5 nõuannet reisifotograafile

By in
631

Kui plaanid reisi Amazonase metsadesse või ekslemist mõne Vahemere linna kitsastel tänavatel, siis reisi ettevalmistus mängib väga suurt rolli selles, millist lugu Sa hiljem jutustada saad. POMPIDOO on kokku kogunud 5 kõige olulisemat nõuannet, mis aitavad Sul selle imelisele teekonnale asuda, lisaks veel nõu digivaruste valimiseks ning artikli lõpetus ka üks boonuspakkumine.

1. Taustatöö
Uude kohta reisides on taustatöö tegemine võti selleks, et võtta reisist viimast. TripAdvisor ja Lonely Planet foorumid annavad Sulle hea stardipositsiooni selles osas, mida teha ja näha. Google Maps ja Instagram on samal ajal head allikad parimate fotograafia kohtade otsimiseks. Otsi endale suhtlusvõrgustik, sest suhete loomine juba eelnevalt aitab usaldust tekitada. Kohalike kontaktide omamine võimaldab saada hindamatut teavet ning aitab samal ajal hoiduda turistilõksudesse sattumisest ja selle arvelt aega kokku hoida. Samuti ei jää sa ootama rongi, mis ei pruugi kunagi tulla. 

2. Paki targalt
Paki kõigepealt asjad, milleta Sa ei saa elada ja jäta koju ballikleit ja kõrged kontsad (tõsiselt, sul ei lähe kõrgeid kontsi vaja, kui kõnnid mööda selle iidse linna tänavaid, kuhu iganes sa minemas oled). Ära unusta kaasa pakkida mitu mälukaarti, eriti kui pildistad RAW formaadis, kaamera laadija, mobiili laadija ning ka reisiadapter. Ole teadlik sellest, kui palju varustust Sa kaasa pakid, kuid püüa läbi mõelda stsenaariumid, kust Sa end leida võid ja mõtle sellele, kui pettunud Sa võid olla, kui Sul teatud puhul puudub näiteks õige objektiiv. POMPIDOO hoolitseb Sinu eest (ja Su varustuse eest) mistahes linnareisil. Seega ei pea Sa muretsema ruumi- või stiilipuuduse pärast.

3. Tee märkmeid
Kui Sa oled kohal ja naudid iga kogemust kui erakordset elamust, tundub kõik nii äge ja põnev, et Sa arvad, et see hetk, see koht ja need inimesed jäävad sulle igaveseks meelde. Kuid reisi jätkudes avastad, et mälestused tuhmuvad kiiremini, kui seda sooviksid, seega on väga oluline, et peaksid reisi ajal päevikut, kuhu märgid peamised asjad, näiteks märksõnad, nimed ja inimeste ning kohtade kirjeldused, mis on fotodele jäädvustatud.

4. Varundamine
Harjuta endale sisse komme oma fotosid iga päev varundada. Selle juures on boonuseks ka see, et nii vabastad Sa pidevalt ruumi mälukaartidel. Sülearvuti on väga hea varundamiseks, kuid samas on praktiline kaasa võtta ka kaasaskantav kõvaketas teise varundamisvõimalusena (näiteks juhul, kui sülearvuti ära varastatakse – see võib juhtuda). Veendu, et kõvakettal oleks piisavalt gigabaite RAW failide jaoks. Et reisipagas oleks kerge, proovi My Passport Wireless Pro from WD. Või kasuta Nikon Image Space teenuseid.

5. Ole mõistlik
Riietu mugavalt (seejuures on täiesti võimalik jääda oma stiilile truuks) ja veendu, et Sul on kaasas vastavad riided mistahes ilmastiku jaoks, mis Sind ees võib oodata. On selleks näiteks kõrvetav kuumus ja päike või näpistav külm. Norrakatel (või olid need islandlased?) on ütlus “Ei ole olemas halba ilma, on vale riietus” Kes iganes seda ütlesid, neil on õigus. Suhtu aupaklikult ka külastatava riigi kultuuritavadesse. Kas asi puudutab värve või katvust, suhtu sellesse austusega.

Boonusnõuanne: Jaga!
Fotode jagamine reisi ajal on suurepärane viis hoida ühendust perekonna ja sõpradega, samal ajal kui Sina endiselt oma teekonda naudid. See hoiab Sind joonel ka fotode toimetamise ja organiseerimise mõttes. Mõndadel kaameratel on sisseehitatud wifi, mis võimaldab Sul kaamera telefoniga ühendada ja fotosid silmapilkselt jagada, Nikon D7200 on üks neist. Instagramist on saanud enamike eelisvalik oma mälestusväärsete hetkede jagamiseks olenemata sellest, kas Sa jagad neid kogu maailmaga või väljavalitud lähedastega. Instagrami märgistamisvõimalusi kasutades on hea võimalus avastada teisi inimesi, kes reisivad läheduses. Kui oled privaatne inimene ja soovid oma reisi jagada mujal kui sotsiaalmeedias, tutvu meie jagamiskeskkonnaga Cluster, mis võimaldab privaatset jagamist iOs, Android süsteemides ja veebis.

Veel üks boonusnõuanne: Selle jaoks on rakendus
Mõnede jaoks on paberi ja pastakaga märkmete tegemine, lennupiletite ja marsruudi väljatrükkimine väga tavaline, kuid teised vajavad digitaalseid vahendeid. Kui plaanid märkmeid teha harilikul viisil, kuid vajad rakendust marsruudi jälgimiseks, siis me soovitame TripIt rakendust.

Day One on suurepärane päeviku pidamiseks ja võimaldab Sul organiseerimise mõttes integreerida fotod, ilma info, asukohad ning samuti ka märgistada. See on väga ilusa disainiga, kuid saadaval ainult Mac ja iOS süsteemidele.

Aga nüüd, kui soovid kõiki neid mainitud võimalusi ühes rakenduses, siis on Evernote kõige turvalisem (ja kõige taskukohasem) valik. See on suurepärane rakendus oma reisi planeerimiseks, oma uurimustööga kursis olemiseks, marsruudi haldamiseks ja märkmete tegemiseks pakkudes samal ajal mitmesuguseid plaane ja offline juurdepääsu interneti puudumisel.

POMPIDOO stiilsed kaamerakotid soovivad sulle häid reise! 

Külasta  lehte www.pompidoo.com enne 28. veebruari ja kasuta maksmisel boonuskoodi NIKON2017 ja saa POMPIDOO kaamerakotilt 10% soodustust.

 

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply