Robotkoerad ja 360-kraadised ülevaated: töökohaseire uus tase 2022. aastal

By in ,
447
Robotkoerad ja 360-kraadised ülevaated: töökohaseire uus tase 2022. aastal

Robotkoerte, 360-kraadiste kaamerate ja tipptasemel tarkvara abil saate ehitusplatsi jälgimise eelised ise välja nuhkida. Nüüd saate oma 360-kraadiste virtuaalsete ülevaadete automatiseerimiseks kasutada ka maapealseid roboteid, mitte ainult õhus lendavaid droone.

Kõlab nagu ulme? Tänu Insta360 kaamerale, lahendusele DroneDeploy Ground Robotics ja Boston Dynamics‘ Spotile on see nagu jalutuskäik pargis. Selles postituses näitame teile, kuidas see kõik kokku sobib ja kuidas te saate sarnase lahenduse kasutusele võtta. Me ei tee nalja.

DroneDeploy-Insta360

Mis on virtuaalne ülevaade? 

Lihtsalt öeldes on virtuaalne ülevaade teie töökohal jäädvustatud 360-kraadine videoringkäik, mis on digitaalselt rekonstrueeritud, et luua digitaalselt sarnane 3D virtuaalne ringkäik. Tavaliselt kasutatakse seda ehitusobjektidel, et võimaldada töötajatel teha koostööd mistahes asukohast ja uurida objekti kvaliteetse 360-kraadise interaktiivse kogemuse kaudu.

See hõlbustab võrdlemist algse projektiga, võimaldab probleeme kiiremini lahendada ja vähendab oluliselt ümbertegemise vajadust.

Kuid ehitusprojektide kulgemise jälgimine on teadaolevalt samuti väga keeruline. Eriti kui jälgida on vaja iga päev, on inimestel raske kõiki hooneid pidevalt kontrollida, sest selleks kulub liiga palju aega. Probleemiks võib olla ka täpse arvestuse pidamine muudatuste üle võrreldes projekti mudelitega. Ja projekti suurusest tulenevalt võivad kulud ja väljakutsed hüppeliselt kasvada.

Sellepärast on autonoomne 360-kraadine virtuaalne ülevaade robotite abil ideaalne vahend reaalsete andmete kogumiseks ehitusobjektilt.

Mida on vaja 360-kraadise virtuaalse ülevaate tegemiseks?

360-kraadise virtuaalse ülevaate tegemiseks on vaja kolme peamist asja: robotit maapinnal liikumiseks, Insta360 kaamerat kvaliteetseks jäädvustamiseks ja DroneDeploy tarkvara, mis hõlbustab reaalsuse jäädvustamist objektil ja koostööd. Vaatame kõiki neid kolme elementi lähemalt.

Samm 1: Robotkoer – Boston Dynamics’ Spot 

2016. aastal Boston Dynamicsi poolt maailmakuulsaks tehtud sõbraliku nimega Spot on neljajalgne robot, mis tuleb suurepäraselt toime manööverdamisega ettearvamatul ja raskel maastikul. Tema osavus ja võime automatiseerida marsruute läbi raskete alade teevad temast ideaalse kandidaadi töökoha seiramiseks. Spoti abil saate täpselt ja sageli jäädvustada reaalset olukorda oma töökohas ning tegutseda saadud väärtuslike andmete põhjal.

DroneDeploy-Insta360

Miks kasutada muude lahenduste asemel roboteid? 

Kuigi droonide kasutamine on endiselt märkimisväärselt tõhus viis objektide jäädvustamiseks ja digitaalseks rekonstrueerimiseks, võimaldavad maapealsed robotid kaardistada sise- ja väliskeskkondi, kus drooni kasutamine ei ole võimalik. Siinkohal toome välja robootika mõned eelised.

  • Navigeerimine: tänu oma neljale jalale suudab Spot navigeerida igasugustes keskkondades, liikuda ebatasasel pinnal ja isegi treppidest ronida.
  • Järjepidevus: saate marsruudid ette planeerida, määrates Spotile teekonnapunktid, mida ta autonoomselt järgib. Võrreldes inimese poolt tehtavate kontrollidega, milles võib esineda vigu ja mis võivad olla töömahukad, kontrollib Spot iga kord täpselt samu asukohti sama nurga alt. See tagab, et projekti edenemist võrreldes projekti mudeliga saab täpsemalt ja järjepidevamalt jälgida.
  • Pidev jälgimine 24/7: robotid säästavad töötajaid pidevalt korduva, üksluise töö tegemisest või ohtlikes keskkondades liikumisest ning neid saab kasutusele võtta sobiva ettemääratud graafiku järgi.

Samm 2: Kaamera – Insta360 RS 1-Inch 360 Edition

Pidevalt muutuva töökoha 360-kraadise virtuaalse ülevaate jäädvustamiseks vajate kaamerat, mis suudab karmides oludes teha puhtaid, stabiilseid ja teravaid kaadreid. 360-kraadiste kaamerate võimekus võib olla piiratud, kui nendel on madal eraldusvõime, neil puudub hea stabilisaator või kui neil on väiksemad andurid, mille tulemusena on pildid ülevalgustatud.

Eriti just muutuvates valgustingimustes on Insta360 RS 1-Inch 360 Edition ületamatu, sest tuleb toime kõigi nende probleemidega. Nüüd, kui 1-Inch 360 Edition on DroneDeployga täielikult integreeritud, pole teil vaja muud, kui paigaldada see Spotile ja võite jäädvustamist alustada.

DroneDeploy-Insta360

Samm 3: Tarkvara – DroneDeploy 

Kui Spot ja teie Insta360 on tööks valmis, võimaldab lahendus DroneDeploy‘s Ground Robotics kogu kontrollimarsruudi läbi töökoha ette planeerida, muutes andmete kogumise mugavamaks kui kunagi varem.

Insta360 kaamera ja DroneDeploy tarkvara ühenduvad sujuvalt. Insta360 kaamerast kiirgavat Wi-Fi‘t kasutades paarib rakendus kiiresti ja loob reaalajas 360-kraadise vaate. Seejärel saavad meeskonnad ülevaate kaardistamiseks valida projekti, lähtekoha ja korruseplaani.

DroneDeploy-Insta360

Fotode ja videote geosildistamise abil on kvaliteediprobleemid kergesti tuvastatavad ja töötajad saab probleemide lahendamiseks hõlpsalt õigete töövahenditega välja saata. Visuaalseid salvestusi saab kasutada ka teostusjooniste ja auditeeritavate dokumentide jaoks.

Ühe lihtsa lingi abil saavad sidusrühmad vaadata ehitusprojekti edenemist kõikjalt maailmast ja jälgida igapäevaseid edusamme. Visuaalse süsteemi suuremast usaldusväärsusest ja läbipaistvusest võidavad nii omanikud kui ka peatöövõtjad.

Juneau Construction kasutab seda töövoogu kiire tagasiside saamiseks projektiomanikelt. Ühe 90 000 ruutmeetri suuruse elamu-, kaubandus- ja parkimiskompleksi puhul oli kaugseire nende edu seisukohalt ülioluline. Selles projektis said projektimeeskonnad ja juhid seda täpset integratsiooni kasutades jälgida 1145 kuupmeetrist pinnasekuhja. Iganädalaste aruannete ja edenemise värskenduste kaudu teadsid nad täpselt iga päev pinnase asukohta.

DroneDeploy-Insta360

Miks valida Insta360 RS 1-Inch 360 virtuaalseks ülevaateks? 

1-tollised andurid ja TI-pildistamine 

Töökohad on ettearvamatud. Valgustingimused võivad muutuda, kui teie robot liigub ruumide vahel ja siseruumidest välja. Ilma suurte anduriteta võivad teie kaadrid olla halvasti valgustatud, eriti halva valgusega tingimustes. Insta360 kompenseerib selle 1-tolliste andurite ja TI-toega PureShoti abil, et jäädvustada mitu HDR-kujutist ja kombineerida neid puhtama tulemuse saamiseks ülevaatest. Oluline probleemide või erinevuste tuvastamiseks projektist.  

6K 360 video

6K 360 videokvaliteet aitab teil ülevaate jaoks jäädvustada kõik üksikasjad. See on ülioluline selge digitaalse rekonstrueerimise jaoks, mida teie meeskond saaks andmete visualiseerimiseks ja koostööks kasutada.  

FlowState‘i stabiliseerimine 

Raskel maastikul liikumisel tekkivate värisevate kaadrite tõttu võivad pildid tulla ebaselged ja moonutatud. ONE RS on varustatud tööstusharu juhtiva stabilisaatoriga, mis on loodud aastatepikkuse kordamise kaudu terves reas kaamerates, mis saab hakkama ka kõige karmimate tegevusspordialadega. Kui kasutate seda ülevaate salvestamise ajal, on sujuvate võtete tegemine imelihtne.

Täielik integratsioon DroneDeployga

Integreerimine juhtiva ettevõttetasemel reaalsuse jäädvustamise platvormiga muudab teie digitaalse rekonstrueerimise töövoo lihtsaks. Pealegi säästate sellega nii aega kui raha.

DroneDeploy-Insta360

Kus ma saan alustada 360-kraadiste virtuaalsete ülevaadetega? 

Meil on hea meel näha, kuidas maapealne automatiseerimine võimust võtab. Insta360, DroneDeploy ja Boston Dynamics on tipptasemel. Siit saate igaühe kohta lisateavet, et näha, kuidas ruum areneb ja alustada oma virtuaalsete ülevaadete loomist.

Võtke ühendust DroneDeploy‘ga, et saada lisateavet DroneDeploy kasutamise kohta ehituses.
Ostke Insta360 RS 1-Inch 360 juba täna Insta360 poest.

Article in English