”. See objektiiv, mille klassikaline fookuskaugus on ideaalne portreede, moe-, pulmade- ja siseruumide pildistamiseks, omab ultravalgusjõulist ava ja imelist bokeh efekti, samuti tugevat korpust. Kui pildistatakse täisavaga, on võimalik saavutada hämmastavaid taustaefekte ning valgusallikad f/2 juures kujutatakse pehmete ja “unistuslike” pallidena. Nikon S-Line objektiivide perekonna optika, kasutusmugavus ja kõrge kvaliteet on saadaval nii piltide kui ka videote salvestamiseks tänu kahele STM-mootorile. Automaatse teravustamise ajal on võimalik käsitsi teravustamisele hõlpsasti üle minna ning programmeeritav kontuurirõngas võimaldab iga fotograafi isiklikku eelistust stiilile ja igale olukorrale vastavalt kohandada.