Nikon toimetab uue peakontori ehitusprojektiga

By in
411
Nikon toimetab uue peakontori ehitusprojektiga

TOKYO – Pärast Nikon Z 9 edukat vastuvõttu fotograafide poolt teatas Nikon Corporation (Nikon) uue peakontori ehitamise plaanist Tokyos, Shinagawa-kus asuva Oi vabriku vabale maa-alale, ja on alustanud projekteerimist. Kuulujuttude järgi on Nikonil Z 9 eeltellimusi üle 400.000 ja tehas suudab toota 35.000 kaamerat kuus. Kaamera ooteaeg läheneb aastale.

Nikon loob aluse tuleviku kasvuks. Kavandatavasse peakontorihoonesse koondatakse ettevõtlusosakond, iga äriüksuse planeerimisosakond ning täiustatud teadus- ja arendustegevusega seotud osakond, et täita eesmärki tugevdada arendusfunktsioone ja luua jätkusuutliku kasvu saavutamiseks äriüksuste vahelist sünergiat.

Uude peakontorisse ehitatakse 6 maapealset korrust üldpindalaga ligikaudu 42 000 m2. Soovitakse luua kontoriruumid, mis soodustavad digiteerimist ja toetavad paindlikke tööstiile.

Peakontorist peab saama ka keskkonnasõbralik ja jätkusuutlik büroohoone, mille juured on kohalikus kogukonnas. Hoonele paigutatakse päikesekaitsesüsteemiga välisfassaad, et vähendada kliimaseadmete jaoks vajaminevat energiat, ja selle konstruktsioon soodustab loomulikku ventilatsiooni ja rohke päevavalguse jõudmist ruumi. Hoonesse tuleb ka VAV*1süsteem, mis järgib kontori kasutusmäära. Nimetatud süsteemide kombinatsioon vähendab märkimisväärselt hoone energiatarbimist ning uus peakontor saab tõenäoliselt nullenergia valmiduse (ZEB Ready) sertifikaadi.*2. Hoones hakatakse tootma päikeseenergia genereerimise süsteemi abil ka taastuvenergiat.

Nikon muuseum, mis tutvustab iga Nikoni ettevõtte ajalugu, tooteid ja tehnoloogiaid, kolib samuti uude peahoonesse.

Nikon-peakorter-2024

Kavandatava projekti asukoht Oi tehas on paik, mis on juba üle 100 aasta olnud Nikoni baasiks ning kust pärineb arvukalt tooteid ja teenuseid. Kuna ettevõtte Nikon endine nimi oli „Nippon Kogaku K.K.“, sai tänav, mida paljud töötajad igapäevaselt kasutavad, nimeks „Kogaku Street“. Uus peakontor ehitatakse suunaga Kogaku tänava poole.

Üksikasjadest antakse teada kohe pärast nende paika panemist.

  • *1VAV: Muutuv õhuvool
  • *2ZEB valmidusega: nullenergia valmidusega hoone. Mugavat keskkonda pakkuv hoone, mis tarbib energiat säästes tavahoonetega võrreldes 50% või veelgi vähem energiat.

Uue peakontori ülevaade

Planeeritud ehitusplats5480-1, Nishioi 1-chome, Shinagawa-ku, Tokyo jne.
Projekti pindalaLigikaudu 18 000 m2
KogupindalaLigikaudu 42 000 m2
EhituskonstruktsioonTeraskonstruktsioon、Seismiline isoleeriv aluskonstruktsioon

Ehituse ajakava(plaan)

Suvi 2022Ehituse alustamine
Kevad 2024Ehituse valmimine
Suvi 2024Tegevuse alustamine

Article in English

54321
(0 votes. Average 0 of 5)