NIKON LASEB VÄLJA SUPERTELEFOTO OBJEKTIIVI AF-S NIKKOR 500MM F/5.6E PF ED VR, MIS ÜHILDUB NIKONI FX-FORMAADIGA

By in
783

Objektiivi iseloomustab erakordne mobiilsus, mis muudab supertelefoto käest pildistamise nauditavaks, pakkudes samas ka paremat optilist suutlikkust ja funktsionaalsust

Amsterdam, Holland, 23. august 2018:Nikonil on hea meel teatada supertelefoto objektiivi AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VRväljalaskmisest, mis ühildub Nikoni FX-formaadis digitaalsete üheobjektiiviliste peegelkaameratega.

AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR on tipptasemel, FX-formaadis supertelefoto objektiiv fookuskaugusega 500 mm. Fresneli läätseelemendi kasutuselevõtt vähendab oluliselt objektiivi suurust ja kaalu, mis muudab supertelefoto käest pildistamise lihtsaks ja nauditavaks.

Objektiivi mõõtmeid on oluliselt vähendatud ning selle suurim läbimõõt on 106 mm ja pikkus 237 mm. Kaal on ligikaudu 1460 g (umbes sama, mis objektiivil AF-S NIKKOR 70-200mm f/2.8E FL ED VR) – muud 500 mm objektiivid kaaluvad tavaliselt üle 3000 g. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR on täiustatud tolmu- ja pritsmekindlusega, mis koos esiläätse fluorkattega võimaldab pildistamisel suurepärast mobiilsust.

Ühe Fresneli läätseelemendi ja kolme ED-klaasist elemendi kasutamine tagab äärmiselt terava ja detailse joonise, mis sobib suure piksliarvuga digitaalkaameratega. Lisaks sellele vähendavad uues Fresneli läätseelemendis kasutatavad Nikoni arendatud materjalid tõhusalt Fresneli läätse difraktsioonist tulenevat helklust. Äärmiselt selged pildid saavutatakse tänu Nikoni erinevate kattekihitehnoloogiate koosmõjule, alustades nanokristallkattest, mis piirab väga tõhusalt varikujutiste ja helkluse tekkimist.

Automaatse teravustamise kiirust on suurendatud teravustamisgrupi läätseelementide kergemaks muutmisega. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR on varustatud ka stabiliseerimismehhanismiga, mis kompenseerib kaamera rappumist samaväärselt säriaja lühendamisega 4,0 astme võrra*. Lisaks sellele on kasutusele võetud stabiliseerimisrežiim SPORT. Režiim SPORT on eriti tõhus kiirelt liikuvate ja ettearvamatute objektide, nagu metslindude pildistamisel, või spordisündmuste jäädvustamisel, ning tänu pildiotsijas kuvatava pildi stabiliseerimisele ka video salvestamisel.

Kinnitusadapteriga FTZ saab objektiivi kasutada ka täna välja kuulutatud Z-kinnitusega peeglita kaameratega. Kasutajad saavad nautida 500 mm fookuskaugusega supertelefoto pildistamist enneolematult kompaktse süsteemiga.

Nikon laseb välja ka täppsihiku DF-M1 (saadaval eraldi), mis on supertelefoto pildistamisel väga tõhus tarvik. Kuna supertelefoto pildistamisel on pildiotsijas nähtav vaid väga kitsas vaateväli, on lihtne objekti silmist kaotada. See tarvik aitab soovitud objekti jälgida, isegi kui see ootamatult liigub.

Fresneli läätseelemendi kasutuselevõtt võimaldas luua väiksema ja kergema objektiivi, mille saab kaasa võtta sinna, kuhu eelmiste supertelefoto objektiividega oli raske pääseda. Väiksem suurus ja kaal kõrvaldavad ka vajaduse statiivi järele, muutes supertelefoto käest pildistamise lihtsaks. AF-S NIKKOR 500mm f/5.6E PF ED VR laiendab oluliselt supertelefoto pildistamisvõimalusi, ühendades täiustatud suutlikkuse kompaktse suuruse ja kerge kaaluga.

PÕHIFUNKTSIOONID

– Oluliselt väiksem ja kergem tänu Fresneli läätseelemendi kasutuselevõtule
– Tolmu- ja pritsmekindel ehitus ning Nikoni fluorkate, mis tõrjub edukalt tolmu, veepiisku, rasva ja mustust
– Tipptasemel optika ühe Fresneli läätseelemendi ja kolme ED-klaasist elemendiga, mis võimaldavad saavutada äärmiselt terava ja detailse joonise, mis sobib suure piksliarvuga digitaalkaameratega
– Optiline suutlikkus, mida ei vähenda ka telekonverteri TC-14E III AF-S kasutamine
– Uues Fresneli läätseelemendis kasutatavad materjalid piiravad tõhusalt Fresneli läätse difraktsioonist tulenevat helklust
– Nanokristallkatte abil saavutatud tõhus varikujutiste ja helkluse vähendamine tagab selged pildid
– Kiirem automaatne teravustamine tänu kergematele teravustamisgrupi läätseelementidele
– Objektiivil on stabiliseerimismehhanism, mis kompenseerib kaamera rappumist samaväärselt säriaja lühendamisega 4,0 astme võrra*
– Stabiliseerimismehhanismil on kaks režiimi: NORMAL ja SPORT
– Elektromagnetilise objektiiviava mehhanismi kasutamine tagab äärmiselt täpse ava juhtimise

* Mõõdetud kooskõlas CIPA standarditega režiimis NORMAL, kasutades täiskaadrilise, 35 mm filmiformaadiga võrdväärse pildianduriga digitaalset üheobjektiivilist peegelkaamerat.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply