Nikon toob turule uued loovad ja tehnilised LUT-id videokunstnikele

By in
147
Nikon toob turule uued loovad ja tehnilised LUT-id videokunstnikele

12. september 2024, London, Ühendkuningriik – Nikon teatas täna põnevast uuendusest videomaailmas, tuues turule neli loovat LUT-i (Look-Up Table) ja ühe tehnilise LUT-i koostöös RED Digital Cinema’ga. Need LUT-id on saadaval täiesti tasuta ning neid saab kasutada Nikon peeglita kaameratega N-Log formaadis salvestatud videomaterjali värvikorrektsiooniks. Lisaks saab LUT-e laadida ka välistele monitoridele, et kuvada filmimise ajal reaalajas peaaegu lõplik värvilahendus.

Uute LUT-ide seas paistab silma Achromic LUT, mis lisab videomaterjalile madala kontrastsusega mustvalge efekti, säilitades samal ajal tekstuuride detailid. See loob pehme ja rafineeritud välimuse, millel on klassikaline hõng. Teine huvitav variant on Film Bias LUT, mis pakub sooja, filmilikku esteetikat tasakaalustatud värvide ja loomulike nahatoonidega, andes materjalile peene kontrastsuse ja elegantse välimuse.

Videokunstnikud, kes otsivad dramaatilisemat lahendust, võivad valida Film Bias Bleach Bypass LUT-i, mis on inspireeritud bleach bypass filmitehnikast. See LUT loob kõrge kontrastsuse ja vähese küllastatusega välimuse, andes materjalile karmima ja tuhmima efekti. Film Bias Offset LUT lisab videole filmilikku soojust ja pehmust, kasutades unikaalset värvikorrektsiooni ja kontrastsuse kombinatsiooni, mis tõstab sisu uuele tasemele.

Kõik need loovad LUT-id on välja töötatud RED Digital Cinema tiheda järelevalve all, mis on tuntud oma professionaalsete digitaalkino kaamerate poolest. LUT-ide seeria koosneb Achromic, Film Bias, Film Bias Bleach Bypass ja Film Bias Offset LUT-idest, mis toovad RED-i värviteaduse olemuse Nikon peeglita kaamerate videovoogudesse. Nende abil saab saavutada välimuse, mis on võrreldav RED kaameratega filmitud videoga, kui töötada N-Log materjaliga.

Kui soovid LUT-e alla laadida, külasta Nikon allalaadimiskeskust.

Nikon Z9, Z8, Z7II, Z7, Z6III, Z6II ja Z6 kaamerad toetavad N-Log 10-bitist HDMI-väljundit, võimaldades salvestada filme rikkaliku tonaalsusega, mis on ideaalsed järeltöötluseks. 8-bitise väljundi korral salvestatakse umbes 16,7 miljonit värvitooni, samas kui 10-bitine andmeväljund suudab salvestada ligikaudu 1,07 miljardit värvi. N-Log pakub laiemat dünaamilist ulatust, mille väärtus on võrdne 12-astmelise gradatsiooniga, hõlmates stseeni kõige tumedamaid ja heledamaid osi.

Nikon jätkab oma kasutajate vajaduste täitmist ja funktsioonide täiustamist, et pakkuda veelgi rikkalikumaid pildistamise kogemusi. Rohkem infot leiad Nikon Euroopa kodulehelt.