Nikon laseb välja maailma esimesed vee- ja põrutuskindlad objektiivid

By in
464

Nikon tutvustab täna maailma esimesi vee- ja põrutuskindlaid objektiive, mis on mõeldud kasutamiseks tuliuue vee-, põrutus- ja külmumiskindla Nikon 1 AW1 kaamerasüsteemiga.

1 NIKKOR AW 11–27,5 mm f/3,5–5,6 2,5-kordse suumiga objektiiv armastab tegevust. 1 NIKKOR AW 10 mm f/2,8 lainurkobjektiiv on valmis kõikjal tegutsema. Veekindlad vastavalt kuni 15 m ja 20 m sügavusel2, põrutuskindlad kuni 2 m kõrguselt kukkudes3 ja külmumiskindlad kuni -10 °C.4

Need kaks objektiivi on ideaalsed kangelaslike seikluste või igapäevategevuste jäädvustamiseks ning koos Nikon 1 AW1 kaameraga võimaldavad need aktiivsel inimesel, kes naudib esmaklassilist elu, jäädvustada kõike toimuvat. Nii linnas kui ka nädalavahetusel seigeldes pildistades tõuseb kasutaja rahva hulgast esile ning jäädvustab fotosid ja filme, mis ei jäta kedagi külmaks.

Nikon Europe’i Nikon 1 kompaktsete hübriidkaamerate tootejuht Jordi Brinkman ütleb:

„Kui olete seiklushimuline ja teil on hea stiilitunnetus, siis on uus Nikon 1 AW kaamera teie jaoks ideaalne. See on kiire, mugavalt kaasaskantav ja paindlik ning selle juures mängivad suurt rolli ka uued 1 NIKKOR AW objektiivid. Vee-, põrutus- ja külmumiskindlus ei tule pildikvaliteedi arvelt, et saaksite Nikoni seadmetele omaselt alati suurepäraseid tulemusi, isegi vee all pildistades.”

Ta jätkab: „Nii lainurkobjektiivi kui ka suumobjektiivi puhul on kasutajal ülim vabadus pildistada veekindla ümbriseta ning maismaal toimuvat jäädvustades ei ole vaja muretseda kaamera mahakukkumise pärast.”

1 NIKKORi kontseptsioon

1 NIKKOR objektiivid jäädvustavad elu erakordse teravusega. Aktiivse elustiili harrastajatele mõeldud üha kasvav tootevalik suudab jäädvustada laia valiku stseene ja iga objektiiv on optimeeritud video salvestamiseks. Koos Nikon 1 kaamerate portatiivsuse, võimsuse ja kiirusega muudab 1 NIKKOR objektiivide väiksus Nikon 1 süsteemi tõeliselt omapäraseks.

1 NIKKOR AW 11–27,5 mm f/3,5–5,6: valmis kõikjal tegutsema

See tugev ja kena välimusega 2,5-kordse suumiga objektiiv on suurepärane kaaslane elu seiklusradadel nii vihmas, päikesepaistes kui ka hämaras veealuses maailmas. Suumivahemik 11–27,5 mm (35 mm vaste: 30–74 mm) katab levinumad fookuskaugused, võimaldades igal ajal jäädvustada suurepäraseid fotosid ja videoid ning seda nii igapäevaste piltide kui ka portreede ja kaugete subjektide puhul. Lai, rihveldatud libisemisvastase kattega suumirõngas muudab suumimise sujuvamaks ka juhul, kui pildistaja kannab kindaid. Objektiivi tugev konstruktsioon ja luksuslik metallikarva välispind täiendab Nikon 1 AW kaamera loomulikku välimust täiuslikult. Nikon 1 AW1 süsteemi standardkomplekti objektiiv sobitub kaamera värviga ning on saadaval valges, mustas ja hõbedases toonis.

1 NIKKOR AW 10 mm f/2,8: väle lainurkobjektiiv

Vastupidav, hea välimusega ja kiire 1 NIKKOR AW 10 mm f/2,8 lainurkobjektiiv võimaldab jäädvustada hämmastavaid lainurkvõtteid igas keskkonnas, nii maismaal kui ka vee all. Objektiivi suurim ava on f/2,8, mistõttu sobib see suurepäraselt hämaras pildistatud motiivide elluäratamiseks ja objektide esiletoomiseks, et jäädvustada kauni bokeh-efektiga pilte. Objektiiv jäädvustab suurepäraselt perspektiivvaateid udustelt mäetippudelt ja selle lähifokusseerimise kaugus on 0,2 m, mistõttu on see ideaalne hämaras veealuses maailmas lähivõtete tegemiseks. Must värvi objektiivil on vastupidav konstruktsioon ja luksuslik metallikarva välispind, mis sobib Nikon 1 AW kaamera loomuliku välimusega ideaalselt.

Parem pildikvaliteet

Mõlemal uue 1 NIKKOR AW objektiivil on Nikon 1 optika, mis on optimeeritud kogu kaadri ulatuses teravate piltide jäädvustamiseks. Suurepärase eraldusvõime ja kontrasti saavutamiseks on suumobjektiivil asfääriline objektiiv ja ED-klaasist element. Lainurkobjektiivil on kaks asfäärilist objektiivi. Nagu muude 1 NIKKORi objektiivide ja Nikon 1 süsteemi puhul tavaks, on mõlemat uut 1 NIKKOR AW objektiivi mugav kaasas kanda pildikvaliteedis järeleandmisi tegemata. Nikoni kaameraga pildistades on tulemus alati ülimalt terav, värvid eredad ja kontrast sügav.

Täielikult kaitstud

1 NIKKOR AW objektiividele omase kompaktsuse ja vastupidavuse saavutamiseks tuleb pöörata detailidele ülimat tähelepanu. Mõlema objektiivi esiosas on lisaklaas, mis kaitseb vee ja tolmu eest, samuti on suumobjektiivi suumirõnga ümber kummitihend. Kaamera objektiivikinnituse rõngastihend kaitseb kaamera andurit vee ja tolmu eest. Nikon 1 AW1 kaamera ja tavapärase 1 NIKKORi objektiiviga pildistades saab O-rõnga kaitsmega (kaamera korpuse kaane all) kaitsta kaamera objektiivi kinnitust.

1 NIKKORi sari

Uued 1 NIKKOR AW objektiivid on mõeldud kasutamiseks kaameraga Nikon 1 AW1. Kõik tavapärased 1 NIKKORi objektiivid sobivad kaamerale Nikon 1 AW1 ja ka kõikidele teistele Nikon 1 kaameratele. Veelgi rohkemate võimaluste kasutamiseks võite kasutada NIKKORi objektiivi koos FT1 kinnitusadapteriga.5

Praegu koosneb 1 NIKKORi sari 11 objektiivist. Ülisuure avaga 1 NIKKOR 32 mm f/1,2 keskmine teleobjektiiv on sarja praegune lipulaev ja suurepärane portreeobjektiiv. suure valgusjõu ja avaga 18,5 mm objektiivi, mille ava maksimumsuurus on f/1,8, 10–100 mm objektiivi PD-ZOOM, mis on mõeldud videote jäädvustamiseks, ja 6,7–13 mm suumiga ülilainurkobjektiivi. Kompaktsed objektiivid on saadaval samades värvitoonides mis Nikon 1 kaamera korpused ning sobivad mitmesuguste stseenide jaoks. Nagu kõik 1 NIKKORi objektiivid, on need objektiivid mugavalt kaasaskantavad, kiired ja kvaliteetsed ning optimeeritud videote salvestamiseks.

Tarvikud

1 NIKKOR AW 10 mm f/2,8 lainurkobjektiivi valikulised tarvikud hõlmavad HN-N103 külgekruvitavat objektiivi päikesekaitset (40,5 mm) ja objektiivi pehmet kotti CL-N101.

1 NIKKOR AW 11–27,5 mm f/3,5–5,6 suumobjektiivi valikulised tarvikud hõlmavad HN-N103 külgekruvitavat objektiivi päikesekaitset (40,5 mm) ja objektiivi pehmet kotti CL-N101.

_______________________________________________________________________________

1 Nikoni uuringu andmetel on uued 1 NIKKOR AW objektiivid maailma esimesed vee- ja põrutuskindlad objektiivid vahetatavate objektiividega digitaalkaameratele (2013. aasta 9. augusti seisuga)

2 Sisekatsed on näidanud JIS/IEC kaitseklassi 8 (IPX8) veekindlust; objektiiv oli ühendatud veekindla kaameraga.

3 Põrutuskindel – talub põrutust 2 m kõrguselt kukkumise korral (läbis sisetestid standardi MIL-STD-810F meetodi 516.5: põrutus alusel; objektiiv oli ühendatud veekindla kaameraga)

4 Kaameraga ühendatud objektiiviga tehtud sisetestid näitasid JIS/IEC kaitseklassi 8 (IPX8) veekindlust kuni 15 m sügavuses (1 NIKKOR AW 11–27,5 mm f/3,5–5,6) või 20 m (1 NIKKOR AW 10 mm f/2,8) ja põrutuskindlust standardi MIL-STD-810F meetodi 516.5: põrutus alusel.

5FT1 kinnitusadapterile paigaldatud NIKKORi objektiivide fookuskauguse kärpimistegur on 2,7 x, nii et tulemuseks  on enam kui kaks korda pikem vaatenurk. Täpset teavet F-kinnitusega NIKKORi objektiividega ühilduvuse kohta vaadake juhendist.

54321
(0 votes. Average 0 of 5)
Leave a reply