Nikon Z6III püsivara uuendus toob piltide autentsuse kontrollimise funktsiooni

By in
73
Nikon Z6III püsivara uuendus toob piltide autentsuse kontrollimise funktsiooni

Võltsitud piltide ja piltide loata kasutamine on tõusuteel. Seepärast töötab Nikon Z6III kaamera jaoks välja pildi tõendamise funktsiooni. Uus püsivara, mis hetkel väljatöötamisel, põhineb sisu päritolu ja autentsuse koalitsiooni (Coalition for Content Provenance and Authenticity – C2PA) standarditel. Nikon Z6III kaamerat, mis on varustatud väljatöötamisel oleva püsivaraga, esitleti selleaastasel Adobe MAX Loovuskonverentsil.

Nikon töötab pidevalt lahenduste väljatöötamise kallal, mis vastavad C2PA standarditele, eesmärgiga kaitsta fotograafide ja ettevõtete õigusi ning ühiskonda võltsitud piltide ja autoriseerimata kasutamise eest. Uus mehhanism, mis säilitab kaamera abil salvestatud originaalse, muutmata pildiandmed, teeb piltide autentsuse kontrollimise oluliselt lihtsamaks.

Z6III kaamera, mis on varustatud selle arendusjärgus püsivaraga, oli eksponeeritud Adobe MAX 2024 Loovuskonverentsil 14.–16. oktoobril. Püsivara arendustööd jätkuvad, et tagada selle praktilisus uudisteagentuuride ja teiste organisatsioonide töövoogudes. Uue püsivara avalikustamine valitud uudiste- ja meediaagentuuridele on planeeritud 2025. aasta keskpaika.

Nikon esindaja sõnul on ettevõte pühendunud lahenduste arendamisele, et vastata pidevalt muutuvatele väljakutsetele seoses piltide autentsusega. „Soovime luua ühiskonna, kus pildinduse valdkonna loojad saavad oma loomingulisi ja ärilisi tegevusi suurema meelerahuga läbi viia,“ lisas Nikon esindaja.

NX MobileAir ja Frame.io integratsioon

Lisaks töötab Nikon uue versiooni kallal NX MobileAir rakendusest, mis toetab Adobe Frame.io Camera to Cloud funktsiooni. See uuenduslik rakendus võimaldab professionaalidel edastada pilte ja videoid otse pilve ilma arvutit kasutamata. NX MobileAir versioon, mis sisaldab tuge Frame.io-le, on plaanis avaldada 2025. aasta esimesel poolel.

 

Article in English

54321
(0 votes. Average 0 of 5)