Mikrofon ME-1 päästab videosalvestusel paljudest heliga seotud muredest.

By in
560

Täna on keeruline leida fotoaparaati, millel poleks olemas videosalvestuse funktsiooni. Paljud on nüüd taibanud, et kui „pilt räägib rohkem kui 1000 sõna“ siis „video räägib rohkem kui 4000 sõna“ . Ma arvan, et selline kõnekäänu parafraseering on video puhul täiesti asjakohane. Video suudab edasi anda nii liikumist, ajatelge kui ka heli! Inimene saab videot jälgides palju enam informatsiooni kui pilti vaadeldes. Ometi on videoid vaadates sageli märgata, et ka eksimusi ja praaki on videos palju enam kui fotode juures.

Pole midagi hullemat, kui videoga kaasnev heli on nii halva kvaliteediga, et lausa segab pildi jälgimist. Üks võimalus, et heli kvaliteet on rikutud ruumis tekkinud kaja tõttu, kõneleja on kaamerast liiga kaugel ja heli on vaikne või on keskkonnas palju muud segavat müra. Välitingimustes salvestades võib  segavaks faktoriks olla tuul. Tuule kohin mikrofonis võib summutada kõik ülejäänud helid. Kolmas võimalus on, et kaamerasse ehitatud mikrofon on väga tundlik nende helide suhtes, mis tekivad salvestuse ajal kaamera puudutamisest, objektiiviga suumimisest või teravustamisest. Kuna kõik see toimub kaamera mikrofoni vahetus läheduses, siis ei anna eriti tulemust isegi kaamera ettevaatlikum käsitlemine.

Tegelik lahendus võiks olla kaamerast eraldiasuv mikrofon. Nikon pakub stereomikrofoni ME-1, mida on võimalik kinnitada kaamera välgupesasse ning mis ühildub enamuse Nikoni  peegelkaameratega. Ühenduspistikuks on 3.5mm stereo pulkpistik. Kui ühenduskoht on Sinu Nikoni peegelkaamera küljel oleva kummist luugi all olemas, siis võid kindel olla, et mikrofon sobib Sinu kaameraga. Mikrofoni pehme švammist kate ja madalpääsfiltri lüliti takistavad tuulest või madalsagedusliku mürast tekitatavaid häireid ning väike korpus teeb video salvestamist veelgi mugavamaks. Mikrofon on kinnitatud jalale kummist vibratsiooni vähendava ühendusega ning see välistab kaamera korpusest heli edasikandumise mikrofoni isegi siis kui videot salvestatakse kaameraga ringi liikudes.

Varusta oma Nikoni peegelkaamera korraliku helisalvestusvahendiga ja naudi puhast tulemust.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply